Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Už topíte a nebo jen přitápíte?

Od: uska* odpovědí: 30 změna:

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

pardon - s dětma na klíně se to nedá ... Mám zde návštěvu a libují si jak se u nás ohřejí. Oni bydlí v paneláku a ještě jim netopí ani navečer. Jak je to u vás? Těch avizovaných 13st dva dny po sobě platí i dneska? Nebo to je stará norma? Nemůžem se domluvit.

doplněno 22.09.12 14:57:

clayman® - tý brďo, kde jsi? To je někde u nás 22 st? Zde 9,3 st.

hodnocení

0x

U nás v paneláku už topí 3 dny. Já má puštěné topení, na sezení by bylo doma chladno.

U nás v paneláku ještě netopí. A zatím to ani není potřeba. Ještě nás hřeje trochu mládí, tak to do topné sezony vydržíme...*ua*

hodnocení

0x
jen chvilku dopoledne, jak sviti slunicko je teplo dost, 22.8C
doplněno 22.09.12 20:27: to je teplota doma, kdyz sviti chvili slunicko. venku bylo cca 12C.

hodnocení

0x

Doma ani netopím, ani nepřitápím. V práci (nemocnice) nám začali decentně přitápět. Den-dva jo, pak zas ne... Jaká je norma nevím.

au1
hodnocení

0x

bydlíme v paneláku, a topení ještě nezapínáme. je celkem fajn,a když je nám zima, přikrejem se dekou. ale jinak teplárny už začaly topit, trubky v koupelně, co vedou nahoru nad nás, jsou rozžhavené, důchodci topí jak vzteklí :D

hodnocení

0x

My v paneláku začínáme topit až když je venku kolem 5C°, teď máme v bytě 25-26C° a mikroventilaci v oknech.

Máte asi zateplený dům, proto máte doma teplo. My zateplení na domě nemáme a v bytě je už chladno.

buss

Zateplení není, okna stará a je tu 22 od pana C. Dálkové topení, po dvou dnech pod 15 spustí topenít, automatika (dle nastavení). Ventily na 0. Teď venku 11. Proč utrácet.

Ano máme zatepleno, 9p. z 12., jihovýchodní orientace. Teď tu trochu na noc ohřívají ústřední topení, ale programovatelnou hlavici máme nastavenu až na 23,5C°.

hodnocení

0x

my už pár dní navečer zatápíme, jinak by tu byla zima... jsme domeček v ďolíku u rybníka, z 2.strany les - tlusté zdi, i v létě je uvnitř chladno... zrovna čekám u kamen, až chytnou... ;)

ladinpraha*
hodnocení

0x

Netopím, nepřitápím, větrám jako celý rok. Zapnul jsem topení a je vlažné.

ladaadal*

Ladine, to mi nějak nesedí. Netopím, nepřitápím - zapnul jsem topení a je vlažné. To bych řekl, že přitápíš*smich*.

skye*
hodnocení

0x

A pak se lidé diví, jak zaplatí strašné peníze za vytápění...Na chvíli spadne teplota trochu dolů a lidi už začínají doma topit... Když je mi chladněji, vezmu si teplé ponožky a svetr, případně deku, když je nejhůř. Topit začínáme až tehdy, když jde teplota pod nulu, což bývá tak v listopadu.

tartaros*
hodnocení

0x

rozhodně topíme, u nás je 9°C a míň, ořád prší a je zataženo.

hodnocení

0x

Zdravím, my také topíme, venku je sice 14°C, ale jsme zvyklí na těch 25-26°C uvnitř, takže bysme zmrzli. Anzionka.

hodnocení

0x

Topit mě ještě nenapadlo. V ložnici jsem dneska ráno zavřel dodnes pootevřené okno. Bylo cca 12 stupňů (venku). Před spaním ho zase otevřu.

doplněno 22.09.12 17:49:

Uvnitř je momentálně mírně přes 20.

pepsina*
hodnocení

0x

My máme doma ústřední topení a krbová kamna, kterými přitápíme. Když je venku do -2 st., krbová kamna stačí. Zatím si přitápíme jenom večer.

pt®
hodnocení

0x

My k večeru kolem 18 hodiny přitápíme a před spaním vypínáme, bydlíme v domečku. - pt

martinhajek*
hodnocení

0x
Já právě zatopil. Jsem s toho stisknutí jednoho tlačítka úplně vyčerpanej... :-D

daniell*
hodnocení

0x

Už normálně topím protože sem rozmazlený z léta na teplo a najednou takováhle zima.

mil®
hodnocení

0x

Ještě netopím. Dnes ráno v baráku 17°C, ale přes den se to ohřeje.

hodnocení

0x

Já mám okna na jih, takže když je sluníčko, je to bezva. Ale včera jsem pustila gamaty, nechala je vypálit, vyvětrala divný vzduch a nechala jen pohotovostní plamínek. A to už je poznat. Vyžene syrovinu. ;) Čím jsem starší, tím více je mi zima protivná a mým kloubům také.

ladaadal*
hodnocení

0x

My teda včera poprvé pustili radiátor v obyváku a na chvilku i v kuchyni- a bylo to příjemný po celým bytě. Mikina je fajn, ale teplíčko je teplíčko.

Aneb jak se říká, láska zahřeje, ale uhlí je uhlí*smich*. I když včera jsem pálil zatím jen bordel z pořezaného dřeva a piliny.

hodnocení

0x

Jsme s manželem nesourodý pár, co se týče topení. Já mám vyšší TK, je mi pořád teplo. Topit odmítám. Děda je naopak zimomřivý a klepe se jako sulc. V ložnici máme už druhou noc 13 stupňů. No a co, aspoň nevyvádíme hlouposti. Zachumláme se a spíme. V teple se spí špatně. Nejhorší na tom je, že jsme před nedávnem přijeli z jižní Itálie a já pořád vidím ty slunečné pláže, teplý píseček. A tady takový skok.

Ale bude-li takhle zima i nadále, asi mu podlehnu. Babičce topíme zatím v krbovkách, ale jak pustíme plyn, nastane ouvej. Za loňskou sezónu to bylo 35 000. Jaga. *plac*

ladaadal*
hodnocení

0x

Jago - právě když je zima, tak máš podlehnout a ušdtříte za plyn. Děda bude rozehřátej*smich*. Jinak my v ložnici netopíme vůbec. Přitápíme jen v obyváku, ale spát jsme zvyklí v zimě. Teda ne že by nám zamrznul do rána čaj, ale prostě stačí teplo od okolních místností a radiátor v ložnici jsme nikdy nezapnuli.

krkovicka*
hodnocení

0x
Přes den vůbec i s větráním,drží se to na 20.5 k večeru kdy padá teplota k 6°C tak nastavím k 22°C Do rána se to již nezapne.Doma suším prádlo i vařím-další výhoda jak ochladit nebo ohřát vzduch.Ventilačku zavírám až pozdě večer.Máme podlahové topení,tak studeno od podlahy je celkem výrazné.Musím topit i v létě,když teplý vzduch dopadne na studenou podlahu,sráží se a vytváří vlhko,proto musím přitapet i v létě.Oblékla bych se ale mrznou mi konečky prstů.Slunce už tak nepálí a navíc je nízko,stíní domy okolo.
doplněno 23.09.12 18:53: Ti co bydlí v paneláku mají výhodu v tom,že můžou využít teplo okolních bytů.Ovšem někde jsem četla že je to na prestupkovou komisi.Nebo tak něco.Může někdo k tomu říct víc?

krkovička - bydlím v paneláku. Asi 50% nájemníků netopí od doby, co máme namontované měřiče tepla. Ještě nikdy nikdo nebyl proto obviněn. Je na nájemníkovi, zda topí nebo ne. Mě se také nelíbí, že vytápím okolní byty, ale stěžovat si nelze. Jiná je, že to vytváří špatné sousedské vztahy.

itan71*
hodnocení

0x

Bydlíme v paneláku a nečekáme až se někdo uráčí zatopit, tuto sezonu jsme ještě neškrtli. Netopíme je to zbytečné máme přes noc kolem 19 a ventilačky otevřené,teď je tady 22 a máme otevřený balkon,sedím v tričku a v boxerkách a je mi fajn ani horko ani zima. *slunce**palec*

hodnocení

0x

Panelák,zateplený,ale stará okna-loňskou zimu jsem pustil topení jen asi 5x letos ještě ne i když pustili teplo,Před zateplením se nám držela teplota kolem 20°c a úo zateplení v rpůměru 23-25 v závislosti na vnější teplotě,většinou přítápíme až při venkoních -20°C./Při průměrných zimách stačí stoupačky a vyzářené teplo při vaření!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]