Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Paměť dlouhodobá vs krátkodobá

Od: mijamijsja* odpovědí: 8 změna:
Dobrý večer, zajímalo by mě proč si třeba pamatuju skoro všechno z roku když mi byl jeden rok ale nepamatuju si např. co jsem měla včera k obědu. Taky si většinou nemužu zapamatovat učivo, na které máme třeba dva dny se ho naučit ale zase si pamatuju nějakou neduležitou informaci a potom když si na to zpomenu třeba za dva roky tak ten kdo mi to řekl tak na mě uplně čumí že si to pamatuju. Taky jsem si všimla že třeba spolužáci se musí učit na test třeba 10 min. a já cca 45 min. ale oni po testu skoro všechno zapomenou ale to co se naučím já už nezapomenu.
Ps : je mi 15
Máte to třeba někdo stejně? :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

zkus si přečíst

bonella.cz/...

sushenka

lol ten odkaz

vwvwgv
hodnocení

0x

Z doby, kdy ti byl jeden rok, si určitě nic nepamatuješ. To nikdo.

mijamijsja*
hodnocení

Nevěř no... ale pamatuju si toho celkem hodně.
A věci, které jsem popsala mámě tak mi i potvrdila.
qt

Jen jestli ti je nikdo jiný předtím nevyprávěl a pak se na to zapomnělo. Pamatovat si něco z 1. roku života je dle velmi nepravděpodobná věc, stejně jako z prenatálního období (ale tam je to blbost úplná)

caroline*

Taky si pamatuji určité situace, když jsem byla malé batole a nepřijde mi to ničím zvláštní, a že jich je celkem dost. Řekla bych, že citlivější lidé to tak vnímají.

z toho věku mám jedinou vzpomínku, dokonce vizuální. Nevím proč, ale mám. :)

hodnocení

0x

Já si myslím, že se neumíš učit. Každý máme jinou paměť. Někdo potřebuje vidět, jiný slyšet, jiný napsat nebo kombinaci všeho. Musíš najít, jak tvoje paměť funguje. Přečti, zavři oči a odříkej to, co sis zapamatovala. Když tohle není úplně ono, přečti, říkej a dělej si písemně poznámky toho nejdůležitějšího. A také musíš rozlišit, jestli máš paměť logickou nebo mechanickou. Poznání využíj k učení a uložení v paměti. ;) A hlavně, musíš se soustředit. Nesmíš v myšlenkách těkat z věci na věc. ;) Víš, co je sranda, pamatuji si, co bylo, když mi bylo 5 let a nepamatuji, co mám koupit :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]