Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsem vlastníkem pozemku (ostatní plocha - manipulační plocha) o výměře cca. 2000 m2. Nyní chci pozemek oplotit. Plot bude okolo celého pozemku, bude z drátěného pletiva (drát poplastovaný PVC, výška pletiva 180 cm) a doplněn nahoře ostnatým drátem. Sloupky budou betonové (10 x 10 cm), dlouhé 260 cm (ze země budou "vyčuhovat" cca. 200 cm). Zabetonovávat se nebudou (pouze ukládat do zeminy), kromě rohových a průběžných, ty se zabetonují klasickou betonovou patkou do hloubky 60 cm.
Jaké dokumenty, povolení apod. potřebuji k takovéto stavbě výše specifikovaného plotu. Poprosím, pokud je to možné, o řešení bez účasti (podpisů) sousedů, jelikož to tady mám takové složitejší , snad chápete...
Děkuji za jakoukoliv radu!
Je nutné stavbu plotu ohlásit stavebnímu úřadu?
Stavba plotu podle § 103 odst. 1 písm. d) bod 6. stavebního zákona č. 183/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů, nevyžaduje stavební povolení ani ohlášení stavby.
Vyžaduje však podle § 96 územní souhlas. Pokud se nepodaří splnit podmínky pro vydání územního souhlasu, je nutno požádat o územní rozhodnutí podle § 86 a následujících.
doplněno 11.09.12 07:51:stavba / změna stavby nevyžaduje posouzení jejích vlivů na životní prostředí
Díky za odpovědi.
Už chystám žádost o vydání uzemního rozhodnutí. Nejsem si jistý ale částí VII. (Posouzení vlivu stavby / její změny na životní prostředí podle zvláštního právního předpisu). Co mám u takového oplocení zaškrtnout?
stavba / změna stavby nevyžaduje posouzení jejích vlivů na životní prostředí:
nevztahuje se na ni zákon č. 100/2001 Sb. ani § 45h a 45i zákona č. 114/1992 Sb.
vyjádření příslušného úřadu, kterým se konstatuje, že stavba / její změna nepodléhá posuzování vlivů záměru na životní prostředí podle zákona č. 100/2001 Sb.
stanovisko orgánu ochrany přírody, kterým tento orgán vyloučil významný vliv na území evropsky významné lokality nebo ptačí oblasti
závěr zjišťovacího řízení, kterým se stanoví, že stavba / její změna nemůže mít významný vliv na životní prostředí
stavba / změna stavby vyžaduje posouzení jejích vlivů na životní prostředí:
stavba / změna stavby byla posouzena před podáním žádosti o vydání rozhodnutí _ žadatel doloží stanovisko příslušného úřadu k posouzení vlivů provedení záměru na životní prostředí
stavba / změna stavby bude posouzena souběžně s územním řízením _ žadatel předloží současně posudek a dokumentaci vlivu záměru na životní prostředí
DÍKY ZA ODPOVĚĎ!
Dobrý den Tesi. Píšete, že podpisy sousedů, jsou složitější. Na stavbu oplocení svého pozemku, kam sousedé budou muset dát souhlas, napište, jen plot, bez ostnatého drátu.
To Vám sousedé mohou povolit, to je normální. Ostnatý drát si můžete dodělat, až bude celý plot hotový a sousedé si na něj zvyknou. Jen můj názor.
Děkuji všem za odpovědi.
Ještě se chci ujistit:
Žádost o vydání uzemního souhlasu se podává, pokud sousedi souhlasí s umístěním stavby (podepíšou mi nějaký papír)
Žádost o vydání uzemního rozhodnutí se podává, pokud se sousedy nedomluvím (resp. nesouhlasí se stavbou)
Chápu to dobře?
Dále: Kolik kopií žádosti si mám nachytat, potřebuji oveřené podpisy a jaký je správní poplatek?
Do kopie mapy z katastru si namalujte plot a každý se sousedů se vám přímo do mapy může souhlasím -Novák. Pro každého souseda nachystejte jednu mapu! S podpisy žádáte o územní souhlas.
Pokud pan Novák vám napíše - nesouhlasím, tak žádáte o územní rozhodnutí.
Ověřené podpisy nejsou třeba, stačí jedna žádost, správní poplatek 0.
doplněno 11.09.12 17:38:*ach jo ... každý se sousedů vám přímo do mapy může vepsat - souhlasím a podpis s adresou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.