Nejste přihlášen/a.
zdravím...co kupujete v Polsku? ..snad jen levnější benzín...vše ostatní mi připadá jako aušůs
On už ani ten benzín se nějak moc nevyplatí. Jet vyloženě jen pro něj tak člověk spíš prodělá. Sem tam si zajedu do rybárny pro nějakého toho slanečka. Ty naše se snimi nemohou rovnat. Soused třeba jezdí pravidelně pro cigára, to se prý také ještě vyplatí... No jinak na tržnici je to v podstatě to samé jako u nás u ťamanů, jen tam bývá trošku lepší sortiment.
Klobasky sou jasny, cena nesrovnatelna. Ale ten cesnek me zajima. Opravdu se da srovnat s ceskym kvalitnim?
slyšel jsem že nejlepší je měnit na zloté v bankomatu.. je tak nejnižší kurz.. ale jestli to je pravda nevím.. asi zaleží jak u které banky..já mám ted kurz 6.16.. nevím na kolik to vyjde ve směnárně ted.. už jsem v polsku dlouho nebyl.. kdysi jsem tam jezdil na naftu jak tam byla ještě za 29.. ted už to tam vyjde na stejno jak u nás...
V bankomatu to vyjde laciněji, protože banka ti dá střed kurzu. To samé při tankování, lepší platit kartou, ale hlásit, že platíš v korunách. Když ti dají platbu ve zlotých, tak si to převedou sami, takže máš kurz na prd. Jinak pořád vyjde benzín o 1-1,5 lacinějc.
Nechávám si vozit tabák. Kilo za cca. 900Kč. Vydrží mi 4-5měsíců. Stejný množství mě tady vyjde minimálně na dvojnásobek.
Jednou jsem si nechal šít riflový oblek, pak koupil oblek, ten upravili na místě, ceny nesrovatelné. Postřikovač na stromy, v prodeji i zde za vyšší cenu. Klobásy byly chutnější, máslo. Vozí se nábytek, stavebniny, prostě podle zájmu a ceny téhož zboží u nás.
Česnek jsem tam hledal, ale ceny minulý rok srovnatelné, říkají že španělský hiszpański či polski. Není problém najít na síti. (sprzedam czosnek), ale nechat si to poslat poštou... viz 1 klasa- cena 11zł/kg ok. 1,2 tony a prodat na trhu. Pokud není čínský bude určitě lepší.
Bydlím takřka ve středu republiky a tak to mám do Polska kapánek z ruky. Ale abych ani já nebyla ošizená o polské dobroty, když si pro ně nemohu dojet, otevřete si hlavní stránku - Novinky.
Je tam právě článek: POLSKÉ SUŠENKY OBSAHOVALY JED NA POTKANY, BYLY VYVÁŽENY I K NÁM. Ano, je to známá značka levných potravin Stilla dolce. A zásobovaly nás tím obchodní domy Kaufland.
Tak to vidíte, jak se o nás ta vláda stará, nemusím do Polska pro jejich delikatesy, přivezou je za námi až do Kauflandu. Jestlipak jsou podobné sušenky také součástí občerstvení ve sněmovně?
My jsme vážně odpadkový koš Evropy, když si pomyslím, že to některá máma koupí svým dětem. A to v tom ještě není posypová sůl. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.