Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám nárok na amnestii?

Od: kaculinek* odpovědí: 9 změna:

Dobrý večer, chci se zeptat jestli mi bude udělena amnestie, když mám podmínku na odnětí svobody v trvání na 4 měsíce, z odkladem na zkušební dobu v trvání 16 měsíců, byla mi udělena v říjnu 2012. Děkuju za odpověď, vůbec se v tom nedokážu zorientovat.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mipro*
hodnocení

0x
To je pekne. Ale xa co mate tu podminku? To je rozhodujici
kaculinek*
hodnocení

V minuloati jseme trestaná nebyla, je to můj první prohřešek, řízení v opilosti bez řidičského průkazu.

hodnocení

0x

Není to nic složitého. V článku IV se říká: Promíjím podmíněně odložené tresty odnětí svobody pravomocně uložené před 1. lednem 2013 osobám, které

a) dosáhly či v roce 2013 dosáhnou věk 70 let,

b) osobám, kterým byl trest uložen ve výměře nepřevyšující dva roky.

Na váš případ se tedy amnestie vztahuje.

kaculinek*
hodnocení

A jak je to prosím s trestním rejstříkem? Maže se to hned nebo si o to musím zažádat?

Podle textu amnestie se na vás hledí, jako byste nebyla odsouzena. Podle mého názoru nebude odsouzení uváděno ve výpisu z rejstříku trestů. Není tedy třeba podávat žádnou zvláštní žádost o zahlazení odsouzení.

faktnevim*
hodnocení

0x

Dalsi kteremu bych amnestii vubec nedal kamarad prisel presne takto o dceru opilost bez ridicaku je mi zle

kaculinek*
hodnocení

Každý jednou udělal chybu Vy snad ne? Už to nevrátím, bylo to poprvé a naposledy.

zepe*

Ja si myslim ze by kazdy za takovou chybu by mel pykat ale amnestie dala sanci jiným daleko nebezpečnějším živlům :)

kaculinek*
hodnocení

Jo to by se mělo, já si to budu vyčítat do konce života, že jsem něco takového provedla a určitě je lepší se poučit než to zase udělat. A jak říkáte amnestie dala šanci mnohem nebezpečnějším živlům. A myslím, že můj případ, když toho lituju by dostat šanci měl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]