Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Vytvořila jsem si blog, ale nikdo na něj nechodí.. Píšu články, i na téma týdne, ale návštěvyskoro nulové. Co mám dělat, aby se návštěvnost zvýšila? Zkoušela jsem dávat různě po netu svou reklamu, ale většinou setím porušují pavidla... Může se ta adresa zveřejnit tady?
Mrňousek.
Tady asi také ne - Z3 - umisťovat do příspěvku reklamu, inzerci a odkazy vedoucích k vlastnímu prospěchu.
Co facebook? Nebo placená reklama...
Důležitý je obsah - pokud to není zajímavé, něčím originální, lidi to nebaví, nezajímá.
Vzhledek tomu, že ti je 13 a když si vezmu blogy holek kolem 13, tak je to příšerné - přeplacané, vzájemně okopírované, stránek o amerických celebritách na jedno použití je po netu dost, na druhou stranu čest výjímkám.
Pokud chceš zvýšit návštěvnost a přinést si opravdu nové návštěvníky /ne si jen zvýšit návštěvnost/, využij Websurf.cz, zaregistruj se tam a nastav si, aby se stránky zobrazovaly v Paysurfu, Manualsurfu a nejvýše Bestsurfu. Autosurf stránkám může uškodit, ten nepoužívej, ten si jen pouštěj, pokud chceš vydělávat kredity a zároveň něco dělat jiného /učit se, uklízet, pracovat na PC,.../!
Další, co bys měla udělat je, ručně zaregistrovat stránky do vyhledávačů a katalogů - seznam katalogů najdeš na www.catrank.cz - to je první, co by měl správný webadmin udělat. Z vyhledávačů - určitě stránky zaregistruj do Seznamu, Jyxa, a Google. DObrý je i do Bingu a Zoznamu.sk
Dobrý je, když kód stránek je validní, to si můžeš ověřit na validator.w3.org,/... ikdyž pokud to máš na serverech typu Blog.cz, Blogger.com, Blogspot.com, eStranky.cz a podobných, tak tam moc toho nezmůžeš s opravou kódu.
doplněno 19.09.12 17:25:A adresu sem klidně vložte, myslím si, že to by proti pravidlům nebylo. Reklama to není a radění bude snadnější.
Ahoj Prcku,
někteří zde citují pravidlo Z3. Ovšem myslím, že to není Tvůj případ, protože zveřejnění adresy Tvého blogu Ti asi žádné finanční obohacení nepřinese. Takže si myslím, že zde adresu ve Volné diskuzi klidně můžeš zveřejnit, určitě se rádi podíváme. A kdyby bylo nejhůř, tak ten odkaz Admin smaže.
Aha, Fatálek uvedl Tvůj blog? No na první pohled špatně čitelné díky kombinaci barev - chápu že výběr barevy je dán atmosférou Tvého dráčka, ale na čtení nic moc...
Souhlasím s Hopem. Klidně to sem dej. Ale počítej s kritikou. Víš, že poradna si někdy servítky nebere.
Hope, počítá se jako vlastní prospěch taky osobní uspokojení?
Ládine, myslím, že s vlastním uspokojením se zde počítá a je to beztrestné - snad proto tu jsme nééé?!
Tak už jsem změnila písmo z patkové Georgia na bezpatkovou Tahoma. Myslím, že je to lepší. Taky jsem změnila barvu písma v článcích, ale tu v menu ještě ne, to uvidím...
To s těma článkama. Já totiž mám na tenhle blog jiný heslo a měla jsem ho napsaný. A samozřejmě jsem ho ztratila. Takže jsem půl roku nevěděla heslo a pak jsem ho našla v šupletu. Takže asi tak, noo. :D
Teď je to čitelnější. Ale narazila jsem na další problémy:
(1) Věta nad fotkou není kvalitní text. Používej pouze vlastní fotky či obrázky nebo grafiky, které jsou volně k použití (je to u nich napsáno)! Ukradená fotka z Hyperinzerce (nebo odjinud) není to pravé. Věta nad fotkou není kvalitní text.
(2) Dívka na fotce nejsi ty. Dala ti dívka, jejíž fotografii jsi ukradla na Hyperinzerci, souhlas k publikování na tvém blogu? Jestli ne, fotku co nejdříve smaž!
(3) Nemá smysl vkládat fotky, které jsou větší než rozlišení monitoru. U blogu se ještě musíš ohlížet na šířku sloupce, do něhož fotku vkládáš, fotka by se měla zobrazit celá (nikoliv jenom okno s kamny). V článku k plesu (z 1. 11.) jsi zřejmě chtěla předvést šaty, ale vidět jsou jenom okno a kamna.
(4) Hlídej si komentáře! Pod fotkou se šaty máš spamový komentář. V administraci blogu jej můžeš smazat.
_ Nenabídneš-li kvalitní a původní (vlastní) obsah, návštěvníky nezískáš.
1) Jak jako, že to není kvalitní text? Moc jsem vás nepochopila...
2) Já taky nabízím své kresby na netu a několikrát jsem je viděla na jiných webech, kde psali, že je to ten a ten drak... A nějak je mi to jedno. Kdyby to tý holce mělo vadit, tak by si tu fotku nedala na net.
3) Mně se fotka zobrazuje normálně, asi máte pomalý prohlížeč.
4) Pod fotkou se šaty je pouze komentář mé velmi dobré kamarádky, která napsala, že jsou pěkné. Nevím, co považujete za spam, ale tohle spamový komentář opravdu není.
Ale děkuji za recenzi. Mrňousek.
2. To, že to dělají ostatní, neznamená, že to máš dělat taky. Zejména když na tom je i jejich logo.
3. Fotka se zarovnává javaskriptem, Ivzez ho má vypnutý, ale s tím nic neuděláš, když to mají takhle, leda bys mohla přímo editovat html+css. Jinak upravit fotky předem, před nahráním, na maximální šířku sloupce (490px). Budou se pak i načítat rychlejš, šaty maj půl mega, kresby 350, 800kB.. Plnou velikost pak někam nahrát a umístit na ni odkaz, aby si návštěvy mohly kresby prohlédnout i ve velkém.
Uprav si popis stránky (meta description), je moc dlouhý a obsahuje nepodstatné informace. Stejně tak si vyplň vhodná klíčová slova, případně i specifická pro jednotlivé články.
Nastav si favikonu, pokud ti to systém dovolí - jako tady je nahoře na záložce žárovka a na blogu tužka v kolečku, tak něco vlastního.
Do záhlaví bych hodil nějaký obrázek nebo jednoduchou grafiku, i kdyby to měl být jen barevný přechod, generovaná popínavá kytka, pár barevných linek nebo nějaká čmáranice. V ilustrátoru, inkscapu nebo něčem podobném to je za pár minut.
Ve vodorovné navigaci místo |> dát trojúhelník (▶, psáno ▶) nebo tečku (·, psáno · nebo ·
Mezi odstavci bych dělal dvojité odentrování nebo je jiným způsobem dal dál od sebe. Třeba u ja-a-muj-drak.blog.cz/... i víc oddělit citát, oranžový text atd, podpis.. prostě aby to nebylo tak nalepený.. delší texty pak jsou jak zeď.
Místo odběru přes e-mail bych nalevo nebo nahoru nacpal viditelný odkaz na rss, včetně ikony s oranžovými obloučky (odkaz je až dole v patě) - je to pro většinu odběratelů asi mnohem příjemnější než maily.
Anketa je nějak rozhozená. Pata je nějak extrémně velká.
No a v neposlední řadě bych překontroloval překlepy v textech a sehnal zpětné odkazy od hodných kamarádů, kteří je rádi umístí na své blogy výměnou za jejich odkazy na tvém.
doplněno 21.11.12 19:44:Tak znova, trojúhelník je 9654;, tečka je 183; nebo & middot; - mezery umazat, napsat to pohromadě.
doplněno 21.11.12 19:46: tečka je ampersand křížek 183 středník A tučná je i víc vidět.
1/ No zaprvé jsou tam gramatické chyby a zadruhé... jsou ten nadpis a perex takový trochu blábol
2/ Jo, to je možné. Ale ještě proto, že lidé kradou, neznamená, že jsi z obliga, pokud něco ukradneš Ty. Navíc si myslím, že té holce je to sice naprosto fuk, ale to logo HyperInzerce je strašně okorvoucí a věř, že pokud někdo ze zaměstnanců HyperInzerce na tuto fotku narazí (nebo mu ji někdo bonzne), budou Ti dělat dusno.
3/ Teď trochu nevím, o co jde, jsem v práci a takové připojení, jaké zde mám, nemá asi v ČR jen tak někdo. Takže se mi to načte okamžitě, ale možná bylo myšleno, že je ta fotka větší v originále a po načtení se uměle zmenší na danou velikost. Víš, v tom má ivzez naprostou pravdu. Tu fotku bys tam měla dávat ve velikosti, v jaké se bude zobrazovat. Samozřejmě, můžeš mít tyto fotky dvě. Jednu v plné velikosti pro zájemce o plnou velikost, ale také v té malé pro zobrazení na stránkách. Dobré by bylo pochopit, že ne každý má rychlé připojení a přece jsi sama psala - moc lidí mi tam nechodí. A ani nebude. Protože nikdo nebude čekat na to, než se mu stránka načte. Dneska to sice už není tak tragické jako dříve, ale pořád je hodně lidí, kteří mají pomalé připojení (wi-fi na vesnici, mobily apod.)
4/ K tomu komentáři nevím, mně přijde ok, nevím, jestli tam předtím nějaký robot neflákl nějakou blbost...
Ber to s rezervou, nikdy jsem se tvorbě WWW stránek nevěnoval, nicméně za tím, co jsem napsal, si stojím. Dočteš se to v každé knize z tohoto oboru. Tedy alespoň doufám
Oceňuji, že dokážeš poděkovat i za recenzi, která tě nepotěšila.
Tak to má být, kritika je potřebná, bez ní bychom se nikam nedostali. (Alespoň já si věcné kritiky vážím.)
___ Souhlasím s Dzordzem: To, že ostatní porušují autorská práva, či zveřejňují fotografie jiných osob bez jejich výslovného souhlasu (měla bys jej mít písemně a předem!), přece neznamená, že máš zákony porušovat také.
___ Nekvalitní text: Hurá (nebo co´s to tam měla) není kvalitní text.
Spamový komentář je takový komentář, který byl napsán jenom pro možnost vložení odkazu na vlastní web nebo blog. Nic vlastně nekomentuje (Výkřik "Pěkné šaty" opět nic nevyjadřuje.)
Chceš-li mít na blogu sbírku spamových komentářů, je to tvá volba. Já bych je mazala.
Uvědom si, že na tvůj blog budou chodit i cizí lidé. Ti neuvidí, že jde o fotku kamarádky, ani to, že kamarádka možná s jejím zveřejněním souhlasila. Ale uvidí ve fotce logo Hyperinzerce, takže jim bude jasné, odkud byla ukradena.
A totéž platí pro komentáře. Myslíš, že ti budou lidé psát své názory a postřehy mezi spamové komentáře? Nebudou, vadilo by jim umístit svůj názor ke spamům.
___ Chceš-li mít blog věnovaný drakům, nastuduj si o nich něco.
Vložení obrázku s textem to je ... je k ničemu. Nepřináší žádné nové informace (ti, kdo se o draky zajímají, to vědí) a pro ostatní bude takový blog nudný.
Jak chceš získat návštěvníky, když jim (zatím téměř) nic nenabízíš? Odpusť si texty jako "Hotovo. Rubrika založena. jsou tam 2 draci." nebo "Změnila jsem záhlaví" apod.!
___ A neber mou kritiku nijak zle, ber ji jako snahu ti v začátcích poradit a pomoct. S webem jsem se poprvé setkala před více lety a nějakou dobu mi trvalo, než jsem se ke svým poznatkům dobrala. I procházení tvého blogu mi nějaký čas zabralo, takže je doufám zřejmé, že za tím stojí zájem.
Líbí se mi, že naše názory čteš, že o nich přemýšlíš, a že z nich dokážeš vyvodit důsledky.
doplněno 14.12.12 00:34:Je dobře, že přibylo pár článků o dracích, možná bych je ještě trošku rozvedla, ale možná to pro cílovou skupinu bude stačit.
Jak si představuješ návštěvníky a čtenáře svého blogu? Kdo by jej měl navštěvovat? - Tomu přizpůsob obsah.
Dobrý den.
Nevím, co považujete za kvalitní text, ale já to nechci opisovat z knížek o dracích (a věřte, že jich dost mám), protože je to můj blog a můj smyšlený svět, ve kterém si vše uzpůsubuju já. A jelikož tam chci mít i něco ze sebe, píšu občas nespisovně atd..
Rubrika s draky není rychle dokončená, protože nakreslit pěkný obrázek draka (vše si kreslím sama) a vymyslet o něm nějaké informace není zrovna lehké.
To s tím obrázkem jsem důmyslně vyřešila :D
Návštěvníky si představuju jako někoho, koho fantasy baví a má rád draky apod., nepředstavuju si nějakou přesnou věkovou skupinu.
A za rady děkuju moc, protože mi přibyli další 3 čtenáři (no, to je celkem 4 :D). Takže pokrok, ikdyž malý :D.
mrňousek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.