Nejste přihlášen/a.
Rodiče po mně s bráchou chtějí, abychom jednou týdně luxovali a utírali prach v našem bytě. Snažím se jim oponovat, že je to zbytečně často. Podle mě by to stačilo dělat jednou za 14 dní. A na místech, která jsou viditelná, bych prach utíral častěji než na poličkách, kam stejně nikdo nevidí. Přijde mi to jako zbytečná ztráta času strávit půlku odpoledne šůrováním bytu! Jak často doma takhle uklízíte? Pravidelně? PS: A jak často myjete koupelnu? :D
podle potřeby
Podle potřeby, některé činnosti se nedají rozumně plánovat!
Přece nebudu dva dny šlapat v něčem co jsem omylem vylil na podlahu jen proto, že vytírání mám naplánované na čtvrtek a je teprve úterý.
A nebudu se vracet z dovolené proto, že je středa a mám utírat prach...
Luxování a utírání prachu Ti nemůže trvat půl dne (předpokládám, že bydíš v 3+1).Úklid je individuální záležitost, pokud je někdo pořádný a průběžně po sobě uklízí, pak větší úklid stačí cca jednou za týden, za 1O dní. Záleží samozřejmě i na počtu osob v bytě a na frekvenci, jak se v bytě vyskytují. Pokud je někdo celý den ve škole či v práci, a přijde domů až večer, navečeří se a hupsne do postele, pak stačí uklízet jednou za 14 dní. Jinak se v průměru uklízí 1 - 2 x týdně, koupelna a kuchyň častěji (cca obden) - toto je poznatek z mé praxe, uklízím v domácnostech profesionálně. Samozřejmě platí přímá úměra (doufám že jste ji už ve škole brali ), že čím častěji se uklízí (tzv. průběžně), tím úklid trvá kratší dobu. Úklidu zdar!
podle potřeby
U nás na to všichni lidově řečeno se*ou. Luxuje se když je na zemi vidět bordel a prach taky až když je vidět.
podle potřeby
Nn, u Fatálků prý 29. února
Itane, to byl VTIP, nebo mě Fatálek zbije
...ještěže si dneska stěhuje počítač do pokojíčku a není tu...
Půl dne? Luxování celého 3+1 včetně kuchyně, koupelny a záchodu, koberečků a tak, + setření prachu všude = takovejch 40 min max? A to bejvá na parapetech, za ledničkou.. lístky, květy a jinej bordel z kytek.. a dlouhé vlasy, kterým se z koberce taky moc nechce.
podle potřeby
Dzordz: půlka odpoledne není půl dne
Ale stejně je to přehnané, pravidelné pouklízení zabere opravdu pár desítek minut, nesmí to ale být úklid po půl roce nebo po mejdanu...
a kdyby to bylo opravdu podle Tebe, tak není potřeba luxovat a utírat prach vůbec.
jako malej kluk jsem musel každý pátek po příchodu ze školy spolu se sourozenci utřít prach a vyluxovat v domě 6+2. byla to otázka hodiny pro každého. pak jsem teprve mohl jít ven.
dnes to dělám podle potřeby, luxování i vícekrát týdně.
Luxování v obýváku,kde se rodina pohybuje celý den,je denně nezbytností.Je to vidět v sáčku po každém luxování.Drobné znečištění kolem stolku a tam,kde se tvoří drobečky,použijeme akučistič,ale to i několikrát denně.Ložnici a další pokoje stačí jen týdně.Jednou za tři měsíce luxujeme celý byt mokrým vysavačem,Kärchrem.Je to nutné k odstranění velejemného prachu a roztočů.Normálním vysavačem se to z koberce neodstraní.Brání tomu elektrostatické síly.
JABRAKA
no já to vyřešil vzhledem k tomu že se při opravách doma strašně prášilo a každý večer to tady bylo jako po roku neuklízení a všude vrstva prachu a sádry a podobně tak sem koupil robotický vysavač a každý den ho zapl mezi tím sem se díval na zprávy v TV a dělám to tak dál vysává moc dobře a navíc se nenadřu jedinou prací bylo zmáčknout tlačítko "zpět" aby se vrátil do nabíječky ale to bylo u starého který odešel díky tomu jaký nápor smetí to na něj při těch opravách byl s také to byl jeden z těch levnější a koupil sem si nový dražší a ten už se vrátí sám a dokonce se dá načasovat kdy má začít uklízet a pes z něj má také "radost" takže sem bez práce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.