Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
mám otázku (jak jinak, že?). Jelikož jsem docela umělecky založená duše, zajímají mě téměř všechny druhy tvorby, a malování na tělo je pro mě zatím neprozkoumaná oblast. S máti jsme se rozhodly, že bychom zkusily hennu, ale po tom, co jsem si přečetla na internetu bych řekla, že to nakonec asi vzdám, protože tam se dozvíte, jak je škodlivá, jak těžké zdravotní komplikace způsobuje atd... přitom nikdo z mého okolí, kdo hennu vyzkoušel, žádné potíže neměl. Mimo to se přeci jedná o přírodní barvivo, do kterého se přidává jen citronová šťáva a eukalyptový olej, není tomu tak? Co je na ní tedy tak špatné? Stalo se vám někdy po henně něco?
Budu ráda za každou odpověď
Expřítel si nechal udělat tetování, po kterém u něj propukla alergie na kovy. Před čímž jsem ho docela urputně varovala, ale koukal na mě jako sůva. Tak teď to má - zobá prášky, vyhýbá se některým kovům (což je v podstatě nemožné) a drbe se, akorát mu jako chlapovi je naprosto jedno, že vypadá hrozně - má pásy podrážděné kůže na rukou a na břichu, téměř snad permanentně...
doplněno 14.06.15 20:38:Ono je sice dost dobře možné, že alergii by spustilo něco jiného, resp. je mi jasné, že alergii nebo dispozice k ní měl dlouhodobě a tohle byl jen spouštěč, ale říkám si, jestli by se tomu nevyhnul aspoň pár let či dokonce doživotně. Pro ženskou by tohle bylo utrpení, fakt. Po práškách je ospalý, mnohdy nezabírají, stačí krátký styk s kovem a hned má celé ruce podrážděné, má i jizvy...
Dělal jsem v surfshopu na pláži a nabízeli jsme i henna tattoo. Výhody jsou že není permanentní (vydrží několik dnů až týdnů, i podle frekvence koupání a tak), bezbolestné (jde vpodstatě o malování na kůži, žádné vpichy, takže i pro malé děti), celé léto byl na to nával. ALE stalo se že se někdo vrátil, že měl alergickou reakci, jednou snad chtěli i podávat žalobu že budou mít trvalé jizvy, viděl jsem jen fotky - vypadalo to trochu jako popáleniny).
Takže těžko říct, 99% lidí ok, ale můžete mít alergii na hennu, ale to můžete mít i na buráky, z těch davů lidí si přišlo stěžovat jen pár, extrémní případ byl snad jen ten jeden, a šéf těch tattoo artists se nějak netvářil že by ho to moc znepokojovalo, mohlo jít taky o nějaký pojistný podvod-viděl jsem jen fotky, ale ty menší alergické reakce na hennu jsem viděl.
Nebudu nijak idealistická, ale rozhodně děkuji za tuto racionální odpověď . Nejsem alergik, ani atopik, takže si taky myslím, že asi nic moc nezkazím, ovšem, když jde člověk do něčeho poprvé, vždy si to pečlivě rozmyslí (tedy alespoň v mém případě). Pokud by byla drobná rekce... no bóže, ono se to s velkou pravděpodobností popřípadě nějak vyřeší. Hennu vyzkouším a uvidím, ono je pravda, že alergie je možná úplně na cokoliv
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.