Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na vnitřní neklid?

Od: ald odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli se vám to také stává a nevíte jak na to. Poslední dobou se mi to stává často. Třeba se už i ráno probudím a cítím se nervozní, je mi smutno a mam pocit bezmoci, nic mě nebaví a tak jenom "odjedu" svoje povinosti, ale nemám z ničeho radost. Nemáte nějaký tip jak se zklidnit? Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lo*
hodnocení

0x

Bůh a upřímná modlitba!

Já bych úspěch spatřoval v jiných aktivitách.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- snažit se na to nemyslet, chodit hodně na sluníčko, případně zkusit nějaká antidepresiva. Řekla bych, že to má hodně lidí. Hlavně to neřešit alkoholem !

doplněno 27.05.15 22:32:

- prášky z Vás neudělají bramboru - jenom trochu upraví chemické pochody v mozku, takže se vám pak lépe s takovými stavy bojuje. Já osobně znám jenom Magrilan a žádnou "bramborovatost" nepozoruju, naopak se mi zlepšila nálada a chuť do života, úzkostné stavy přešly.

nox®
hodnocení

0x

Co třeba zkusit jen tak "neodjet" ty své povinnosti a udělat si to vše nějak hezčí? Když mě taková nálada chytne, tak se snažím vše dělat tak, abych z toho něco měl. Rychle vstát, hodit do sebe snídani a jít dělat povinnosti? Proč si chvilku nepřivstat, udělat si pořádný hrnek dobré kávy, udělat si snídani tak, abych si řekl: "to se dneska mám". Povinnosti si pak udělat veselejší, pustit si oblíbenou hudbu, něco energetičtějšího, třeba. Místo rychlého oběda si uvařím něco spešl, z kvalitních surovin, dle originálních receptů, pokud je čas, tak si do detailu se vším vyhrát. Když to jde, tak si třeba vezmu notebook na terasu, přečtu si něco zajímavého, večer si domluvím třeba s přítelkyní nebo s kamarády. Dneska je hektický svět, všichni se ženou za penězi, oblíbeností, prací... proč si neudělat život podle svého, tak aby nás to bavilo? Prášky podle mě moc neřeší, udělají z člověka akorát bramboru. Každý den si jednoduše jedu po svém. Někdy to nejde, to ano, ale i tak se snažím udělat maximum, abych všechny povinnosti dělal s radostí.

Pod tohle se klidně podepíšu. Člověk má dnes jakýsich koníčků, zálib, zaměstnání, práce doma..uměle si vytváříme další práci a starosti, až zapomínáme na veledůležitý odpočinek. Ta honba za mamonem, to prostě nechápu. Já když jsem takhle bez nálady, tak prostě si řeknu, že den dva tři nic dělat nebudu, jen to nejnutnější co se udělat opravdu musí a špatná nálada-beználadovost sama od sebe zmizí.

Pak jak už tu bylo psané, chodit rozumně na sluníčko, zajít do lesa a vypustit všechno z hlavy, a důležitý třeba pro mě je sport-rekreačně. Pak mi je hodně fajn.

alena350*
hodnocení

0x

Malo magnezia?

Neni to vtip, nedostatek horciku zpusobuje ruzne problemy, tohle vypadalo jak jejivh seznam...

Dr. Google poradi prirodni zdroje.

petulka*
hodnocení

0x

dobrý den každý neklid každé negativum muže zřetelně poukazovat na to že jdete špatnou šestou. Protože pokud jeden jedná a jde dobře cítí se štastný a dobře a nebo opačně.

dagmar35*
hodnocení

0x

Při nedostatku hořčíku tak lidé bývají více podráždění, mohou trpět nespavostí, depresí, špatným trávením, pociťují bušení srdce, náladovost nebo mají i další potíže. Nedostatek hořčíku se projevuje především zvýšenou podrážděností (hořčík v kombinaci s vápníkem totiž funguje jako přirozený uklidňující prostředek). Optimální příjem hořčíku v potravě by u dospělého člověka měl být 300 mg denně.

kvetuse*
hodnocení

0x

Dobrý večer, tyto stavy mohou být způsobeny např. problémem se štítnou žlázou nebo s ledvinami. Jinak na vnitřní neklid je dobrý kozlík lékařský, třezalka (firma Kneipp), meduňka. Také bych doporučila homeopatiii - IGNATIA AMARA a NUX VOMICA a nebo Bachovy esence - např. krizové kapky. Ještě jsou dobré kapky od firmy DIOCHI - Nervamin.

mohajkova*
hodnocení

0x

zkus se soustředit na něco jiného, nejaké pozitivní myšlenky, přání a taky chodit na proházky, dát si kávu s kamaradem, koupit si novou knihu *slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]