Nejste přihlášen/a.
Halóóóó, houbaři, prosím prosím,
našel jsem ji pod borovicí, v jehličnatém smíšeném lese. Rostly toho z jehličí dost velké trsy. Nejdřív jsem si myslel, že je to klouzek bílý, ale na žádné fotce jsem nenašel, že by takhle plynule přecházel z hlavy na nohu. Všechny fotky klouzka co jsem viděl, tak měl výrazný předěl mezi nohou a hlavou. Tak nevím co jsem si to vlastně přinesl. Kdyby jste někdo věděl nebo poznal...
Dík za typ. Tak jsem koukal na tu mlynářku. Byl u ní odkaz na podobnou houbu Jmenuje se to asi Krásnoporka ovčí.
Tady jsem našel fotku, tak to asi bude ona. Ale ani o jedné z těch hub jsem dodneška neslyšel. V každém případě dík za nakopnutí správným směrem.
Tak jsem z toho jelen. Podle latinských názvů je to to samé. Ale nikde jsem nenašel jinou fotku takhle bílé houby. Všechny mají klobouk do červena, do šeda apod. Tahle moje je celá úplně čistě bílá. Jak říkám. Jsem z toho jelen.
tak jsem se ujistila -mám doma starý atlas hub /jen jsem ho nemohla najít/ a tam je zobrazena přesně taková bílá jako máte na fotce - jen jsem si nebyla na 100% jistá píší, že je jedlá, dobrá na naložení a do polévek a nelze ji zaměnit s žádnou nejedlou
Také se tento název používá.
JB
doplněno 22.09.12 18:25:Jsou totiž dva typy,úplně bílá a nažloutlá.Obě už leta sbírám a konzumuji.Do smaženice se nehodí.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.