Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vracení pivních lahví

Od: mirak* odpovědí: 9 změna:

Kde se v Praze dají vrátit láhve od Chodovaru 0,5 l s keramickým uzávěrem a láhve od Bernard Bohemian Ale 0,33 l baňaté?

Díky

Mirak

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nejspíše tam kde jste koupil,teda pokud jste sio Bernarda nedovezl z Pejru,ale koupil je někde v Praze!

mirekpp
hodnocení

0x

Souhlasím, lahve vracejte tam, kde jste je zakoupil, tam je mají povinnost vzít zpět. To je vlastně podstata, vracet lahve tam, kde byly zakoupeny...pokud jste je dostal darem, zkuste se¨zeptat, kde byly zakoupeny.

Nejsem z Prahy, ale je možné, že ty lahve od Chodovaru tam nějaká obchodní síť vykupuje, přecijen, sortiment se různí kraj od kraje...dále doporučuji nějakou pivotéku, v Praze určitě nějaká je, která má Chodovar patentní lahve v sortimentu. Otázka je, zda vám tam vykoupí lahve, které jste u nich nekoupil, ale pokud koupíte v pivotéce něco jiného, tak je třeba vykoupí.

Nebo se domluvte s někým z příbuzných a známých, aby až pojednou do okolí těch měst, ať je tam vezmou...

Pokud vám jinak není líto peněz, tak lahve dejte normálně do tříděného skla, nemáte-li pro ně jiné využití...

majsterjoe*

Dle zákona musí prodejce láhve i přijímat a je jedno jestli tam byly koupeny.

mirak*
hodnocení

Děkuji za odpovědi, ale to je jasné, vrátit kde jste koupil, na to jsem se neptal. Já chci vrátit láhve v Praze, přece jen do Chodové Plané event. Humpolce je to poněkud z ruky.

Mirak

hodnocení

0x

Jsou opravdu vratné? Většina těchto lahví je nevratná... Jestli se jich chcete zbavit, pak např. geocaching.com/...

michalkilbl

Tazateli, stále jste nám ale nenapsal, jak jste se vlastně k těm lahvím dostal ...nebo je to tajné?

Jinak ano, je pravda, že prodejce musí vykoupit lahve, i když je u něj nekoupíte a má je v sortimentu, na druhou stranu souhlasím s rádcem, že třeba v té pivotéce to nemusí být tak snadno. Logicky, pokud budete tak lpět na zákonu, tak můžu přijít do večerky a tam chtít vrátit 1000 lahví od piva a oni je mají povinnost podle zákona vykoupit. Z druhé strany je to absurdní...

Obě lahve vratné skutečně jsou, jinak by se na ně přece tazatel neptal, většina českých piv i s patentem je vratných, nevím, kde jste, milý rádce, vzal, že většina lahví je nevratných...

Láhev od Bernarda 0,33 baňatá by měla být klasicky za 3,- Kč záloha, a ten patentní Chodovar je za 10,-Kč zálohu.

sos*
hodnocení

0x

Já bych trochu opravil ty špatné odpovědi - správně má být - tam, kde tento sortiment prodávají. A aby to ti "rádcové" pochopili, měl jste se zeptat obráceně - kde prodávají pivo ... . A pak by Vám snad odpověděli správně . Já nejsu z Prahy a tak to pochopitelně nevím a také neradím pro rozumného člověka samozřejmost. Já osobně bych zkusil dát na webu těchto púivovarů dotaz, kde to v Praze prodávají, že mi to chutnalo a pod. a snad bych dostal odpověď. Ale tady těžká věc.

jabraka*
hodnocení

0x

Já jsem koupil Bernarda v Plzni,lahve jsem vrátil v Kauflandu v Berouně,zrovna tam je prodávali.

JABRAKA

mailoo
hodnocení

0x

Zdravím,
Obvykle vracím lahve chodovaru v Praze v Pivním klubu na Florenci a pokud nemám cestu do Marijánek, tak je tam i kupuju. Teoreticky by je snad měl prodávat/vykupovat i Globus, ale to mám z druhé ruky a nemám to ověřeno...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]