Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Může mi prosím odpovědět nějaký práva znalý člověk jaký rozdíl je mezi vracenim daru a odstoupení od smlouvy ve státem stanovené lhůtě? A potom,dá se hodnotit jako hrubé porušení dobrých mravů to,když mi obdarovaný syn nedal do smlouvy věcné břemeno ačkoliv jsme se takto dohodli? V podstatě mně podvedl. Děkuji. M.C.
Dobrý den, pouze k Vaší druhé otázce. Smlouva je oboustranný akt, má býti domluvena a má býti před podpisem přečtena a buď podepsána nebo nepodepsána. Pokud ta smlouva neobsahovala vše, co bylo předem dohodnuto a Vy jste ji podepsal, tak se těžko dožadovat něčeho, co v té smlouvě není. Snad, po souhlasu druhé strany, udělat k té smlouvě dodatek, kterým by se původní smlouva doplnila - ale, zřejmě je to v praxi, resp. ve Vaší situaci nemožné. Zdravím!
kolik Vam je roků a jste stále soběstačný, to by bylo rozhodující při případném sporu o možný podvod ze strany syna, který požíval Vaší plné důvěry, o čemž svědčí Vaše jednání v dobré víře při podpisu smlouvy
ovšem, jednalo li se o nemovitost, musí být podpidy minimálně ověřeny na poště, sepsáno u notáře nebo sepsáno advokátem, takže nájaké dodatečné změny jsou dost problematické
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.