Je to výbojka do blesku, ale chybí ji zapalovací vlákno, tak si nejsem jistý. Bez toho vlákna ji není čím zapálit. To vlákno bylo namotané na té trubici.
Jedna se o xenonovou vybojku k fotografickym blesku nebo stroboskopum. Žádné zapalovaci vlákno nepotřebuje, k tomu je určen ten plisek, který je spojen s kovovým nánosem na vnitřní straně ucka.
Tady si někdo plete jednorázové horcikove bleskový s xenonovou vybojkou. Ty jednorázové zarovicky měli plnou banku hořčíku který v ní při focení vyhořel a používalo to mnoho světových fotografických firem u levnějších modelu foťáku...
No, nebo nějakýho rychlýho nabíječe - vyměňovače...
ladaadal*
To je možný, jen mě to napadlo, že to míval táta, když jsem byl malej kluk. A nepoužíval to, protože to je prý drahý, takže měl zásobník s 5ti žárovičkama pořád plný. Když bylo málo světla, nefotil.
Spíš to vypadalo kapku jinak. To víš, paměť už taky nemám nejlepší. Ale bylo to jednorázový, protože jsem to jednou zkoušel a vrátil mu jí vypálenou. Pamatuju se, že pak bylo dost řevu. Prostě to blejsklo a konec - vyhodit. Ale máš pravdu, nebylo to takhle zaroucený. Byl to spíš takovej bombón.
Nojo Sylvania. Jako malý kluk jsem měl takový maličký fotacek HANIMEX na 16 mm barevný film a od silvanie k tomu bylo nasazovaci platicko s osmi takovými zarovkami. Odpálení jedné způsobilo svým teplem napojení na další žárovku a tak se postupně odpalilo při focení všech osum. Odpalovalo se to piezokeramickym zapalovačem zabudovaným v mechanismu závěrky foťáku. V tý době docela jednoduše vychytana záležitost. )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.