Nejste přihlášen/a.
Ahoj
Mám jedno zajímavé krátké, dvouminutové video od Tonnyho Robinse a nerozmím všemu co tam říká - mluví moc rychle.
Mohl byste někdo přepsat co číká? V angličtině nebo češtině.
Tu je video: humanelevation.tonyrobbin/...
díky
Máte kliku, že bylo tak zajímavý, protože jen tak zadáčo by se vám na to každej vyprd. Ani já jsem nerozuměl úplně všemu, ale aspoň drtivé většině (naštěstí, aspoň myslím, jsem zachytil vše podstatné - nezachycené slovo je označeno "()", místa, kde si nejsem jist správností, kurzívou. Česky už to zvládnete, to už byste chtěl/a moc. Nepochopil jsem tu metonymii s tou hnědou a béžovou, ale asi tím chtěl ilustrovat tu víru, o níž mluví - každý si věří tomu svému i v případě, že je to ve skutečnosti jinak:
If you think life is sacred, or (), if you think life is a party... would you live your life differently? If you think life is a test or a battle, or (), a dance... see, if your life is a battle, youre always looking for your enemy. If lifes a dance, youre finding a partner. Because theres a rhythm to everything. Which one of these is life?
Well, its not all of them – its which everyone of you has decided to live. Cause once you believe it, guess what you do: you look for ground, and you find it to back it up, even if its beige, you call it brown, so that you could you know life is that dance or is that test. Thats why today we gotta get really conscious of some of your global beliefs. About men, women, life... whats another global belief? How about you? The beliefs about yourself, or the most respectable of all, whether disempowering. Everyones... (nedokončí větu, protože si všimne, jak se na něj posluchači podezřívavě kření, a reaguje na ty škleby Im not a go-getter or do something with little pash (pash zde hovorově "passion"). Give me something I do that Im not passionate about, I wont require it anymore cause its not a way to God, right? Thats the truth. I dont make myself a boss, I dont make my life of things that Im not passionate about. As much as a boss – we control it! So you dont make it ideal to live for yourself. So some people say "Im a procrastinator” because they procrastinate so many times. But theres plenty of years they didnt! For what you own there (ukazuje si do hlavy), thats what you become.
hm, nepřepsalo mi to apostrofy, ani při "opravě odpovědi" mi je to tam nedoplnilo, tak si je musíte domyslet.
If you think life is sacred versus you think life is a party
If you think life is a test or a battle versus a dance...
a jo, čtenáři, zabodovals, takový jednoduchý slovo, a já ho nedal ani naponěkolikátý - a to mě angličtina živí :{D>
Me by anglictina neuzivila. Zas tak dobre ji neovladam.
K puvodnimu tazateli: nepripada mi, ze by mluvil moc rychle. Naopak motivacni mluvci a nabozensti kazatele mluvi pomaleji a vyrazneji, aby jim kazdy rozumel a chapal, co rikaji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.