Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

IE skrz verzemi

Od: fidonet* odpovědí: 33 změna:

Nejsem žádný puritán, ale co funguje většinou neměním, dokud mě něco nedonutí.

Z 98 jsem přešel velmi rychle na ME a tam jsem vydržel skoro 10 let. Většina her se ale vzpouzela, že dokud nepřejdu na XP, tak se mnou nebudou komunikovat.

Na IE 6 jsem přešel v klidu i na IE7. Testoval jsem IE8, ale ouha. Má to moc svinstva, i výsledky se zobrazují nějak divně, nemluvě o tom jak humusácky se zobrazují obrázky. Pokaždé jsem tedy IE8 odinstaloval zpět na IE7. Nemluvě o tom, že jsem musel doinstalovávat věci jako oblíbený vyhledávač a podobně.

Takže nadhazuji námět na polemiku / diskuzi.

Vám ty maličkosti na IE8 nevadí? Ono mě stále víc věcí nutí na IE8 přejít ale zatím se tomu bráním. Jsou to třeba jen maličkosti, ale vadí mi. V čem je IE7 horší než IE8? Používám 1680*1050.

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x
Co vám na IE8 vadí? Jaký maličkosti? Stránky se zobrazují lépe a když ne, je vedle tlačítko Kompatibilní zobrazení, ale to jsem použil jen jednou na IE8 a to asi před 2 lety. A co myslíte tím svinstvem?
IE8, ten opravil spoustu much z IE7, je o něco rychlejší a hlavně bezpečnější... Ikdyž stále to není úplně pořádný prohlížeč, tím je IE9.
Používat starý verze IE mi přijde pomalu jako cílená sebevražda..ikdyž díky osudu za to, že nepoužíváte IE6...
iz*

Tak já vedle nejnovějších verzí Firefoxu a Opery používám IE 6. IE 8 mi také vadí a IE 7 se mi nedaří nikde najít... IE používám jenom pro kontrolu zobrazení po úpravách kódu. Pro vše ostatní používám první dva prohlížeče.

bena*

IE7 pro Windows XP stáhnete zde: microsoft.com/...

iz*

Děkuju, hledala jsem špatně, pokaždé mne to vyhodilo na stránku s IE 8.

bena*

ivzez: Nemáte zač :) Akorát mi je pořád záhadou, co uživatelům IE7 vadí na IE8? Vždyť vzhledově ty prohlížeče jsou skoro stejné, akorát funkčně a bezpečnostně je na tom IE8 lépe...

Ikdyž teď aktuální zpráva - IE má nějakou bezpečnostní ďuznu...ale aktualizace přijde každou chvíli snad... Ve finále, neexistuje bezchybný program a hackeři se hold na IE zaměřují nejvíc, používá ho nejvíc lidí..to je stejný jak s WIndowsem, taky je nejpoužívanější desktopovým systémem a je to stejný jak s Androidem, je to nejpoužívanější mobilní systém... a můžu pokračovat dál, třeba do Adobe...Flash a Reader jsou nejnapadanějšími produkty v daných kategoriích /doplněk prohlížeče-přehrávač, čtečka PDF/.

ČÍm používanější software, tím víc ohroženější software - krásná přímá úměrnost, která žel platí a stále platit bude...

doplněno 18.09.12 20:35:

Akorát IE10 tu díru prý jako jediná verze IE nemá...

hodnocení

0x

V čem je horší? Třeba v bezpečnosti...

Když Vám nevyhovuje IE 8, proč nezkusíte nějaký alternativní prohlížeč? Namátkou Mozilla Firefox; Google Chrome; Opera; atd.

hanher*

Tak tak, nejlepší z prohlížeču je určitě Mozzila, Goole Chrome a Maxthon.

bena*
Podle nezávislých testů je nejbezpečnější prohlížeč Internet Explorer 9, hlavně díky filtru SmartScreen - drtivě porazil konkurenci v ochraně před sociálnímu inženýrství [phishing a pdobné oblbování]. Takže časy nebezpečného IE snad definitivně skončily.
Druhý skončil IE8, třetí byl Google chrome, čtvrtý Firefox a někdy Safari. Myslím, že v jednom období byl FF až pátý, ale nerad bych lhal, jsem na mobilu a nemám čas někde štrachat archivama.Ostatní prohlížeče absolutně propadly.
A google chrome nedoporučuju, odesílá o svých uživatelích docela dost citlivá data...

dzordz*
hodnocení

0x

S IE7 bych na net nikdy nevlez. S ME taky ne.

Ono jak si jednou zvyknete na chrome, operu, safari.. tak vám začne vadit asi jakýkoli IE :)

doplněno 17.09.12 22:06:

cdn.memestache.com/... ;)

doplněno 17.09.12 22:39:

Beno, mám všech pět hlavních prohlížečů na dvou pc a ntb, které používám (+ konqueror, ff a chrome na ubuntu), jako hlavní slouží na dvou z nich chrome, na třetím IE9 (a tam jsou důvodem pouze přehlednější a lépe organizované nástroje).

Úmyslně nepíšu o IE9 nic objektivního, pouze že "lidem vadí";)

hanher*

IE ve všech verzích je dobrý jen možná tak na stažení dalšího, lepšího prohlížeče, např. po reinstalu.

Ono testů prohlížečů je hodně, a v každým jsou výsledky jiný. . .

bena*
Já použvám tři prohlížeče - IE na Windows, Iceweasel [firefox] na Debianu a Operu občas použiju na Debianu kvůli testování stránek nebo když někdo potřebuje s Operou poradit. Všechny tři jsou dobré a každý má něco do sebe. firefox třeba je dobrý, že je pro něj spousta doplňků, ale pozor, ať se prohlížeč nepouští půl hodiny... :D Opera má zas výborný vývojařský nástroje třeba...
hanhere, můžete mi prosím naít jiný nezávislý test aktuální bezpečnosti prohlížečů, který vyvrátí mé tvrzení?
Testů je sposuta, ale ne každý se soustředí na bezpečnost. Znám z bezpečnostních NSS labs, která to už safra dlouho dělá a pak jednu, ale ta je financována googlem, takže to nepovažuju za objektivní.
Ve finále, každý má svůj vkus, ale zase bych IE neprávem neproklínal nebo na něj házel špínu.
hanher*

Nic hledat nebudu.

Kdo má dobrý, řádně aktualizovaný antivir a neleze na nějaký pochybný stránky, tak se žádných útoků bát nemusí.

To, že Google pochybil, vyšlo najevo nedávno, ale závažnější problémy, které měl Microsoft již dříve, o těch se tu radši nikdo nezmíní.

bena*
Antivir před phishingem a podobným sociálnímu inženýrství Vás neochrání. Ono vývojaři phishingu se opravdu snaží na ne vždy to člověk může poznat - co lidi z šeský spořitelny mělo vyluxované konto, že se přihlásilo na první pohled legitimní stránku, ale ve skutečnosti na falešnou - a to je ten phishing.
Takže pokud nic nebudete hledat, neklamte tu. Já mohu vše dokázat :)
já jsem taky vývojrař stránek a když srovnám rychlosti všech moderních prohlížečů, je to tak stejné. A když srovnám IE9 a Iceweasel 15, tak třeba videa na netu jedou v obouch prohlížečích stejně dobře.
IE9 narozdíl od ostatních prohlížečů disponuje úplnou hardwarovou akcelerací - vše jde přes grafickou kartu, která jinak de facto není využívaná. Ono zkuste si třeba pustit tzv. Webové akvárium...
Chrome jsem párkrát zkoušel, moc se mi nelíbí a že by se opravdu rychleji spouštěl a stránky načítal rychleji, jsem nepostřehl. Laboratorně [sunspider test, nezávislý]je poslední verze Chrome je o fous rychlejší, jak IE9...následuje myslím Safari, Opera a firefox...
doplněno 18.09.12 07:04: A co jsem zatajil? Microsoft skrz IE své uživatele nešpehuje...jediné, co může zavánět spywarem je Alexa rank, který je obdobou Pageranku...ale ten myslím z IE zmizel od vydání Vist/2005-6/...
dzordz*

Když je to teda ta volná diskuze ;)

Fish bowl 1920*1280 a 2000 ryb: firefox 30fps, chrome 22, IE9 18, opera a safari to víceméně zabalily (oba 4 fps při deseti rybách.. kdyby ti blbouni udělali safari 6 i na win, tak by to šlo taky normálně).

doplněno 18.09.12 18:18:

*1080

bena*

Aha, já jsem nedávno testoval na 1024*768 a 250 rybiček. Internet Explorer 60 FPS, Firefox 58 FPS, Chrome 36 FPS a Opera a Safari po 4 FPS...

Tak je možné, že při větším počtu ryb a vyšším rozlišení jsou některé prohlížeče rychlejší. A za tu dobu Chrome postoupil o 2 verze, Firefox myslím taky. Uvažuju, že znovu nainstaluju Windows 8 a schválně zkusím prubnout nejnovější verze ostatních prohlížečů a udělám si zase testy, které chvilinku poslouží, kdyby náhodou to bylo potřeba :)

P.S. Ono produkty Apple na WIndosech fungují docela těžkopádně, třeba QuickTime budiž příkladem...Ale na druhou stranu i Microsoftí produkty nefungují na Macech nejlépe...třeba jejich Office se s iWorks nedá srovnávat co se týče rychlosti a spolehlivosti... ;)

bobkan*
hodnocení

0x

Lektoruji kurzy "Základy podnikání", kde se studenty procházíme internet ohledně informací pro podnikatele a stávalo se nám, že IE nedokázal načíst některé webové stránky. FF a Chrome je bez problému okamžitě načetly. Je možné, že IE byl ve starší verzi, to bohužel nevím, nebo také počítač mohl mít méně paměti než IE potřeboval, ale jak říkám FF i Chome bez problémů.

Další postřeh mám k rychlosti. Když jsem programoval jedny webovky, kde bylo dost animovaného obsahu (GIFy), tak IE to velmi dlouho načítal a pak přehrával tak nějak spomaleně. Opět FF a Chrome zcela svižně a bez jakéhokoliv problému. No a doma používám již několik let striktně pouze Linux a na něm FF a Chrome. Zjistil jsem, že někdy se video z Youtube přehrává ve FF poněkud trhaně, tak hned to stejné video pustím v Chrome a jede zcela plynule. Vůbec Chrome mi připadá absolutně nejrychlejší - start prohlížeče, nahrávání obsahu webových stránek a přehrávání videa či hraní flashových her.

ladaadal*
hodnocení

0x

Jééé, já ani nevěděl, že jsou ještě lidi, kteří používají IE*haha*. Ani v okolí nikoho takového neznám.

Ale k dotazu - neměla by vždy novější verze být o něco lepší? I když u MS toto pravidlo nikdy neplatilo *zed*.

stribrnak*

Já používám IE9 a jsem dostatečně spokojen Ladaale

fidonet*
hodnocení

IE 9 na XP běží? A nejsem v balíku, abych platil Microsoftu co 3 roky novou verzi Windows.

bena*

Ne, IE9 běží na Windows Vista a novějších...pokud nechcete platit Microsoftu, přejděte na Linux a je to vyřešeno...akorát IE Vám tam jen tak nepojede a prohlížet přes IE v Linuxu nedoporučuju - pořádně tam nefunguje...doporučuju proto jiný, například Arora, Opera, Iceweasel/firefox...

fidonet*
hodnocení

To asi abych přešel na ATARI? Tam není ani virus.

Ale raději zůstanu na Windows. Virus mě netrápí, žádné citlivá data nemám, takže mě ani nevadí IE7

hanher*

He he he:

novinky.cz/...

bena*

:D Atari, stará klasika :) Ne, vážně... nezacházejme do extrémů:D

Já mimojiné používám Debian, což je Linuxová distribuce a tam antivir nepotřebuju. Virů pro Linux je málo a vlastně všechny jsou zastaralé a tímpádem nefunkční na aktualizovaných linuxových distribucí... Mac OS taky není zvlášť ohrožen, ikdyž semtam se taky něco objevilo... ;)

Ale nechť si každý používá co chce...když mu to vyhovuje. Třeba třetina číňanů stále používá IE6...já a jiní nadtím kroutíme hlavou, Microsoft vlastně taky - sám IE6 pohřbil. Jenže hloupá evropská unie zakázala integrovat IE7 do Service Packu 3 pro Windows XP, tak proto se IE6 nepodařilo vymýtit. Ikdyž někde jsou pro to důvody - kompatibilita se starým softwarem v některých firmách...tak tam budiž - ve finále lidi by neměli v pracovní době courat po netu :D

Pak je na řadě IE7 - hrstka Visťáků ho používá, někteří XPčáci..ale IE7 klesá. Taky částečně díky WIndows Update, do kterého byl IE8 dán (a snad jako kritická aktualizace i?). Na IE7 se už vybodnul Google - některé jeho služby vyžadují IE8 (třeba Docs) a myslím, že i Facebook - některé funkce tam nejdou, tuším chat?

fidonet*
hodnocení

hanher a spol:

Víte co mám rád? Lidi, kteří tomu PRD rozumějí, a píšou jak je to nebezpečné a sami vůbec netuší o co jde. Dát odkaz, kolik má IE chyb, umí kdejaká LAMA, i moje 5 leté dítě, by to už před 10 lety zvládlo ( tehdy jste se ještě dlubal tak možná konektorem od rolovací myši v nose ).

Na otazku čím mě ohrožuje však neodpovíte. Takže čím? Ukradne mi peníze? Znásilní manželku? Odnese děti? Prohlédne si mé fotky z minulého týdne z chaty nebo fotky mojich andulek. Tak to už se tetelím.

Odešle info, že já se dívam na inzerci aut .. No a co? je mi to u dupky .. stale nevím čím jsem ohrožený?

Používám 5 počítačů v domácnosti a žádnému EI nijak neuškozuje.

Citlivé data mám na jiném uložišti, které nemám v síti, a kódy do banky mám na flešce, která se sama připojí během 4 vteřin a pak se zas vyndá. Navíc je vše potvrzováno přes SMS klíče. U banky jsem abych nekecal 30 let a neztratil se mi ani halíř.

Říkáš vir, který mi zpomalí a zasviní PC? Tak to si maximálně zasviním klavesnici, kdybych něco jedl. Antivir používám až teď poslední dva roky, protože konečně nezpomaluje PC.

Ale zpět k tomu, že mi něco poničí data a zpomalí PC. Hmm, oprava ze zálohy mi travá cca 4 minuty a PC je zase čisté. Takže o co jde .. lamko, co umíš jen ukázat odkaz.

p.s. Vše co píšu se netýká rádce Bena, ten tomu rozumí, jen on a málo ( hodně málo ) lidí tady v poradně rozumí PC a tomu co odpovídají

Takže v čem je pro mě IE8 lepší? Je to pro mě jen vyhledávač a zobrazovač stránek. Takže by bylo jedno co mám, zda 7 nebo 8.

Ale na druhem PC u dětí, které je postarší, mi IE8 robrazuje na google obrazky tak blbě, že se jich zobrazí neskutečně moc a špatně. Když ručně nastavim, jak se má zobrazovat ( postaru ) , tak po restartu se to zobrazí zas po novu.

Mám zapotřebí se s tím IE dohadovat? Nemám!

... přesvěčte mne abych přešel na EI8. Rád to udělám, až se začnu IE7 bát

doplněno 19.09.12 13:00:

hanher .. hlavně si to neberte osobně. Já jen, že nekonstruktivní odpovědi jsou mi k ničemu. Myšleno je hlavně ta část " a spol", kde si každý rád něco plácne, v naději, že třeba dostane BOD nebo uznání.

bena*

S tím IE je to trošku nafouklá bublina, jak jsem psal, každý program je děravý. Jen rychlost aktualizací je u některých programů rychlejší. A jak jsem psal - čím používánější software, tím je více v zájmu hackerů.

K hanherovi se moc vyjadřovat nebudu, protože ten umí jedině provokovat, soudím na základě jiných dotazů, než je tento. Neporadí, ale jen ostatní prudí.

Pokud vím, tak IE své uživatele nešpehuje, jako například Google chrome. Ten ví, kam chodíte, kam se přihlašujete...kdo nadává na komunistické prakticky státní bezpečnosti a používá Google chrome, tak si tak trochu odporuje...psáno s lehčí nadsázkou samozřejmě.

Fidonete, ukážu Vám, jak IE8 zobrazuje vyhledávač obrázků Google.. Přidejte prosím screen s IE7, ať to můžu porovat. Mě se to prostě pořád nezdá. A pokud IE8 vykresluje blbě, tak je tam tlačítko Kompatibilní zobrazení. To použije vykreslovací jádro z IE7. Zrovna tu nemám PC s IE7, tak nemůžu porovat... Ale vážím si vaší podpory.

IE skrz verzemi
fidonet*
hodnocení

Bene: ohledně podpory : Nemaluji nikomu med kolem pusy, obyčejné nekomentuji, ale tupci a všeználci mě iritují. Vašich názorů si vážím, protože nehodnotím nikdy jeden příspěvek, ale souhrnně s 50 předešlými. Proto jsem zde i přestal odpovídat, neboť ... ale to nebudu rozvádět. ( mám tu více oblíbenců, které jsem sprdnul, pak oni mě, ale přesto si jejich názorů vážím )

Připojuji screen. Už na první pohled je vidět, že v IE8 se zobrazuje "milion" obrázků, viz šoupátko vpravo a taky že jsou v divně uspořádány, hladně v šílených rozměrech.

V IE7 je jich cca 24 na stránku a jsou zobrazeny tak nějak stejně. Z toho vyplývá, jak musí trpět počítač (vlastně uživatel ) který má pamět 2GB, a procesor má úžasných 2.4GHz ( můj stroj za 100.000 na přelomu století ). Tohle teď má dcerka v pokoji a když jsem ji IE8 nainstaloval, tak jsem málem padnul. Můj stroj to zvládá, ale taky je mi z toho ma zvracení.

Při vyhledávání stránek IE8 ukazuje i náhledy, což je opět mazec ( někdo to považuje za TOP výhodu )

V IE8, ale to jsem psal, si sice nastavím vlastní zobrazovaní, uložím, ale stejně se to příště nějak "pokazí"

doplněno 19.09.12 18:46:

LAMA je LAMA, zapoměla připojit obrázek :

IE skrz verzemi #2
bena*

Google oficiálně přestal podorovat IE7, takže je možné, že nové funkce nejsou podporovány. Tou novou funkcí například je, když najdete na obrázek, tak se lehce přiblíží a zobrazí se detaily (částečně okopírované z Bing.com). Jinak další novinkou je, že jak sjíždíte dolů a dolů, tak se zobrazuje dalších x obrázků - nemusí se klikat na stránka 2|3|4|5|6|7|8|9|n (opět okopírované od Bingu) - na některých strojích a v některých prohlížečích to může být pomalejší...

Při vyhledávání stránek IE8 ukazuje i náhledy - u čeho, při jakém vyhledávání?

fidonet*
hodnocení

jen po paměti ( IE8 nikde nemam )

Když jsem dal hledat třeba slovo "auto" vyskočily mi odkazy na stránky. Když jsem na odkaz najel, zobrazila se vpravo ukázka oné stránky. Zpomaluje to, seká a nutí mě dávat pozor nejezdit myší přez odkazy ...

bena*

Když jste dal kde hledta auto?

Možnost 1 - vyhledávací řádek v pravém horním rohu - nepravda - zobrazují se pouze návrhy, bez obrázků.

Možnost 2 - nějaký vyhledávač (Seznam, Google) - nepravda - zobrazují se pouze návrhy, google přímo ukazuje výsledky. Ve výsledcích Google ani po najetí obrázek nezobrazí, Seznam ho automaticky ukáže vlevo, ale to je ve všech prohlížečích, co umějí zobrazovat obrázky.

Možnost 3 mě nenapadá co myslíte, budu rád, když mi to ukážete.

fidonet*
hodnocení

Bene: říkám, že to lovím z paměti, NIKDE IE8 nemám nainstalované. Ale vím, že v levé čísti stránky jsem měl to co se vyhledalo, a v pravé se zobrazovala stránka, když jsem nad odkazem projel myší

Možná mluvíme každý o něčem jiném ...

bena*

Nikdy jsem si ničeho takového nevšiml. Tak si IE8 nainstalujte a vyfoťte mi vše, co Vás trápí :) Mrkneme na to.

bena*
hodnocení

0x

Uživatelé IE si mohou stáhnout a nainstalovat tuto součást: microsoft.com/...

Pak se bát nemusí zneužití oné díry :)

stribrnak*

moc pěkně napsané a formulované od Fidoneta a Béni

Hahner zase jen provokuje jak je to v jeho oblibě a dělá z komára velblouda!*dril*

Budiš světlo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]