Nejste přihlášen/a.
Ahoj... Já chci jenom váš trošku laikovský názor na to, jestli budu nosit brýle na dálku. Protože když sedím třeba v předposlední lavici nebo v poslední, to je jedno.., tak prostě se mi ten text začně rozmazávat a tak 3 sekundy mi trvá než ho zaostřím a to ještě ne úplně dobře. To slovo a všechny ty písmenka přečtu dobře ale prostě mám to víc rozostřené. Když jsem se půjčil na chvíli kamarádovi brýle tak prostě jsem viděl 100 % líp... I prostě když se dívám na nějakou vzdálenou ceduli/značku/nápis z dálky tak to vidím rozostřeně ale v pohodě to přečtu. Nedělá mi to jak jsem několikrát psal problém přečíst spíš je prostě blbý že musím těmi oči různě naklánět nebo prostě nevím jak bych to vysvětlil... Představoval bych to tak že bych ty brýle nosil třeba jenom ve škole a to jen v hodinách, a po zbytek času bych je měl schované... Je to reálné? A to co jsem tu napsal dává to smysl abych je nosil..? Já vím... K očnímu půjdu.
Budetet nosit brýle. Lepší variantou je, pokud budete vidět špatně jen na dálku. Pokud i na blízko, je to problematické, protože pak byste měl mít dvoje brýle. Pokud vidíte ještě v mobilu na písmenka, je to OK. S těmi na dálku se smiřte a vezměte je jako modní doplněk a udělejte z toho spíše vaší přednost.
Rozhodnout může jen oční lékař. Já brýle nosím (příležitostně od 8 let, trvale pak od 16). Pokud přečtete text na tabuli ze zadní lavice, moc bych to neřešil. Když se rozhodnete brýle nosit, berte je jen na dobu nezbytně nutnou. Oči se musí trénovat. Jakmile je začnete nosit trvale, po pár týdnech už se bez nich neobejdete. Brýle jsou v životě sice trochu na obtíž (sport, milování...), ale žít se s nimi dá docela v pohodě.
Také záleží na tom, jak je to napsané na tabuli a na jaké tabuli. A jak daleko je zadní lavice. Pokud máte 4 řady nebo 5 a nevidíte na dobře, silně napsaný text křídou na černé/zelené tabuli, je to pravděpodobně na brýle. Na bílou tabuli je vidět blbě odevšad, zvlášť pokud už to mají fixy "za sebou"...
doplněno 28.05.15 13:33:Já mám čočky 10dioptrií, měla bych mít min. 10,5, můj vlastnoručně krasopisně napsaný text na zelené tabuli se mi z 5. řady lavic také rozmazává. Když je to hůř napsané (od dětí apod.), tak je to horší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.