Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alkohol a ministr zdravotnictví vs prohibice

Od: majo78® odpovědí: 28 změna:

co říkátena to , že ministr zakázal prodej alhoholu všude nad 20 %

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cobrak*
hodnocení

5x

Já myslím, že to je rozumná a jedinná možnost, jak zabránit šíření toho jedu mezi lidi. Ale jelikož už se jim to dostalo do krámů a neví ani přesně, kam a jak ty láhve vypadají, protože stále nalézají další a další, nikdo neví, kolik už toho kdo má. A jak známe Čechy, tak i když ví, že tu láhev, kterou si koupili před měsícem od té značky (tuším Drak) a je na 95% závadná, stejně ji vypijí. Viz jeden z posledních příspěvků na poradte. Je jim líto těch 80Kč, co za to dali, když to bylo v akci! Prostě jsou neponaučitelní. Ale snad to pomůže a už se to nebude dít. Teď jde o to, aby se lidi naučili do budoucna, že se i takovéhle věci dějí a vždy je dobré koukat na kolek a rozhodně nekupovat alkohol ve večerkách a ani v hospodách moc, protože každý hostinský to koupí za těch 40Kč v tom kanystru pak to jen přeleje do láhve a z té to pak nalévá. A ještě to vidím pozitivně v tom, že na ulicích ubude opilců a klukům ze záchranky výjezdů na ně...

cupakabra*
hodnocení

4x

Já to vidím tak 51% ku 49% :Určitě je to v této nejisté době dobře,ale spíše si myslím,že to udělali proto,aby se jim to později nemoho vytýkat,že to neudělali.

Nicméně si myslím,že obchod ve stylu ´´pro dobré ověřené známe´´ se bude prodávat dál a až čas ukáže...

raduz*
hodnocení

3x

Mně by spíš zajímalo, jestli se zákaz bude týkat i poslaneckého bufetu...

claire*
hodnocení

3x

Zakázat to takhle plošně, vztáhnout zákaz i na zavedené, důvěryhodné značky, mi přijde jako výjimečně blbej nápad...

ladaadal*
hodnocení

3x

Vlastní zásobičky už došly a kupované požíváme jen, když přinese nějaká návštěva. Holt si místo panáka dáme slané tyčky, takže hrozí jen přibírání na váze, jinak mi to je celkem jedno. Ovšem Jaga má pravdu, jestli se podaří celému národu vystřízlivět, bude tady místo prohibice, stará dobrá DEFENESTRACE.*tanec*

hodnocení

2x

nic. to málo co potřebuju si koupím, společně s dalšími potravinami, zítra v drážďanech...

barun

KUP MI TAM TAKY FLAŠKU

solenza*
hodnocení

1x

Naštěstí jsem se stihl předzásobit. Tenkrát ale kvůli měnící se spotřební dani. :)

hodnocení

1x

Podle přísloví "Čech všude bratra má" si jistě lidé poradí. Kdo bydlí poblíž hranic /Polsko, Německo/ nakoupí tam. Kdo má své dobé známé, určitě mu jako nejlepšímu příteli pod rukou nechají. Takže ono to nebude zas až tak celoplošné, jak si vláda myslí.

Druhá věc je, že po tomto opatření najednou může celý stát vystřízlivět. A až to všichni uvidí střízlivým pohledem, co se tady děje, snad konečně dojde k nějaké nápravě. Už aby to bylo. Jaga.

stribrnak*
15.09.12 07:49

buss
hodnocení

1x

A já si si doteď myslel, že zakazovat mi může něco jen zákon a ne ministr. Tudíž bych očekával, na základě..., jinak je ústava hadra.

jenicekpoplatnik
hodnocení

0x

Že se to těžce projeví na příjmové stránce státního rozpočtu, z čehož lze s úspěchem usuzovat, že bude nutné masivně zvýšit nějakou ze stávajících daní, případně zavést daň novou (pokud by toto opatření mělo trvat déle).

P.S. Stávající zásoba slivovice je dostatečná a do pololetí 2013 toto řešit nemusím ;)

polinek*
hodnocení

0x

budou lidi aby se ožrali,pít Alpu

zabu
hodnocení

0x

No je přece potřeba doprodat zbytky toho metylu co zbyl. Takhle přes prohibici to půjde rychleji. Undergroundoví obchodníci už se těší na přiležitost prodat co nestihli.

Smysl by to dávalo, jen v případě masivních odběrů vzorků plošně ve všech obchodech. Aby se to stihlo odebrat. Pak by ale musela zároveň nastoupit tvrdá kontrola třeba i s pomocí armády. A to neudělají. Takže to je zase takové polovičaté řešení, aby se vlk napil, a koza nepila metyl.

krkovicka*
hodnocení

0x
To budou nyní prázdné regály nebo jak jako?! Co vesnické hospody?.Tam díky režné soukromníci vydělávají...Prý už má problémy Stodolni ulice v Ov...beru v ok opatření ale pro menší živnostníky naprosto katastrofální.
doplněno 14.09.12 23:27: ...a pro těžké alkoholiky taktez...Dovedete si představit co z vás udělá těžký absťak?Naprosto agresívního člověka.Aspoň přibude víc pivaru.Ale jak alkoholik řekne:dám si dva,tři panáky a jsem spokojen.Takhle musím vypít deset kousků piv a výsledek se nedostaví...spokojen není.
doplněno 15.09.12 07:48: I stát přijde o množství peněz z prodeje:-D

tomasgulas
hodnocení

0x

Jako abstinentovi je mi to šumák, chápu, že to museli udělat kvůli lidem, aby je nesežrali. Se podívejte na diskuze, je to samé: "Nóóó, se čekalo, až umře Pražák" apod. Také si myslím, že to bude kontraproduktivní, protože teď teprve pokvete černý trh.

cyril*
hodnocení

0x

Jednáí se o první krok. Následovat bude zákaz prodeje tabáku a cigaret a samozřejmě i automobilů, protože díky automobilismu a kouření přišlo o život mnohonásobně více lidí. ;)

buss

a pěstování biopotravin škodí přírodě...

celp*
hodnocení

0x

Zdarec.Ono je to tak u nás ve všem.Vládnoucí garnitura národ neustále považuje za pitomé stádo a proto věčně vymýšlí jak nás tlačit do mantinelů.Policie v odhalení hlavního dodavatele tápe a tak se bude zakazovat a trestat tam kde to problém neřeší.

jabraka*
hodnocení

0x

Toto opatření jen ukazuje na naprostou bezmocnost vlády.Pokudby se prodávaly výrobky jen z velkovýroby,tam se metanol dostat nemůže.Obrovské rozšíření ilegálního prodeje se tím nezastaví,jen se rozvine realizace zcela tajné ilegální distribuce alkoholických výrobků.

JABRAKA

stirecek*
hodnocení

0x
Škoda, ze se nedostala první varka do poslanecké kantýny na testování!

hodnocení

0x

hodnocení

0x

Můj osobní názor je ten ,že jim (politikům) nejde o zemřelé skrz pití závadného malkoholu ale jen o daňový únik!Jak již bylo někde psáno (na internetu),že pokud by snížili spotřební daň za alkohol,nestálo by za to prodávat "falešný",nevidělali by na něm!

A jistě to dapadne jako vždy-lidé zaměstnaní v likérkách budou (pravděpodobně) propuštěni (velmi reálná situace-švagrová dělá v palírně u zeleného stromu a další známý ve Fruko-Schulz),a pkd ne tak se sníží počet zaměstnanců.

A docela mne to vytočilo,bo z výdělku na melouchu jsem si dnes chtěl koupit na benzínce čepovaný Hradecký tuzemák do petky 1,5l .(viz obrázek s poutačem)

doplněno 15.09.12 18:14:

A ještě pro doplnění jistě se zvýší prodej alkoholu na černém trhu a za daleko vyšší peníz!

Alkohol a ministr zdravotnictví vs prohibice #2

stirecek*
hodnocení

0x
Slováci mají rej :) A Kalousek pláče :-O Kdo to odnese, je jasné :(

krkovicka*
hodnocení

0x
Víte co je paradox?Umírali lidé v nemocnicích v celém česku,zejména morava a slezsko,celých deset dní,ale jakmile hospitalizovali pražáka v nemocnici a potvrdili otravu,netrvalo ani dvě hodiny a ministr zdravotnictví vydal tento zákaz.Proč až když se to dostalo do Prahy,proč ne dřív?
stirecek*
Krkovicko na moravu se kašle odjakživa. To samé bylo při povodních.
lll*

V parlamentu to měli rozlévat. Víte kolik lidí by jim poděkovalo?

zabu
hodnocení

0x

A víte co je nejtragičtější?

Že stát se tou prohibicí naplno přiznal k tomu, že selhal jako ochránce spotřebitele. Neboť k čemu jinému měly sloužit kolky, než k tomu, aby si zákazník kupoval drahý, zdaněný a tudíž nezávadný alkohol. A tohle stát nenaplnil. Tedy selhal.

Proč si nesmím koupit dovozový alkohol? Whisku, apod. Já to vidím jako zneužití pravomoci...

Kdo bude hradit řetězcům, které prodávají JEN kolkovaný alkohol, ztráty z prodeje? Zase stát, tedy my.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]