Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mam dojíždím každy den ze Zelenče u prahy do Prahy na Masarykovo nádraží a potom ještě tramvají. Jezdím na opencard a platím pásmo P,0,1 pomůže mi nějak žákovský průkaz? Nebo popřípadě nebude na něj levnější doprava než na opencard.
Předem děkuji za rady.
Ze studentských let už jsem odrostl, ale jak jsem na to mrknul, tak se na žákovský průkaz dá pořídit jízdenka nebo kupon žákovského jízdného, zejména ve vnějších pásmech PID.
Protože ale potřebujete tarifní pásmo P, na které tato sleva neplatí, musíte s kuponem pro tohle pásmo zřejmě koupit "celou Prahu"(P,0,B) a na žákovský průkaz pak už jen dokoupit (k opencard) kupón pro pásmo 1 (žákovské jízdné).
Stejně je to ale mazec - pražská měsíční studentská stávala třicetpět korun československých.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.