Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak často doma luxujete?

Od: odhohsdi odpovědí: 27 změna:

Rodiče po mně s bráchou chtějí, abychom jednou týdně luxovali a utírali prach v našem bytě. Snažím se jim oponovat, že je to zbytečně často. Podle mě by to stačilo dělat jednou za 14 dní. A na místech, která jsou viditelná, bych prach utíral častěji než na poličkách, kam stejně nikdo nevidí. Přijde mi to jako zbytečná ztráta času strávit půlku odpoledne šůrováním bytu! Jak často doma takhle uklízíte? Pravidelně? PS: A jak často myjete koupelnu? :D

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

podle potřeby

Podle potřeby, některé činnosti se nedají rozumně plánovat!

Přece nebudu dva dny šlapat v něčem co jsem omylem vylil na podlahu jen proto, že vytírání mám naplánované na čtvrtek a je teprve úterý. ;)

A nebudu se vracet z dovolené proto, že je středa a mám utírat prach... *smich*

hodnocení

1x

jednou za 7 dnů

Obden drhnout byt? Lidi nejste na hlavu...

Pak že maj děcka alergii na úplně všechno venku a skro vše v bytě...

Snad to musí 1x za týden ale pořádně stačit, když je doma nějaké hnusné zablešené chlupaté psisko tak to beru... i křečka, ptáky...

ČISTOTA PŮL ZDRAVÍ, ŠPÍNA CELÉ!

:)

ohneta*
hodnocení

0x

U nás se vysává 1x za týden. Naschvál si dej do vysavače nový pytlík a po vysátí celého bytu se podívej, kolik prachu a smetí v něm bude. Mě uklízení taky krajně nebaví, ale bez něj to bohužel nejde.

hodnocení

0x

obden

Kuchyň vysávám dle potřeby, skoro denně. Ostatní pokoje 1x týdně. Koupelnu a WC myji každý den. Když utírám prach, tak všude i tam, kde to není vidět. V létě denně a když už se neotvírají okna dokořán, tak obden.

limoska*
hodnocení

0x

Luxování a utírání prachu Ti nemůže trvat půl dne (předpokládám, že bydíš v 3+1).Úklid je individuální záležitost, pokud je někdo pořádný a průběžně po sobě uklízí, pak větší úklid stačí cca jednou za týden, za 1O dní. Záleží samozřejmě i na počtu osob v bytě a na frekvenci, jak se v bytě vyskytují. Pokud je někdo celý den ve škole či v práci, a přijde domů až večer, navečeří se a hupsne do postele, pak stačí uklízet jednou za 14 dní. Jinak se v průměru uklízí 1 - 2 x týdně, koupelna a kuchyň častěji (cca obden) - toto je poznatek z mé praxe, uklízím v domácnostech profesionálně. Samozřejmě platí přímá úměra (doufám že jste ji už ve škole brali *smich*), že čím častěji se uklízí (tzv. průběžně), tím úklid trvá kratší dobu. Úklidu zdar!

krkovicka*
hodnocení

0x
Poslední věta je oříšek:)protože kamkoliv přijdete tak na koupelně nejvíc poznáte jak často se v domě uklízí a zda je někdo pedant nebo pecivál.
Luxuji jednou týdně(mám bezsacku,takže z nádoby se vždy zhrozím),koupelnu taky tak a záchod obden.Vytiram dvakrát týdně,jednou za čtrnáct dní-zehlim,vysani pavucin,prach v policích,kuchyň-každý den a to večer vždy 20min-otreni sporáku,linky,lednice,nádobí,mikrovlnka.Jednou měsíčně-úklid důkladný-za sporakem,koš odpadkový,okna,povlečení peřin,hračky a oblečení.
Obden-praní prádla.
Samozřejmě vše nedodrzuji přesně na datum.Vše je pouze orientační.
doplněno 21.09.12 23:01: Doma jsem pouze já a dcera.Dcera ve škole.Já v práci.svinčík nám doma nemá kdo udělat.

hodnocení

0x

obden

obden , ale to musim , mame totiz dost chlupateho psa ;)

hodnocení

0x

podle potřeby

U nás na to všichni lidově řečeno se*ou. Luxuje se když je na zemi vidět bordel a prach taky až když je vidět.

Jo, u nás taky tak. :D A jsme zdraví jako řípy :D

itan71*
22.09.12 21:49
hop®

podle potřeby

Nn, u Fatálků prý 29. února ;)

doplněno 22.09.12 22:48:

Itane, to byl VTIP, nebo mě Fatálek zbije *smich*

doplněno 22.09.12 22:49:

...ještěže si dneska stěhuje počítač do pokojíčku a není tu... *hi*

podle potřeby

Ty já ti dám. Tě zbiju. *haha*

hop®

podle potřeby

... vždyť jsem to říkal... *plac*;)

polinek*
hodnocení

0x

nejlepší podle potřeby. Někdy člověk více nasviní a někdy míň,,jak kdy. Akorát jsme měla koberce v kuchyni a předsíni,ale už nemám a je to supér.

hodnocení

0x

jednou za 7 dnů

u nás se vždycky luxovalo a vytíral prach o víkendu, protože je na to čas... čili 1x za týden

dzordz*
hodnocení

0x

Půl dne? Luxování celého 3+1 včetně kuchyně, koupelny a záchodu, koberečků a tak, + setření prachu všude = takovejch 40 min max? A to bejvá na parapetech, za ledničkou.. lístky, květy a jinej bordel z kytek.. a dlouhé vlasy, kterým se z koberce taky moc nechce.

hop®

podle potřeby

Dzordz: půlka odpoledne není půl dne *smich*

Ale stejně je to přehnané, pravidelné pouklízení zabere opravdu pár desítek minut, nesmí to ale být úklid po půl roce nebo po mejdanu...;)

hodnocení

0x

jednou za 7 dnů

Co sem koupil nový super vysavač mě to dokonce baví. Stačí tak jednou týdně, ale to se fakt dá i jíst pod postelí. Nelítá ten prach druhou stranou vysavače ven. Jinak je u násbordel!

olaf71*
hodnocení

0x

a kdyby to bylo opravdu podle Tebe, tak není potřeba luxovat a utírat prach vůbec.*smich*

jako malej kluk jsem musel každý pátek po příchodu ze školy spolu se sourozenci utřít prach a vyluxovat v domě 6+2. byla to otázka hodiny pro každého. pak jsem teprve mohl jít ven.

dnes to dělám podle potřeby, luxování i vícekrát týdně.

biela
hodnocení

0x

Tak ty si stěžuj...luxuje se i vytírá u nás každý den, naši jsou perfekcionisti, takže se střídáme se setrou jeden den luxuju já, vytírá ona a naopak...máme dvoupatrový dům s obytnou plochou 220m2..chvilku ještě plač, že to děláš jedenkrát týdně

technoman*
hodnocení

0x

Alespoň jednou týdně?*smich**smich**smich**bzum**stop*

bena*
hodnocení

0x

Takový uklid se dělá každou sobotu - utřít prach, vyluxovat, umýt záchod a koupelnu, zamést a setřít podlahu. Zbytečné mi to nepřijde, zvlášť z hygienických důvodů. V prachu se toho drží docela dost a zvlášť, kdo je alergický by měl jendou za týden provádět takový úklid.

jabraka*
hodnocení

0x

Luxování v obýváku,kde se rodina pohybuje celý den,je denně nezbytností.Je to vidět v sáčku po každém luxování.Drobné znečištění kolem stolku a tam,kde se tvoří drobečky,použijeme akučistič,ale to i několikrát denně.Ložnici a další pokoje stačí jen týdně.Jednou za tři měsíce luxujeme celý byt mokrým vysavačem,Kärchrem.Je to nutné k odstranění velejemného prachu a roztočů.Normálním vysavačem se to z koberce neodstraní.Brání tomu elektrostatické síly.

JABRAKA

ladaadal*
hodnocení

0x

Luxovat denně? Tak to ani omylem. Není-li to opravdu okem příliš znatelné, jednou týdně stačí. Každá špína dodá člověku imunity. Přílišný úklid je většinou příčinou, že dotyčný vyleze ven a chytne bacila.

daniell*
hodnocení

0x

no já to vyřešil vzhledem k tomu že se při opravách doma strašně prášilo a každý večer to tady bylo jako po roku neuklízení a všude vrstva prachu a sádry a podobně tak sem koupil robotický vysavač a každý den ho zapl mezi tím sem se díval na zprávy v TV a dělám to tak dál vysává moc dobře a navíc se nenadřu jedinou prací bylo zmáčknout tlačítko "zpět" aby se vrátil do nabíječky ale to bylo u starého který odešel díky tomu jaký nápor smetí to na něj při těch opravách byl s také to byl jeden z těch levnější a koupil sem si nový dražší a ten už se vrátí sám a dokonce se dá načasovat kdy má začít uklízet a pes z něj má také "radost" takže sem bez práce *smich**smich**smich**hej*

martinaa*
hodnocení

0x

Nestačilo. U nás se větší úklid dělá o víkendu, kdy je na to čas, a v případě potřeby samozřejmě dříve. Půl dne?:D Tak leda hodinu a půl, když se s tím fakt flákám...

itan71*
hodnocení

0x

Co Ti říkají bakterie a různá ta verbeš? Pokud nechceš vážně onemocnět a skončit třeba jako astmatik tak šůruj a poslouchej rodiče ti mají VŽDY PRAVDU ikdyž někdy kecaj *vtip*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]