Mrtvolny zapach masa pri vareni

Od: Datum: 29.05.15 20:53 odpovědí: 12 změna: 30.05.15 17:27

Zkousela jsem uz parkrat varit maso, ale vzdycky mi smrdel cely byt. Jak to delate

I kdyz otevru okno uplne, tak ten masovy smrad stejne do vseho zaleze, a pak se to jeste 2 dny neda vydrzet, takze s masem jsem skoncila. To same s parky - smrdi mi mrtvolne a tak to jim, jen kdyz musim. Je to tim, ze se neprodava maso cerstve, ze konzumujeme jen nejaky laciny odpad


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 29.05.15 21:09
avatar

Je to tím, že kupujete laciný odpad a nenakupujete maso čerstvé, popřípadě se vám kazí.

Od: mp
Datum: 30.05.15 01:28

To je nějaké divné. Asi jste alergická na tu vůni (třeba moje žena nesnáší vůni zabíjačky, zatím co já jí miluju - taky váha odpovídá - já 100, žena 60). Maso se prodává jedině čerstvé, neb pak by si je koupil jen nějaký tydýt. Dá se to lehce poznat - zrakem, čichem i pohmatem, pozor teda na různé namarinované maso - tam se dá lecos schovat. Asi se musíte masa vzdát, když Vám tak nesedí. Možná k tomu máte nějaký podvědomý důvod. Rozhodně ale odmítám ty řeči o odpadu a nekvatitních potravinách. Potraviny jsou různé - sračkové, standartní, i výběrové. Výrobci se dnes bojí uvést nepravdivé informace. Chce to jen číst (a někdy silný brejle). Zajímavost - nedavno jsem studoval v Albertu složení různých Pizz. A ty slavné značky, co běží v TV reklamách měly horší složení, než pizza Albert za 2/3 ceny. A dokonce je někdy kvalitnější i levnější potravina. Zase výrobci jen kopírují poptávku. Třeba u nás v restauraci jsme si všimli, že docela dost hostů, když dostane pokrm, tak automaticky, bez ochutnání, vezme slánku, a začne solit. Nechápu.

Od: rybana
Datum: 30.05.15 02:51

Co to je za řeči, maso při přípravě voní, jestli vaříte mrtvoly to je váš problém a když vám nevoní tak je nežerte a nestěžujte si tu.

Datum: 30.05.15 09:53
avatar

A Vy tu krávu strkáte do hrnce živou? Není to týrání?

Datum: 30.05.15 06:20
avatar

Ráda se podívám na pořad Prostřeno. Nedávno mě šokovala taková jednoduchá Ukrajinka, která žije bez ledničky. Jen na balkóně měla takovou starou lavičku s dvířky, jako jsme měli doma někdy v 60. letech a tam skladovala potraviny. Divila jsem se, že se ještě nikdy nezašvihla.

Jestli máte něco podobného, nedivím se, že Vám maso páchne. Pokud vařím jakékoliv maso, kuchyň voní - no po vařeném mase. Párky kupuji kvalitní, když je ohřívám, už dopředu to voní a děda shání hořčici.

Takže záleží, co vaříte. Zda kvalitní maso, nebo nějaký kafilérní odpad. Pokud je maso dobře uskladněné, v mrazničce, nebo v ledničce a vařím jej, ať už na polévku, na rajskou, apod., vždycky příjemně provoní byt. Zajímalo by mě, kde nakupujete, za kolik, kde a jak doma maso skladujete. Pak bychom tomu možná přišli na kloub.

Ještě jedna možnost - takhle se rodí vegetariáni. Začne jim smrdět maso, proto se dají do vaření zeleniny. Nic proti nim nemám. Možná budete jedna z nich. Jaga.

Datum: 30.05.15 07:03

Mi také moc nějak nejde maso.Jak vidím ty kusy masa v Tesku třeba a není zkažené,,bleskne ,i hlavou ,že mu to uřezali/zvířeti/ a je mi divně.Salámy mohu jen některé.Kuřat mi nějak není líto,ale už jich mám dost.Mám raději zeleninu,,,nebo mi stačí rýže a jen politou šťávou z pečení masa.Už to slovo maso mi není příjemné,Rokama mi nějak vadí.A na maso jsem bývala tak nevím,,

Od: dam®
Datum: 30.05.15 06:39

Absolutně netušíte o čem píšete, máte štěstí.

Datum: 30.05.15 08:12
avatar

Přesně tak se rodí vegetarian nebo vegan. Proti gustu žádný dišputát. :-D Když vařím polevečku z masa, dám tam cibuli, česnek, kořenovou zeleninu, když nemám libeček, pak nové koření a celý pepř. Nikdy, vůbec nikdy nedávám jen maso a vodu. To ale nic nemění na věci, že vám maso nevoní. Párky, sojovou pochoutku? Tomu se úplně vyhněte! Souhlasím s vámi. Raději klobásku, koupenou u menšího řezníka. ;)

Datum: 30.05.15 08:44

ještě se mi nestalo, že by maso páchlo při vaření. Kdoví co vaříte*cert*

Od: ben®
Datum: 30.05.15 08:54
avatar

Dobrý den, nikdy nekupujte maso od hrobníka, byť by bylo v akci! Zdravím!

doplněno 30.05.15 09:48:

babajaga - díky a "body" přijímám. Jo, králíček musí vonět hezky. Já budu mít asi vinnou klobásu (ale, ne od hrobníka).

Datum: 30.05.15 09:38
avatar

Adminééé, proč tady nejdou dát body? ;) Benovi bych jich klidně dala 10, i víc. Rozchechtal mě na celý den. Vařím polévku z králíka s rýží a zeleninou a všude to voní. *tanec* Jaga.

Datum: 30.05.15 17:27
avatar

To je velký omyl. Tohle není o kvalitě masa nebo uzenin. Tohle je o tvém zdravotním stavu. Tělo si nastavuje vjemové buňky podle své potřeby, ať už čichové či chuťové. Většinou oboje. Tímhle ti tvé tělo říká, čeho se máš vyvarovat, co nemáš jíst, co by ti mohlo uškodit. Tady hledej ten problém.

doplněno 30.05.15 17:38:

Ale abych tě neděsil. Může to být reakce těla i na jednu jedinou špatnou zkušenost. Neměla jsi někdy problém po požití zkaženého masa? Já osobně nemohl syrové meruňky víc než dvacet let. A rum mi nevoní už asi 40 let. Tělo má holt paměť jako slon.

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.