Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Význam slovních obratů

Od: zvanda® odpovědí: 7 změna:

V současné době je velmi moderní hlavně u politiků používat slovní obraty: Více méně, a Nic méně.Ví někdo co to znamená v češtině.Nějak z toho nejsem chytrej.Co kdybych chtěl třeba někam kandidovat?Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zabu
hodnocení

0x

Já to chápu jako slovíčko ale. je to 1 ale(nicméně) mohla by to být 2.

U slova více méně je to asi něco podobného, ale řekl bych, že je víc závislé na ostatním obsahu věty.

hodnocení

0x

vícméně = tak nějak, přibližně, asi; nicméně = avšak, ale, ovšem...

iz*
hodnocení

0x

Víceméně = přibližně, ... nicméně = ovšem, avšak, ale, ...

Obě slova se píší dohromady a v obou případech jde většinou o tzv. vycpávková slova (vatu) - výrazy, jimiž si lidé pomáhají vyplnit určený časový prostor. Takových slov je samozřejmě více a nepoužívají je pouze politici.

Ano, to je ono, jde o slovní balast, vycpávku. Jeden náš nejmenovaný kosmonaut proslul tím, že místo podobných slůvek si vystačil s ,,éééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééé´´

Na rozdíl od jiných se tomu docela slušně odnaučil, včera jsem slyšel mluvit v televizi taky jednoho nejmenovaného, čerstvě jmenovanéhom a to ééééééé měl docela slušné - mohl by možná být kosmonautem :D

hodnocení

0x

podle mě to jsou slova bez zásadního významu a větu zvlášť nemění. Klidně bych je vynechal. Jeden to papouškuje po druhém, a myslí si jak není výřečný. Dobrý rétor tyto výrazy moc neužívá.

Stejně jako po Havlovi začali všichni papouškovat "smysluplný, smysluplně...":D*haha*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]