Nejste přihlášen/a.
Proč dříve lidem vyhoval čas trvale zimní(středoevropský)? A bylo by v dnešní době pro primitivy mít pouze SEČ?
Sice nechápu kde ste přišla na to že je SEČ nemoderní a pro primitivy ale mně ta neustálá změna času která je podle mně k ničemu dost sejří.
NE,URČITĚ NE
Také mi to není příjemné. Byla bych pro SEČ po celý rok. Tím posunutím hodiny přes léto prý k žádným velkým ekonomickým úsporám nedochází. Nechápu tedy, proč se to nevrátí do starých kolejí.
Proč mě to štve: máme na štítě sluneční hodiny. Když člověk něco dělá venku, mrkne a vidí, kolik je. Pohodlné. Jenže se podívám a v tu chvíli zapomenu, zda mám hodinu přičítat, či hodinu odečítat. Stojím, brejlím na hodiny a...
Dokonce mám zážitek, když nám jedna paní, které nebylo shůry příliš dáno, vyčítala, ať si sluneční hodiny srovnáme. Ona že má čas na svých náramkových jinak! PRÝ NÁM JDOU ŠPATNĚ!
Za naše sluneční hodiny se tedy přimlouvám - vrátit to zpátky. Jaga.
doplněno 19.05.15 06:47:Když ty hodiny kolem roku 1930 strejda Standa tehdy projektoval, propočítával, proměřoval a budoval, nenapadlo ho, chudáka, že jednou bude platit v naší české kotlině nejen Poručíme větru, dešti, ale i Poručíme času!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.