Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dnes jsem byla na úřadu práce, kde jsem se ptala na možnost rekvalifikačního kurzu. Dostala jsem formulář, který musím vyplnit a nechat žádost schválit.
Docela mě překvapilo, že si kurz mám sehnat sama. No to by asi nebyl takový problém, ale četla jsem na webu že kurzy jsou pouze pro ty co nemají již nárok na podporu, což není můj případ a další co bylo pouze stanoveno, že nesmím překročit částku 50 tisíc. Mohu pouze jeden kurz. Nemám problém si něco najít sama, ale čekala jsem, že budu něčím limitována.
Přemýšlela jsem jak tedy plně využít, abych sehnala práci a dle požadavků bych potřebovala výuku anglického jazyka a zdokonalit se na PC (photoshop, powerpoint atd) Ideálně ve formě "balíčku" když mohu pouze jeden kurz a pořád je co zdokonalovat. Máte někdo již zkušenosti, kde hledat a jak to opravdu funguje..
Děkuji
co třeba kosmetickej,kadeřnickej,masérskej? Nebo je milion možností jak začít podnikat s pomocí pracáku
Nechci začít podnikat v takové oblasti. Chci se zlepšit v tom co dělám a baví mě to. Takže můj umysl jsou jazyky a programy.
Aby Vám úřad práce uhradil rekvalifikační kurz podle vlastního výběru, musíte si napřed sehnat potenciálního zaměstnavatele, který Vám pro ÚP potvrdí, že Vás po absolvování rekvalifikace zaměstná.
Rekvalikační kurzy slouží k rekvalifikaci, tedy ke změně oboru, v němž nemůžete sehnat zaměstnání tak, abyste v novém oboru zaměstnání našla.
Výuku cizích jazyků ani zdokonalení ve Photoshopu Vám podle mne ÚP neuhradí.
Pokud byste neuměla pracovat s PC, uhradil by Vám ÚP kurz "Základy práce s počítačem", případně práci v Ms Office.
Konkrétně zaměřené kurzy (např. grafické programy) pouze po doložení písemného příslibu budoucího zaměstnavatele.
___ Poznámka: Nemáte-li legální licenci Photoshopu, nemá podle mne takový kurz ani smysl, protože byste neměla v čem procvičovat a bez běžné práce v programu byste naučené stejně rychle zapoomněla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.