Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je mi 14 a před pár měsící jsem oběvil na bocích takové "jizvy" nějak jsem to neřešil myslel jsem že je to jen otisk něčeho třeba ale na netu mi skočila reklama a podíval jsem se na obrázky a dočetl jsem se že jsou to strie? nevíte prosím někdo co s tím? děkuji
Nic. Neřeš to, není to důležité. Po čase se strie stanou méně výraznými, zesvětlají. Všechny přípravky na zmírnění nebo dokonce odstranění strií jsou jen dobrým trikem, jak z lidí tahat peníze. Strie má skoro každý, takže je výnosný džob skoro všem nakecat, že zrovna tenhle krém nebo tahle procedura zabere. Přeber si to v hlavě sám, ale aby se 14letí kluci děsili strií a přemýšleli, co s tím, to už je moc.
Strie jsou jizvičky na kůži, která se nestihla přizpůsobit náhlému tahu - zvýšení váhy, rychlý růst,... a popraskala zespodu, zevnitř. Chápeš, že žádný přípravek aplikovaný zvrchu takto natrženou kůži neslepí zpátky. A zespodu není jak to spravit.
Strie se nedají léčit. Většinou je to způsobený zrychleným růstem okolní tkáně - růst v dospívání, přibírání na váze či těhotenství. Dá se jim předcházet nebo zmírnit jejich příznaky mazáním jakéhokoli mastného krému. Nic si z toho nedělej, je to "jen" vada na kráse a má je každý druhý.
bohuzel s tim nic nejde, asi budes tlusty nebo si pribral rychle na vaze a jakykoli takovy kozni stres, kdy tkan pod kuzi to nevydrzi a praskne. Casem ztrati barvu a budou vypadat stejne jako okolni kuze, veskere reklamy na pripravky proti striim jsou klamava reklama, nic takoveho neexistuje, ale je to vyborna dojirna penez (stejne jako vyrobky pro hubnuti, rust prsou atd) Jedine co by hrube praskline tkane pomohlo by bylo vyriznuti a sesiti, zadny krem nezaridi, ze roztrzena tkan sroste tak, aby to nebylo poznat. Krem pomuze jen jako prevence, napriklad kdyz si tehotna zena poctive maze bricho a prsa, a neni tlusta uz pred ditetem, teoreticky by se ji nemusela dokonce zadna strie udelat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.