Nejste přihlášen/a.
Je možné postavit velmi vysokou věž s pravidelně nebo nepravidelně rozmístěnými balony ať už s heliem nebo vodíkem? Chci tím zabránit kolapsu věže vlastní vahou. Pro zjednodušení vynechávám unikání plynu z balonů.
doplněno 12.06.15 14:29:Tady je nacrtek jak si to predstavuju. Dejte vedet na co jsem zapomnel.
doplněno 12.06.15 14:34:Do haje, to co je cerne melo byt pruhledne. Vkladal jsem to jako png, asi se to spatne prevedlo.
Dobrý den, a co tu vysokánskou věž ukotvit za její špičku pružným lanem k Měsíci? Zdravím!
doplněno 12.06.15 07:02:ernie - proto bych použil lano pružné (nebo pružnou věž=?). Ale, jinak si myslím, že je to celé blbost.
doplněno 12.06.15 07:45:ra252 - ano, i tak možno. Nebo se bude naopak stabilizovat Měsíc .
Já bych byl s tou věží opatrný - Genesis, kapitola 11
1 Celá země byla jednotná v řeči i v činech.
2 Když táhli na východ, nalezli v zemi Šineáru pláň a usadili se tam.
3 Tu si řekli vespolek: "Nuže, nadělejme cihel a důkladně je vypalme." Cihly měli místo kamene a asfalt místo hlíny.
4 Nato řekli: "Nuže, vybudujme si město a věž, jejíž vrchol bude v nebi. Tak si učiníme jméno a nebudeme rozptýleni po celé zemi."
5 I sestoupil Hospodin, aby zhlédl město i věž, které synové lidští budovali.
6 Hospodin totiž řekl: "Hle, jsou jeden lid a všichni mají jednu řeč. A toto je teprve začátek jejich díla. Pak nebudou chtít ustoupit od ničeho, co si usmyslí provést.
7 Nuže, sestoupíme a zmateme jim tam řeč, aby si navzájem nerozuměli."
8 I rozehnal je Hospodin po celé zemi, takže upustili od budování města.
9 Proto se jeho jméno nazývá Bábel (to je Zmatek) , že tam Hospodin zmátl řeč veškeré země a lid rozehnal po celé zemi.
Pokud věž bude typu "provázek" a balonky ho unesou tak v pohodě. Stačí na to jeden balonek nahoře který unese celou věž, pak se nezbortí protože bude namáhaná na tah, jen musí být ukotvená aby neulítla.
Částečné nadlehčení pomůže, ale moc fungovat to nebude...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.