Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dámské kalhotky - jak často měnit?

Od: katakomba odpovědí: 19 změna:

Všechny čistotné ženy, poraďte! Jak často by si žena měla měnit kalhotky? Já si je měním jednou za 24 hodin a neustále mám na nich žluté skvrny od moče a díky tomu mi pak jsou cítit močí i kalhoty apod. Je to děs! Děkuji za odpovědi.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

3x

V tom případě radím rychle zajít na gynekologii, potažmo za lékařem na vyšetření močových cest. Žluté skrvny nemusí nutně být od moči, ale od zcela přirozeného výtoku. Ten je neškodný:)

Přečtěte si i něco tady poradte.cz/....

A měnit kalhotky každý den je, myslím, zcela normální.:)

askmenow*
hodnocení

2x

Já měním dvakrát denně - jedny mám na noc, druhé na den. Ne snad, že by po 12ti hodinách byly nějak špinavé, ale pro svůj pocit.

Pokud máte na kalhotkách skvrny, doporučuji používat po záchodě toaletní papír, pokud tak nečiníte. Pokud tak činíte, jedná se o samovolný únik moči (není normální, že se moč objeví na kalhotkách), doporučuji dojít k lékaři. Může se také jednat nikoli o moč, ale o výtak, jak už zmínila martinaa, pak si skočte na gyndu. Výtok nemusí být projeve ničeho pštanéhp (viz diskuze, na kterou vás odkázala), ale může.

doplněno 03.09.12 16:20:

Dodatek: Zkuste také používat intimky.

doplněno 03.09.12 16:23:

Nevím. Já nepoužívám intimní hygienu, ale sprchový gel jako na zbytek těla. V tom by problém být neměl.

Jste si jistá, že jde o moč? Není to výtok?

Pocťujete "tam dole" nějaké svědění/pálení?

katakomba
hodnocení

Používám toaletní papír. Jestli není problém v tom, že se umývám mýdlem (obyčejným pevným z drogerie) a ne intimní hygienou :(

katakomba
hodnocení

Myslím, že to není výtok, ale nevím. Svědění ani pálení nepociťuji. Při menstruaci používám jen vložky, tampony ne, pohlavní styk jsem neměla nikdy, tak fakt nevím. Na gynekologii mě tedy moc neprohlédnou.

martinaa*

K vyšetření na gyneokologii nemusí člověk s někým spát. Infekci můžete chytnout i jako panna, kdykoli a kdekoli.

doplněno 03.09.12 19:20:

Může to být i z nachlazení, sezení a chození po studeném, špatné životosprávy apod.

katakomba
hodnocení

Já do bazénů nechodím, do sauny též ne, na veřejných záchodech si nesedám na prkénko...

askmenow*

Klidně na tu gyndu jdi. Gynekolog si umí poradit i s prohlídnutím panny.

Pokud to nebude výtok, ale skutečně moč, tak pak jdi k lékaři.

katakomba
hodnocení

Gynekoložka mě prohlíží ultrazvukem, nevím jak dalece by poznala zánět...

hodnocení

1x

No tak nevím *ee* - nevěřím , že by tuto otázku sem dala nějaká slečna nebo paní...:D.

hodnocení

0x

Vyzkoušejte atibakteriální mýdlo Protex. A také si zkraťte chloupky nůžkami, jestliže se neholíte. V nich se držívá spousta nedobrot! *hi*

cocinkamichalka*

Protex je dobrý, ale nejsem si jistá, zda přímo na intimní oblasti... Já doporučuji tekuté mýdlo Chilly - růžové je "normální", modré je při potřebě zvýšené hygieny (výtok, menstruace...).

hodnocení

0x

Dobrý den Katakombo. Kalhotky by žena přes den, neměla mít ničím zašpiněné. V případě, že má žena nějaké problémy,( špinění, nebo je cítit močí) je vhodné použit přes den vložku, kterou si dle potřeby mění.

Hned by žena měla zjišťovat, proč špiní, nebo je cítit močí.

Když potřebuje žena zjistit, zda má výtok, ráno si vezmete tampon. Když kalhotky budou večer suché, výtok jde z pochvy.

Chce to návštěva gynekologa.

Když kalhotky večer budou mokré, je to únik moči. Nutno jít na gynekologii, kde Vás odešlou do nemocnice na gyndu, na důkladné ambulantní vyšetření.

Podle toho, že kalhotky jsou cítit močí, může jít o únik moči.

Kalhotky doporučují výměnu večer. Pak se koupete, nebo sprchujete, pak máte noční úbor. Ráno, si berete nové kalhotky na den.

Když kalhotky přes den, máte špinavé a jsou cítit močí, tak kalhotky, které používáte na noc, se také musí denně měnit.

Váš problém bych řešila na gynekologii a to hned. Je to jen můj názor.

namyslenecek*
hodnocení

0x

Nechci sem kecat do holcicich veci :-D ale slysel jsem,ze hodne zen pouziva jednodenni vlozky tak by jste taky mohla zkusit.

cocinkamichalka*

PROBOHA, a jaké jiné, než jednodenní? Vložky jsou otázkou několika hodin, maximálně půl dne!

namyslenecek*

Ja mel na mysli kazdodenni ne jednodenni takovy ty tenky,ktery se nosej kazdej den a ne jen pri menstruaci.Jsem se spatne vyjadril :-D

martinaa*

Nevyjádřil:) I ty tenké se během dne pravidelně obměňují.

doplněno 04.09.12 13:59:

No jo, zabrousil jste se do ženských vod:D

polinek*
hodnocení

0x

..slípové vložky jsou nejlepší,,a měnit? Jak každý potřebuje- tady se to přece nedá nařídit.Chrání i kalhotky. Někdo bere třeba léky a má silnější moč,a ta barví ...je to OK

itan71*
hodnocení

0x

Naco kalhotky doma!*slunce* Doma chodit bez aspoň se větrá pokud není ten výtok až moc silný i gynďáci doporučují chodit doma bez

krkovicka*
hodnocení

0x
No já nevím,ale když je to děs tak proč jednou za den je měníte?Dnes stojí pakatel,dokonce prodávají i jednorázové-síťovane-ve zdravotnických potřebách.Žena by měla o sebe dbát a když někam jde tak mít hezké spodní prádlo.To štěpuji matky svým dcerkam...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]