Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám říct tátovi, že docházím na psychiatrii?

Od: dajda odpovědí: 6 změna:

Ahoj, brzy mi bude 31 let, žiju s rodiči. Rok docházím na psychiatrii - beru AD, přibližně stejnou dobu jezdím i k psycholožce. Mamka o všem ví - jí se svěřuji skoro se vším, ale "problém" je TÁTA. Tomu se nesvěřuji, mám ho svým způsobem ráda, ale už je starší-ze "staré školy" a mám dojem,že spoustu věcí by nepochopil. Tedy ani neví, že docházím k psycholožce a psychiatričce. Teď uvažuji, že si zkusím zažádat o invalidní důchod a to bych nejspíš musela s pravdou ven, ale nechce se mi mu o tom říkat. Myslíte, že mám tátovi o všem říct, nebo existuje nějaká možnost jak to před ním i nadále utajit? Moc vám děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

To není lehká záležitost, asi Vy nejlépe víte, jaké máte vztahy s tátou, Vy znáte odrobně důvody, proč jste mu zatím o svém zdravotním stavu neřekla. A co na to říká Vaše mamka? Ta o vašich vzájmných vztazích ví si daleko více, než my tady na poradně...

ladinpraha*
hodnocení

0x

"brzy mi bude 31 let, žiju s rodiči"
Příliš skromná informace, spíš mi tvůj dotaz připadá jako od dítěte. Nepíšeš nic o sobě, máš vůbec nějaký svůj život? Myslím tím soukromý život, plány do budoucna. Práce, zájmy, partner? Psychiatr, psycholog - proč? Inv. důchod - proč? Nejsi už dost stará na to, abys měla zodpovědnost sama za sebe? Nebo je závislost na rodičích pohodlnější? Pokud svůj dotaz nedoplníš, tak není na co odpovídat. S rodiči - oběma - bys měla mít vztah odpovídající tvému věku.
dajda
hodnocení

Právě, že nějaký svůj život také nemám. Jsem bez partnera, bez práce - bez obojího už skoro 4 roky. K psychiatričce chodím kvůli depresím, také mám obsedantně - kompulzivní poruchu. Sama psychiatrička mi navrhla ať si o invalidní důchod zažádám, mě by to ani nenapadlo. Jinak děkuji vám všem za odpovědi.

iz*
hodnocení

0x

Podle mne nemusíte nikoho informovat o důvodu, pro který Vám byl ID přiznán.

eulalie*
hodnocení

0x

Nemusíte otci nic říkat. Není to vaše povinnost, i když žijete s rodiči. On se vám pravděpodobně taky se vším nesvěřuje, ne? I když byste dostala invalidní důchod kvůli té psychiatrii, tak nikoho (ani z rodiny, ani odnikud jinud) nemusí zajímat, proč ID máte. Je to jen a jen vaše věc. Nakonec byste mohla říci, že ID máte kvůli zádům.

hodnocení

0x

Když už se ptáte tady, určitě dlouho zvažujete všechna pro a proti. Ještě zvažte jednu otázku. Ublíží tátovi více to, že nejste vpořádku nebo to, že mu nevěříte. Takhle totiž vezme fakt, že mu něco tajíte.;) Myslíte, že se vám bude snažit život ulehčit, nebo to bude denodenně komentovat? Asi musíte vybrat to menší zlo. ;) Hodně štěstí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]