Nejste přihlášen/a.
Odešla mi modrá orchidej Vanda,dostala jsem ji ve velké 70cm vysoké skleněné váze a po 2letech začaly opadávat listy zasýchat kořeny a je fuč, žadné záchranné akce nepomohly.Mám vice druhu orchideji a tak mám dotaz jestli některou z nich nemůžu v té váze pěstovat,myslela jsem že bych do te vázy dala substrat pro orchideje a nějaky oddenek některé z orchideji.Dá se to?Je mi líto vázu nepoužít. Díky za radu či vaší zkušenost
Dá se pěstovat ve vaze ale jen krátkou dobu (2.roky je opravdu moc).Pokud dokažete vyměnit vodu stačí pěstovat va vodě a použít hnojivo na hydroponie.Ale pozor oddenek musi být ve tmě a nesmí vyschnout
Já orchideám nerozumím a navíc, vůbec se jim u mě nelíbí. Dostala jsem jednu, začala velice rychle chřadnout, nepomohly ani zásahy dárkyně. Nakonec jsem zbytek rostlinky, která vypadala jako zbytek hadru, dala zpět dárkyni. U ní se velice rychle vzpamatovala, už potřetí kvete a má i miminko. O to radějí postávám a koujám se na orchideje v OBI, Hornbachu, v Baumaxu. Udivuje mě, v čem všem rostou a jak rostou. A také obsluhující personál je velice odborný. Zajděte a poptejte se. Navíc, všelijakých roztoků a hnojiv a substrátů přibývá, bez přehánění, denně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.