Nejste přihlášen/a.
zdravim jen by mne zajimalo jestli nekdo vyhazuje zbytek z toaletaku myslim tim tu rulicku ktera je primo urcena k vyhazovani do toalety pry se rozpusti ja se priznam ze ne
Používáme toaletní papír s normální ruličkou, takže nezbývá nic jiného, než jí vyhodit do koše. Ale existuje jedna značka, kde jsou speciální ruličky, které lze spláchnout. Jmenují se asi aqua tube. Myslím, že je to výhoda. Když ten toaleťák měli jednou v akci, tak jsme ho koupili a musím říct, že se mi to splachování ruličky líbilo.. asi jsem divná, že to píšu, ale je to tak A ušetří to čas.. nebaví mě to vyhazovat.
je to papír - dávám to do kontejneru na papír k recyklaci
Balení s "rozpustným" zbytkem je dražší, nechci všechny prachy vyhodit do WC...
Rozpustné roličky nekupuju. Proč platit za něco, co snadno může člověk zvládnout? Do koše to jistě nikdo nemá daleko a díky podobným vymoženostem nám asi brzy zakrní nožičky.
V nedaleké vsi bylo zábavné odpoledne a hasiči /2 družstva/ navlékali jako soutěž ty použité ruličky na provaz. Navlékli spoustu metrů a bylo u toho moc srandy. Takže se to dá využít různě. Jaga.
Rozpustné ruličky nejsou cenově jiné, než normální, trošku solidní toaleťák. Nepřiplatila jsem třeba 10 kč jenom proto, abych mohla ruličku spláchnout. Toaleťák kupuju takový, který je v akci. A až pak se divím, jak podivná je rulička. Navíc, mám doma skřeta, který mi toaleťák žere. Jinak si nemohu vysvětlit, kam tak rychle mizí.
Jednou jsem to koupila, ale nějaký blok ve mě, že ucpu WC, mi nedovolil vhodit do odpadu. Ruličky putovaly do popelnice. Souhlas s jagou, proč zbytečně připlácet. Jinak si dovolím upozornit, že ruličky z WC papíru a třeba i papírové obaly na vajíčka, papírové kapesníčky se mají vhazovat do směsného odpadu. Papírová - buněčná vlákna jsou v těchto výrobcích v posledním tažení , tedy tak krátká, že se z nich již nedá nic pořádného vyrobit. Kontejner, který obsahuje ještě kvalitnější sběrový papír, který se dá zrecyklovat, zbytečně tyto zbytky znehodnocují.
Celulózová vlákna se každou recyklací zkracují, proto je možné papír recyklovat 5 krát až 7 krát.
aha, to o recyklaci jsem nevěděl - díky, upravím postup asi to půjde na hraní kocourkům a pak do krbu
pohanko. Já si myslím, že když je mezi papírem určeným na reciklaci sem tam nějaká rulička od papíru, nebo plato od vajíček, že to až tak moc nevadí. Ale je to jen moje domněnka.
Sebod, jistě, to bylo jenom jako osvěta a zajímavost, nikdo nikomu ruce neutrhne. Jsou horší věci.
pohanka. Jo, je to zajímavý poznatek. Taky jsem to netušila. Domnívala jsem se, že třeba i ty ruličky ve velkém množství jdou zpracovávat do nekonečna
Tento toaleťák jsem měla už několikrát, když došel, tak jsem ruličku vzala a automaticky vyhodila do koše. Napadlo mě, že bych zkusila ji hodit do mísy, ale jak píšete, nějaký blok mi to zakázal. Kdyby to udělal někdo předemnou a já viděla, že to záchod neucpe, tak bych to třeba také příště zkusila hodit do mísy. Spíš už je to i o zvyku, že se vyhazuje do koše, takže to budu stejně dělat pořád tak.
Protože dcera topí dřívím,tak veškerý hořlavý papír jde do pytle k ní.Pokud se týče rozpustné roličky,samozřejmě jsem ji odskoušel do mísy,a také se mi líbilo,jak se z ní stal vmžiku cár žmolků.Ovšem hlavní přínos je v tom,že tento papír je rychle napaden bakteriemi a beze zbytku ekologicky zmizí.
JABRAKA
Nic do záchodu neházejte, pokud nevíte jestli se 100% rozpustí. Já ruličky skladuju a začátkem roku do nich nasypu rašelinu nebo zeminu a nasadím do nich přísady. Sadím to i s tou ruličkou, která se časem /déšť pomůže/ rozmočí a rozpadne. Takže ji využiju pro zahradničení. Pokud nemáte zahrádku, tak je nasbírejte a věnujte s mou radou, jestli bude nějaký "mičurin" chtít
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.