Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Třídení odpadu

Od: trideniodpadu odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

na plast máme kotajner i na sklo, už máme i na bio odpad , jak se zavedlo od nového roku. Elektro odpad dávám i s baterkama do elektro komtajnerů.Kam vyhodit láhve od spreju?

Normálně do popelnice?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

trideniodpadu
hodnocení

Ještě jsem se pozastavila nad tím, že do bio odpadu patří i slupky z citrusů.Měla jsem zato, že to je chemicky postříkané a to tam nepatří, páč na kompost jsem to nikdy nedávala. A papír jsem opomněla, tak ten do papíru))

Ne komtajnerů, ale kontajnerů, omluva, překlep.

jonny*
hodnocení

0x

Myslím že preje by se dali případne vyhodit na zběrném dvoře, co vím tak žádné speciální popelnice na to nejsou :)

A k tem citrusům, dnes je stříkané nejspíš všechno pokud to neni bio (i bio produkty se taky stříkají ale jde o postriky bez chemikálii) .

trideniodpadu
hodnocení

Tak když to budu třídit poctivě))tak papír, plast, sklo, bio odpad, elektro, kov do normální popelnice nedám a co my zbyde, to budou kosti, to okouše někdy u nás pes, takže mi zbyde do polenice málo. Tak by mohl pouze teoreticky poplatek za popelnice slevnit za odpady.))Páč tam dám co zbyde a to je málo, nebo co zbyde?))

Když vše řádně budu třídit, tak mi vyjde na výraz co zbyde pramálo. Že, jo?

doplněno 20.05.15 10:09:

Co do popelnice nepatří je popsáno, lze dodhledat, ale co zbyde, to pojmenovat))

lucie*
hodnocení

0x

Spreje patří do kovů,ale protože ještě nedávno se kovy netřídily(do popelnic),tak patřily do smíšeného.Teď už se kovy třídí a měly by mít i svou popelnice,ale není tomu tak ve většině obcí,takže je i s ostatníma"konzervama"dávám do tašky a věřím,že při svozu je dají tam kam patří nebo je nějaký sběrač vezme,ale to dělají málokdy(skoro nic s toho nemají ).Úplně správně byste měla mít konzervy oddělené od sprejů(barevných kovů),ale když není obec schopna dodat kontejner,myslím,že naše snaha už je tak veliká.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]