Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Dnes jsem o5 šacoval kámošce šuplík pod kasou z drobnýma. Hledal jsem nějaké současné mince s letošním rokem ražby. Zase prd. Pak přišel kolega numismatik a tak jsme na toto téma dali diskuzi. A on pravil, že tohle letošní datum, ani nemusí být letos použito. A já mu řekl, že jsem viděl autentickou reportáž ze správ v TV, jak byl na jaře, na návštěvě v Jablonecké Mincovně prezident M. Zeman a vedle něho tam cvakal asi 60ti tunový lis svou práci na našich ,,stříbrných,, mincích. 1 , 2, nebo 5 Kč. On tvrdil, že když není raznice ještě vymlácená-zničená, tak se na ní razí dál i v dalším roce.
Dotaz, je tu nějaký kolega, co by k tomu mohl něco dodat? Díky.
doplněno 10.06.15 22:39:Jasně, ještě bych měl zmínit, že se každý rok razí mince a jedinečná pamětní medaile do tzv. ročníkových sad. Těch, ale není kdovíjak velké množství. Ale, každá má ten správný aktuální letopočet. A tam už byl pěkně zaplněný vozík, s už vyraženými kousky.
Ahoj. Protože mě věc nedala spát,(kecám,spinkal jsem jako miminko), tak jsem se dovolal ing. Křížkovi a ten mi k tomu dodal. Mincovna razí mince podle objednávky státu. Pokud nesplnila nějakou objednanou kvótu z loňska, tak s letopočtem 2014, mohla razit něco i letos. Mimo těch mincí do ročníkových sad. V některých letech se může stát, že nemusí být raženy mince jako běžné oběživo. I takové případy tu už normálně byly. Některé tyto neražené mince mi chybí. Kdybych je chtěl mít, musel bych rozebrat právě tu vydanou ročníkovou sadu. Jen by to byla trochu drahá sranda. Dnes se ty ceny pohybují kolem 400 Kč. U těch starších 180-350 Kč. Loňské mince s rokem 2014, jsem nacházel už od kraje roku. Letos zatím ne. Pokud je vyrazí a vydají do oběhu, zjistíme to v portmonkách časem všichni. Držím palce.
Dodám, malé vnučce jsou nějaké letopočty celkem jedno. Při krmení keramického čuníka, na nějaké roky moc ohled nebere. To spíš jde o rychlost. A rychlá, to ona je. Ahoj.
Ahoj.
Tak přátelé, je to tady. Dnes jsem dostal od kámoše krásnou novou, blejskavou ,,zlatou,, dvacetikorunu s letopočtem 2015. Vrátili mu ji v Národním divadle v Praze v nějakém bufíku, nebo kde. Tak že ty novinky jdou nejdřív Pražákům a k nám na pomezí se dostanou až postupem času. Letos zase očekávám něco s letopočtem 2016.
Ještě něco k naší malé 2.5 leté vnučce. Když krmíme čuně, tak bezchybně a nejdříve pozbírá 50 Kč, potom dvacky, pak desetikoruny a tak dále až do korun. Jak to nazval syn-otec, zlatokopka jak vyšitá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.