Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak orientujete toaletní papír?

Od: kejikl® odpovědí: 65 změna:

Narazil jsem na netu na tento obrázek a napadlo mě se vás zeptat jak nasadíte novou ruličku papíru do držáku?
Já to dělám B, manželka A a tak si navzájem lezem na nervy. :))

Jak orientujete toaletní papír?

65 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

artrosis
hodnocení

0x

to chce vyměnit manželku a pak to bude v pohodě... ;) jinak tohle nějak neřeším...mnohem důležitější je, aby v oné místnosti vůbec nějaký papír byl *smich*

hodnocení

0x

Na stojato *smich*

Ale konec dál od zdi, takže stylem B

krkovicka*
hodnocení

0x
Možnost B.Je to snadnější než trhání pravou rukou od zdi:-D
doplněno 17.09.12 18:51: Proč B? Vidím kde začíná nový ustrizek papíru.Viděli jste někdy papír na wc se Sudoku?jak byste ho chtěli lustit kdyby byl na A? Nebo s obrázkem.Ten se v A schová!

ron*
hodnocení

0x

Vždy varianta A. Prostě zvyk, nevím proč.:)

borax*
hodnocení

0x

Rozhodně B. Protože když není odmotaný(nevídíte začátek) je nejpřirozenější roztočit klubko pohybem ruky zhora dolů. Když je A tak se vám nic neodvine a nevíte kde začíná, to byste musel roztočit nahoru a to se dělá blbě. Takže jedině B *palec*

hodnocení

0x

B

Je to přesně jako u nás. Já stylem B, manžel stylem A. Když najdu po něm styl A, běsním. Myslím, že B je lepší, je dál ode zdi a pěkně se snadno odtrhává, než A namačkaný u zdi.

Ale jak už někdo psal, hlavně, že tam je. Na táboře přišel občas ke cti i pěkný list lopuchu a nikdo neřešil, zda roste stylem A či B. *smich*Jaga.

ladaadal*
hodnocení

0x

Já taky B. Při odmotávání se jaksi bere ode zdi. V případě A to na mě budí dojem, že se otírá o zeď a navíc, když je větší rulička, tak je ke zdi přicuclý a blbě se bere.

B je prostě správně *palec*

hodnocení

0x

Není ten rozpor v tom, že levákům se lépe trhá jinak než pravákům? Také umístění k používané ruce bude důležitější. :D Fajne téma, fajne a pjekne!

sss*
hodnocení

0x

rozhodne A

hodnocení

0x

určitě A. Při B je papír víc přitlačován ke zdi, drhne a trhá se v nevhodném místě.

fram
hodnocení

0x

Papír mám volně v krabici.

Tadyhleta krabice nedává jinou možnost než B

e-rybarskepotreby.cz/...

Já mám "spodní výpusť"a dávám ho tam jednoznačně A, protože se rolováním nadlehčuje a netrhá. Vyroluje se ho víc, žádné odtrhnutí 1 dílečku..

Pak tam visí ještě balík, "aby papír nedošel", ovšem i ten balík dojde*smich* a v nevhodnou chvíli...

fram a víte proč rybáři sebou musí nosit toal.papír? *hej* Na to h..vno, které chytí :D

hodnocení

0x

B

Já dávám vždy B a můj manžel vždy A ...

hodnocení

0x

No vida, o jaké náměty k manželským hádkám člověk přichází, když toaleťák nedává do držáčku, ale má ho jenom tak na volno v krabici...

fram

To není pravda, v té krabici se také orientuje. Jenom není na trubičce, ale volně leží. Pravda, odpadá ta zeď. Odmotávání shora ho víc táhne a nenadlehčuje, tudíž se dřív utrhne.

Problém otázky by posunulo dopředu, kdyby se testovalo "KOLIK" si ho kdo utrhne: Manžel nebo manželka?

mowla*
hodnocení

0x

Rozhodně B, ale nijak můj ´jemnocit´ neuráží ani A - jak už někteří psali - hlavně, že je vůbec nějaký a někde poblíž...

*smich*

tartaros*
hodnocení

0x

prostě B, protože to máš blíž a stačí přidržet a utrhnout, kdežto u A musíš držet na hoře a je velká pravděpodobnost, že se přetrhne někde jinde, kdežto u B to utrhneš přesně kde chceš.

hodnocení

0x

B

Klasika, já tak, ženská naopak...jeden hot a druhý čehý:)

Vždycky se podivuju, jak mě může taková hloupost rozčílit, ale prostě s A se nikdy nesmířim!*smich*

buss
hodnocení

0x

Není držák, leží volně...

hodnocení

0x

A

my ho máme postavený, ale kdyby ne, tak na držák bych ho navlíkla stylem A ... teda dřív - teď co jsem si tu přečetla vědecká zdůvodnění proč je B lepší, tak možná B... ;)

hodnocení

0x

B

Tak jsem se zasmála, ale každý člověk je jiný a každý z nás preferuje něco jiného. Nejlepší je tedy v krabici. Tam odpadne možnost A a B. Ale kdo spotřebuje víc? Pravák nebo levák? Manžel, nebo manželka? Ten, kdo používá variantu A nebo B?

S toaletním papírem jsem měla ještě jednu nesrovnalost. Když jsme si zařizovali bydlení, manžel v oné místnůstce přišrouboval na zeď držák na papír. OVŠEM NA LEVOU STRANU WC. U nich měli vždycky držák na levé straně. U nás doma na pravé. A podotýkám, že jsme všichni vždycky byli jen praváci. /v naší i jejich rodině/. Chtěla jsem ho předělat napravo, odmítl. Tak jsem si časem musela zvyknout, že rvu papír "přes ruku". Je to už skoro 40 let, co mám držák nešikovně vlevo a ještě dnes občas automaticky zašmátrám na pravé straně. Zvyk je železná košile! ;) Jaga.

fram
hodnocení

0x

Jo Jo, jedině krabice. Tady k té ani není potřeba komorové WC:

rybarske-potreby.as/...

Ovšem problém zda A nebo B nemusí s pouzdrem zcela odpadnout, možná ani nemůže.

koudalaaaaaak
hodnocení

0x

Je to vcelku jedno, jen při způsobu A se stane, že ho ten přede mnou odtrhne tak šikovně, že není vidět konec - je schovanej mezi rolí a zdí. Takže spíš preferuju za B

B

Nejenom to, že když je "šikovně" utržený, tak je konec schovaný mezi rolí a zdí, ale taky když je upevnění držáku tak, že je role hodně blízko zdi, tak se konec papíru plazí po zdi a hůře se uchopí, než když krásně visí ze předu role. Prostě způsob "B" má mnohem víc výhod než "A" a je jedno zdali je člověk levák nebo pravák, ani nechápu jak to někoho může napadnout dát koncem ke zdi i když u nás to ženské taky tak dávají, ale oni mají svou ženskou logiku, tak mne to nechává klidným :D

hodnocení

0x

Majitel bidetu aby si připadal jako snob :D

bena*
hodnocení

0x

Rozhodně A

hodnocení

0x

Tahle debata mne zaujala, já myslel, že toaletní papír roste na držáku sám od sebe. *smich*

marenka*

*smich* Přesně. S manželem se nehádám, on tyhle věci jaksi nikdy nedělal, ani by ho to nenapadlo, aby se mi do něčeho asi nepletl. *smich* Jinak já B.

fidonet*
hodnocení

0x

Zásadně ho orientuji na sever, aby vítr vál ode mne. Jinak doma leží na pračce ...

Nejlepší jak si nelézt na nervy mít dva vedle sebe. Růžový pro ženu a s vhodným motivem pro muže. Jeden mít jako "A" a druhý jako "B"

hodnocení

0x

Teda je to docela zajímavá otázka, ale samozřejmě, že styl A. Jednak je to praktické, a pak je to i estetické. Papír nepovlává vzduchem, ale visí poslušně tam, kde viset má. Určitě cestujete a býváte třeba hotelích, či chodíte do lepších retaurací. Tak se schválně podívejte, jak je tam orientovát toaletní papír. A uvidíte, že stylem A. Je to nepsaný zákon. Máte moudrou manželku, važte si jí. *jasne*

krkovicka*
Tak to mají smůlu v těch restauracích...Páč já jim ho tam vždy přendavám :-D na B :)
dzordz*

Nic nepovlává, musíte ho hezky navinout zpátky a nechat viset jen pár centimetrů :)

Pokud držák drží na místě a nedrhne papírem o stěnu, tak je nadlehčování při A dokonce kontraproduktivní, neboť role začne skákat a trhání pak jde vcelku blbě :D

mowla*
hodnocení

0x

Existuje vtipně-feministická hádanka - "kolik mužů je potřeba k nasazení nového kotoučku toaletního papíru" (nebo tak nějak)... Odpověď je, že "tento výjimečný úkaz dosud nebyl zaznamenán"... ;)

A stačí takováto diskuse aby bylo jasné, že muži mění kotoučky pravidelně a dokonce podle zvolené ´normy´...

*smich**smich**smich*

mil®
hodnocení

0x

B

Oba - B.*palec*

doplněno 17.09.12 22:17:

Ještě doplním, že na obou trůnech je vlevo a všickni jsme praváci. Zajímavý.

doplněno 21.09.12 18:18:

Toto je taky výborné řešení.

Jak orientujete toaletní papír? #2

ladinpraha*
hodnocení

0x

Zásadně ho stavím takhle. Je to se mnou hodně špatný?

doplněno 17.09.12 22:52:

Tak pro přesnější diagnózu upřesním: zeď je vlevo, papír stojí na kastlíku připraven, aby do ruličky krásně vklouzl palec levé ruky. Na zemi se pod ním někdy válí zbytek načatého balení. Pokud jsem líný dát ho na poličku nad dveřmi.

Jak orientujete toaletní papír? #3
hop®

B

Ládine, záleží na tom, kde je zeď... *smich*

doplněno 17.09.12 22:53:

Jsem pravák, takže do ruličky by vklouzával palec LEVÉ ruky, pravá by odmotala patřičný kousek a rovnou použila...

doplněno 17.09.12 22:54:

Aha, píšeš to samé, omluva... *hi*

krkovicka*
Hop má pravdu...jestli se valí jen tak na zemi,je to s vámi hodně špatný:)
hanher*

Mě to spíš připadá jako rule kuchyňských útěrek.

To by pak špatný už asi bylo. . . *smich*

hop®

B

No nebylo, jeden útržek kuchyňské utěrky nahradí libovolný počet útržků panapru (dle tloušťky), takže je to asi ekonomičtější...

hodnocení

0x

B

"A"je nepraktické, nesmyslné a nelogické :D

dostal jsem takový nápad, schválně se podívejte, která možnost převládá. Mimo jiné, dle ankety je to taky jasné ;)

google.cz/...

fram

Krabiček je jenom třináct, a přitom je to ohromná šance jak dekorovat novým nábytkovým doplňkem. Proč hledět na obnaženou roli?

A hned by se skóre přiklonilo k A. Vidím v tom směr vývoje papírové kultury*smich*na zdi WC visící.

Bezva, koukla jsem na to. A čím máte podložené, že ty ankety dělal někdo opravdu znalý. Ty stránky přece může udělat kdokoli... Odkud a z čeho vychází? To tam přece vidět není. ;) Jinak mi je to fuk, kam a jak si každý toaleťák pověsí. Řekla jsem jenom to, co jsem ve světě viděla. Ale asi tam byli blbí, a tak ctili pravidlo A. No, mně je dneska fakticky šuma fuk a doma si to dělám po svém. A pak, ono taky hodně záleží na typu držáku toaletního papíru. A vůbec, jestlo o tomto "problému" vznikly i internetové stránky, a je taková spousta lidí, která se touto "záhadou" zabývá, tak je nám všem houby zle...

hodnocení

0x

Tak tady je "vědecké"zdůvodnění proč je lepší varianta B

B je lepší (anglicky)

Google překlad

Pro základní orientaci stačí i jen obrázky ;)

Tak koukám, že jde o problém celosvětový *smich*. EU by měla vydat nějaké závazné stanovisko (samozřejmě s příslušnými sankcemi).

doplněno 18.09.12 08:00:

Teď jsem si vzpoměl, na chatu jsem si držák vyráběl sám (dřevěný) a mám osu papíru kolmo ke zdi (výhoda je možnost nasazení neomezeně velké role). Mám tam mít konec vlevo, nebo vpravo (při pohledu od mísy)?

Pepr, tak jsem se opravdu pobavila. Já tomu fakt nevěřila, že by v dnešní hektické a problematické době, někdo řešil orientaci toaletního papíru. Ale nejvíce se mi líbil obrázek, jak je papír úhledně utržen v pozici B a jak je odrulován až na zem v pozici A, tudíž špatné pozici. Tak vám dám jednu malou radu. Schválně se od této doby dívejte při návštěvě veřejných toalet. restaurace, diskotéky atd. Budete se hodně divit a vzpometete si na tuto debatu. Je to o lidech, ne o orientaci ruličky papíru. Prostě lidi za to vezmou a táhnou a tak dál... Jestli se rule točí dál a papír se zbytečně odmotává, to je přece jedno, není to u nich doma. Ale věřte mi, bude se odmotávát dolů stejně, jak v případě A, tak v případě B. Protože málokdy člověk utrhne ten papír nahoře, ale někde uprostřed, takže je to jedno. Ale oni tam píší, že by měl dotyčný na tohle myslet, a disciplinovaně vymotat konec papíru zase nahoru, aby tam úhledně ležel... *ee*

ladaadal*
hodnocení

0x

Magdon: No tys tomu zase dal. Teď se toho ňákej idiot z EU chytne a do půl roku budeme muset mít papír tak, aby ten camfourek trčel nahoru*haha*. A běda tomu, kdo bude mít o čtyry útržky na ruličce víc, tomu zakážou výrobu.

doplněno 18.09.12 08:07:

Magdon: no to přece záleží na tom, z které strany lezeš na mísu a jak na ní sedáš*smich*.

...aby ten camfourek trčel nahoru...

U zdi, nebo dál od zdi?

ladaadal*

Dál ode zdi, protože, kdyby visel u zdi, mohli by někteří tuneláři švindlovat a opírat ho o zeď. Nene, pěkne ode zdi, ať je vidět, jak komu stojí. Teda ten camfourek.

eruvie*
hodnocení

0x

Rozhodně B, je to i takové hygieničtější, ale stačí mi, když je toaletní papír u záchodu, protože když není, je to hrůza:D

hodnocení

0x

A

Všichni v rodině, včetně mě, používáme zásadně způsob A. Máme držák na toaletní papír na pravé zdi, všem to vyhovuje. Myslím, že se papír v pozici B špatně trhá, spíše se trhá, jak chce, protože musíte táhnout celou váhu ruličky. Když je papír u stěny, tak jde snadno rolovat, jen se při odtrhnutí musí podržet. Anzionka.

B

anzionka:

To s tou celou váhou ruličky na klasickém "tyčovém" držáku toaletního papíru bych prosil vysvětlit...

A

No já nevím, jestli to správně vysvětlím. Možná je to jenom můj pocit, ale připadá mi, že musím použít větší sílu na odrolování papíru, když je papír v poloze B než v poloze A.

B

Hmmm, tak to vám opravdu jen připadá - není důvod, a není lepší mít konec papíru lépe uchopitelný - tedy blíž k sobě, dál od zdi?

Já bych důvod našel.

Při způsobu A se při tahání papír odmotává ze spodní strany role našikmo od zdi, čímž se přední strana ruličky nadzvedává, lehčeji se přehoupne přes tyčku a proto se lehčeji odmotává.

Kdežto při způsobu B se papír odmotává z horní strany, čímž se papír spíše na tyčku přitláčí a zadní strana co je u zdi, se musí nadzvedávat, aby se převalila přes tyčku. Tudíž jde u něco hůře odmotávat.

...

Toto vše samozřejmě platí za podmínek, že je papír navlečen na drátu či kulatině a ne na trubce podobného průměru jako je rulička. A taky že se papír při obou způsobech tahá šikmo od zdi. Při tahání svisle dolů či použití trubky, jsou tyto způsoby úplně rovnocenné.

...

No spíše je pak výhodnější B, protože je papír lépe dostupný.

doplněno 30.09.12 15:26:

Mařenka: Tak ve vašem případě (a u spousty dalších) vstupuje do hry ještě protitlak krytu, který má větší vliv na způsob a lehkost ohmotávání než gravitace.

Ale jak jsem psal výše, my máme papír nastojato, takže tyto problémy nemám *smich*

marenka*

Musím oponovat v tom, že při způsobu B jde papír hůř odmotávat. Ne vždy. Mám podobný držák toaletního papíru jako je zde koupelny-sen.cz/... , kde ta vrchní část- kryt- přitláčí ruličku ke středu. Při způsobu A - vyzkoušeno, papír téměř obrušujete. Bylo to vidět na té vrchní nerezové části, na které v tu ránu byl jemný bílý, papírový prach. *smich*

doplněno 30.09.12 17:10:

Hlavně si povšimněte smajlíka, protože hádat se kvůli variantě papíru to nééé. ;)

B

To je právě to že i mnoho konstrukcí počítá s "B" variantou a jak jsem dal před časem odkaz tak ten jasně vypovídá o variantě "Bů jako nejpoužívanější. Dost blbě se sahá pro papír co se pazí po zdi :D

Pokud vypadá držák tak, jako na obrázku, opravdu není důvod. Jenže ve většině držáků s papír dotýká stěny a v to případě ho v případě B při odmotávání přitlačujete ke zdi, tím se zvětšuje tření a odmotávání je těžší. Pokusím se sehnat nějaký citlivý tahoměr a změřím rozdíl.

doplněno 30.09.12 21:37:

(to bylo pro Bmbx v 13:01)

A

My máme pouze tyčku, žádný držák. Tyčka je vyrobena z hladkého materiálu a toaletní papír se dotýká kachliček, nikoliv stěny. Schválně jsem si dneska vyzkoušela i polohu B a mohu říci, že musím vynaložit větší úsilí na rolování. Tak jsem to hned vrátila do polohy A. Promiňte, ale Anzionka přece nemůže mít ráda polohu B. :D

hop®

B

To máte recht, aby z Vás nakonec nebyla Benzionka, potažmo BENZINKA... *smich*

martinaa*
hodnocení

0x

A. Béčko mě štve a naštvaně otáčím opět do polohy A:D

doplněno 01.10.12 12:58:

Já tedy ani nevím, proč:D Ale nikdy jsem papír nelovila někde po stěně, protě normálně zatáhnu a hotovo:)

doplněno 01.10.12 12:58:

A nikdy se mi papír ke konci neutrhl i s ruličkou, jak se Vám to povedlo?:)

B

Nepochopitelné, ale proč ne? Taky jsem znal člověka co se drbal pravou rukou za levým uchem *haha*

nemehlo*

Ženský nasadí podle A, protože řeší estetiku. Chlap to bere prakticky, takže B.

Možná jsem výjimka, ale jsem chlap, estetika je mi ukradená a volím A. Stojím si za tím, že je to praktičtější, Role se otáčí snadněji a tak stačí vynaložit menší sílu a odmotání papíru mě tolik neunaví. Ušetřenou energii tak můžu použít na příjemnější činnost.

B

Magdon:

netuším jaké jsou u vás podmínky že by byl znatelný rozdíl v odporu papíru o kterém by stálo za to mluvit, šátrat po papíru co se plazí po zdi je horší a to nemluvím o hledání konci když se papír utrhne zároveň s ruličkou ;)

hodnocení

0x

Tak jsem v jednom penzionu objevil další možné řešení. Ovšem vzniká pro změnu otázka: volný konec vpravo, či vlevo? *smich*

Jak orientujete toaletní papír? #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]