Nevíte co je to za houbu?

Od: Datum: 22.09.12 16:11 odpovědí: 10 změna: 22.09.12 21:07

Halóóóó, houbaři, prosím prosím,

našel jsem ji pod borovicí, v jehličnatém smíšeném lese. Rostly toho z jehličí dost velké trsy. Nejdřív jsem si myslel, že je to klouzek bílý, ale na žádné fotce jsem nenašel, že by takhle plynule přecházel z hlavy na nohu. Všechny fotky klouzka co jsem viděl, tak měl výrazný předěl mezi nohou a hlavou. Tak nevím co jsem si to vlastně přinesl. Kdyby jste někdo věděl nebo poznal...



Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 22.09.12 16:18

lošák

Ohodnoceno: 0x
 
Od: hahanaj*
Datum: 22.09.12 16:24

tak bílej lošák vidím prvně*sok*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: hahanaj*
Datum: 22.09.12 16:50

spíš mi to připadá jako mlynářka ovčí

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.09.12 17:39
avatar

Ano,je to houba mlynářka,choroš ovčí.Je výborná naložena v octovém nálevu.

JABRAKA

Ohodnoceno: 0x
 
Od: zabu
Datum: 22.09.12 17:43

Dík za typ. Tak jsem koukal na tu mlynářku. Byl u ní odkaz na podobnou houbu Jmenuje se to asi Krásnoporka ovčí.

Tady jsem našel fotku, tak to asi bude ona. Ale ani o jedné z těch hub jsem dodneška neslyšel. V každém případě dík za nakopnutí správným směrem.

Od: zabu
Datum: 22.09.12 17:50

Tak jsem z toho jelen. Podle latinských názvů je to to samé. Ale nikde jsem nenašel jinou fotku takhle bílé houby. Všechny mají klobouk do červena, do šeda apod. Tahle moje je celá úplně čistě bílá. Jak říkám. Jsem z toho jelen.

Od: hahanaj*
Datum: 22.09.12 18:04

tak jsem se ujistila -mám doma starý atlas hub /jen jsem ho nemohla najít/ a tam je zobrazena přesně taková bílá jako máte na fotce - jen jsem si nebyla na 100% jistá píší, že je jedlá, dobrá na naložení a do polévek a nelze ji zaměnit s žádnou nejedlou

Ohodnoceno: 0x
 
Od: zabu
Datum: 22.09.12 21:07

bylo by to za bod. Ale v téhle rubrice nelze. Tak alespoň poděkování. *hej*.

Datum: 22.09.12 18:04
avatar

Také se tento název používá.

JB

doplněno 22.09.12 18:25:

Jsou totiž dva typy,úplně bílá a nažloutlá.Obě už leta sbírám a konzumuji.Do smaženice se nehodí.

JABRAKA

Ohodnoceno: 0x
 
Od: zabu
Datum: 22.09.12 17:38

Tak jsem koukal na ten lošák a asi to není on. Popisují u něho zespodu ostny. Tohle má takovou tenkou vrstvu asi trubiček. Ohromně jemných, vypadá to jako samet.

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2017 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.