Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč všude chtěj jen papírový euro

Od: ujendys* odpovědí: 6 změna:

mám mince euro a nemůžu si koupit blbý cigára za euro protože všude mi říkaj že berou jen papírový mají na to nárok? problém byl např na benzínce nebo v albertu v tabáku

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lordweb24*
hodnocení

0x
Ano. Skladovani a manipulace s kovovymi mincemi cizich men by byla narocna. Papir je papir. A proto berou jen ten, kdy vraci zpet pouze ceskou menu. Mince nebere ani vetsina smenaren.

vilik*
hodnocení

0x

Tak jasně, pokud jste v Rakousku, nárok na to nemají. Jestli jste v ČR, plaťte korunama, nebo se podřiďte podmínkám obchodu, který eura bere.

ales*
hodnocení

0x
Ano, v České Republice platíme korunama, naštěstí. A určitý prodejce může nabídnout služby v podobě příjmu eura, to, za kolik bude a v jakém skupenství, mince či bankovky, je zcela na něm a je to jeho dobrá vůle že vám je vůbec vezme... Něco jiného by platilo v Německu, Slovensku a ještě chvilku v Řecku atd...

uska*
hodnocení

0x

Odpověď jste již dostal. Já se už naučila při cestě zpět utratit všechny drobáky, nechám si pár drobných na další cestu na poplatky na WC. Tak snad příště si cigarty koupíte za drobné na poslední benzince před našimi hranicemi.

ujendys*
hodnocení

to je teda binec jednou se v čr dá platit eurem tak jakýpak rozdíly

vilik*

Jenže ono je to jinak. V ČR se platí korunama. Jestli vám řeknu, že vezmu třeba dolary, protože chci, abyste koupil u mě, je to jen moje dobrá vůle. A jestli si dám nějakou podmínku, aby se mi s tím vyplatilo letět za vás do směnárny, tak ji buď přijmete, nebo vytáhnete kačky. S dvěma dolarama tam přeci nepoletím. Jasné? Navíc obchodník může v určitých případech odmítnout i ty kačky, pokud jich přinesete třeba za tisíc v korunových mincích. Je na to zákon.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]