Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměnný pobyt - jaký dárek přivézt?

Od: nikol06* odpovědí: 15 změna:

Ahoj :) , chtěla bych se Vás zeptat, jestli byste něměli nějaký dobrý,osvědčený typ, co by se mohlo líbit Norské rodině...( jakkékoliv typy, budu jenom ráda :). Hlavně něco, co je pro česko typické..napadlo mě pár věcí - čokolada, pivo atd. - nevím, jak by ale probihala kontrola na letišty zrovna s pivem nebo jiným alkoholem. Moc díky za odpovědi ;)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Určitě pivo. U nás je pivo levnější než voda, ale jinde to tak není. Do Německa jsme minule vezli přepravku a všichni si a) pochutnali na kvalitním českém moku, b) mysleli, že jsme boháči :D. Pivo nikdy nic nezkazí!

I ty lázeňské oplatky by mohly potěšit. Ale pro Čechy je právě pivo nejvíc typické.

nikol06*
hodnocení

Tak pár piv jim tam určitě vezmu :)) ( bohužel tolik místa mít nebudu :D ) Máte typ i jaké pivo by to mělo být? ...Plzeň, svijany, zlatopramen atd. ...Já piju většinou víno, takže se v pivě moc nevyznám ;) . Moc díky!

Můžete vzít od každého jedno :). Plzeň určitě. A ještě k tomu něco. Starobrno, Svijany, Černá Hora, Chotěboř... je toho spousta :)

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Pivo, čokoláda, lázeňské oplatky, porcelán, sklo, loutky Spejbla a Hurvínka, hračka Krteček, pexeso (to nikde nemají).

Encyklopedie s fotografiemi českých měst a významných památek. Prodává se i bonboniera (70% hořká čokoláda) - malé čokoládky s fotografiemi českých měst a památek.

doplněno 11.09.12 17:50:

Sklenice naložených utopenců - typicky česká potravina.

Nevím, co by takový Nor dělal s loutkou Spejpla a Hurvínka... pro ně to nic neznamená. Krteček taky není tak slavný. Ale jídlo a pití - to znají všichni. Takže bych vzala buď to pivo (nebo jiný český alkohol) nebo ty oplatky. Utopenec by snad mohl vydržet, ale je to opravdu "hodně české" a nevím, jak by se s tím cizinci poprali :D.

nikol06*
hodnocení

Malé čokoládky s fotografemi měst a památek...páni, to zní skvěle! *palec* a kde bych to mohla sehnat? Moc děkuju :)

ron*

Tu bonbonieru jsem koupila u nás na vesnici v běžné samoobsluze . Viděla jsem ji i v Albertu.

Zde odkaz: ceskykos.cz/...

hahanaj*
hodnocení

0x

miniaturní korunovační klenoty, lázeňské oplatky, loutky Spejbla a Hurvínka , becherovka věci dáš do kufru a nikdo nic nebude namítat na letišti při odbavení

nikol06*
hodnocení

Ta becherovka a lazenský oplatky se mi moc zamlouvá...moc děkuju :)!

hodnocení

0x

já bych vzala becherovku - to je naše specialita, dobrá a ještě k tomu léčivá (bylinky) ;) jednu láhev provezeš bez problémů... no a jak už tu psali další rádci - karlovarské oplatky, nebo např. hořické trubičky přímo z Hořic...kočičí jazýčky... a co nějaká kniha uměleckých fotografií Prahy? taky je důležité, kolik peněz chcete utratit...

jerrysek*
hodnocení

0x
Pokud povezeš pivo, nezapomeň na Kácovskou kvasnicovou 12° ;) *pivo* Mňam :)

nokofein*
hodnocení

0x

Já jsem na památku darovala panenku v moravském kroji*smich* a tenkrát se moc líbila!

eulalie*
hodnocení

0x

Když výměnný pobyt - tak opravdu něco ryze českého či moravského - už tu byla vzpomínaná krojovaná panenka. Alkohol bych nevezla. Je to laciné, i když drahé... Záleží, kolik peněz chcete investovat. Nebo obrázek - nějaký malý originálek se dá už koupit v galerii i 500 Kč a je to památka napořád.

Jsou to studenti (vzhledem k tomu, že je to v rubrice "škola"). Kdyby mi někdo z (třeba) USA přivezl pravý cheesecake nebo něco takového, tak by mě to určitě potěšilo víc, než třeba figurka sochy Svobody. Co vy víte - třeba druhá strana má ráda minimalismus a nemá ráda "věci, na které se práší". Jistě, že řeknou, že se jim to líbí, ale ruku na srdce - ve většině případů skončí taková věc v krabici na půdě nebo tak někde.

Oplatky, Becherovka, pivo, slivovice, tvarůžky atd. Něco takového by určitě potěšilo každého (v rodině se rozdělí) - darkovekoseexclusive.cz/...

hodnocení

0x

Přesně tak, volila bych něco typicky českýho...aby se třeba kvůli tomu sebrali a přijeli to sem ochutnat na vlastní žaludek :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]