Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kterou knihu vybrat?

Od: eniti* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, četli jste někdo nějakou z těchto knih :

Egypťan Sinhuet (M.Waltari),

Zpěvy pastýřské (Vergilius),

Píseň bratra Slunce (František z Assisi),

Satyrikon - Hostina u Trimalchiona (Petronius Arbiter),

Faidra (J.Racine),

Mandragora (N.Macchiavelli),

prosím, kterou byste mi doporučili? Musím si vybrat nějakou do školy na referát, předem děkuji moc za odpověď!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Egypťan Sinuhet- a to z prostého důvodu- nemusíš to číst, jde to poslouchat. Na ulozto stáhneš v MP3 a poslechneš za 12 hodin. Když to budeš číst, bude ti to trvat 12 dní :)

eulalie*
hodnocení

0x

Egypťan Sinuhet. Četla jsem, je to moc krásná kniha.

ron*
hodnocení

0x

Doporučuji jednoznačně knihu Egypťan Sinhuet. Je to objemná kniha, ale budeš se k ní vracet, přečteš si ji určitě několikrát. Navíc se Ti bude hodit i k maturitě.

dzordz*
hodnocení

0x

Z téhle nabídky se v podstatě ani nic jiného než Mika Waltari zvolit nedá. Maximálně ještě ten Petronius, ale zbytek ani náhodou. (tedy pokud to zamýšlíte číst; pokud na referát jen stáhnete obsah, tak je to vlastně jedno)

hodnocení

0x

Já sama bych si vybrala Egypťana Sinuheta (ale počítejte, že je to pořádná bichle), mám ho koupeného v antikvariátu, ale ještě jsem se k němu nedostala :). Jinak od Machiavelliho jsem četla Vladaře, s ostatními nemám zkušenosti. jInak na jakou školu chodíte, že vám dávají na referát takovou četbu? Třeba Machiavelliho jsem si vybrala k povinné zkoušce z filozofie až na vysoké.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]