Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde koupit miniaturní nástavce

Od: domin* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit, jestli někdo náhodou neví kde bych mohl sehnat minuaturní nástavce ( viz foto, délka 2 a 3cm, průměr závitu 2,3+-mm ( je to z měřidla a prodejce co to prodává chce za ten menší 200kč což je k smíchu ) + popř. tu 3 část, která je něco jako hrot, ale místo špičky tam je kulička

obrázek:

postimg.org/...

děkuji za každou radu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x

Zkusil bych hledat distancni sloupky - neco takovehoto A jinak pohledat v katalogu elesy ganter

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
obávám se, že tyto nástavce jako náhradu neseženete, takže buď koupit za nabízenou cenu nebo nechat vyrobit na zakázku, což vyjde +- na stejno.
Jestli se nepletu, tak se jedná o prodloužení k tzv. strojírenskému indikátoru (lidově po strojařsku se tomu říká "hodinky") a tam, pokud si to dobře pamatuju, je závit M 2,5mm, takže docela atyp a tyto závitníky nejsou úplně běžnou výbavou dílen.

dominn

Ano, jedná se přesně o oný tzv. strojírenský indikátor - no to je škoda že se to tak nedá sehnat ( ironii je, že celý budík i s nástavci stojí 2500kč ale samotné nástavce s výrobní cenou pár korun stojí 1000kč ) No co nadělám.

ronyx*

Záleží k čemu ty nástavce potřebujete - jestli potřebujete originály nebo vám stačí mít k dispozici šikovného soustružníka. Pokud to druhé, pak určitě někde v okolí nějakého soustružníka budete mít a výroba na zakázku (pokud nebudete chtít ten díl s tou kuličkou, ale jen tyčky se závitem) by cena mohla být okolo +- cca 100,-Kč/ks.
Jinak na výrobě nástavců jako takových toho kromě potřeby závitníků a očka zase tak moc není, kdysi dávno jsem si dělal takový atypický (závit a délka tyčky cca 100mm) nástavec sám jako přípravek na seřizování zapalování u 2T motoru pro Wartburg 353. Dělal jsem to z tzv. stříbrnice (druh relativně pevného materiálu - klasický 4mm drát by se nejspíš ohýbal) průměr 4mm. A kdybyste byl někde z náchodska, tak i vím o člověku, co by vám to uměl udělat;)

dominn

tak o ten díl s kuličkou už je postaráno : somex.cz/... a za 26 kč jich snad koupím 10 do zálohy, jen teď se modlím aby ještě nástavce ( kdyžtak jsem našel hranaté distanční sloupky na TME s cenou 4kč/ks s min. objednávkou 10ks což je super, jen aby to prošlo kalibrací potom )

Jinak jsem z Brna tak to je dálka

Hledejte "Prodloužení na číselníkové úchylkoměry". Třeba zde:

mesing.cz/...

cena cca. poloviční.

dominn

ty kráso tak to je borec:) děkuji moc moc za odkat - pokud nevyjde somex tak beru od toho mesingu všemi deseti :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]