Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kapesníky z látky?

Od: polinek* odpovědí: 51 změna:

Zajímalo by mne,jestli ještě lidé kupuji kapesníky z látky. Co vy na to?

51 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

2x

Sice je máme doma, ale až na tátu použiváme papírové. Látkové jen k tomu, abych si udělal zábal na krk:)

Fuj, jedna z hodně nechutných věcí je vidět člověka, jak z kapsy tahá pomačkaný kapesník, do kterého už dneska několikrtá smrkal a je to na něm poznat...*blee* A když se potom na svůj výtvor ještě vítězoslavně podívá, tím lépe.

polinek*
hodnocení

br... také byly super malé lihové kapesníčky-ubrousky,ale dnes je nevidím,,jenom velké a jak to otevře se ,tak to vyschne. Vozila jsem si je v kabelce na ruce a pod..

ty bývají na palubě letadel ČSA na toaletě. nikdo to tam nehlídá. . . ;)

polinek*
hodnocení

budu se muset proletět ,,jinak to nevidím ...

cobrak*

Fuj! No tak! :-D

doplněno 02.09.12 17:23:

Jó, je to tak :-D

martinaa*

Ne snad?:D

majsterjoe*
hodnocení

1x

Kupuji se a nemusi se do nich jenom smrkat. Kor v lete, kdyz se clovek hodne zapoti je takovy kapenik dobra vec. Taky se hodi do spolecnosti, kde vetsinou nebyva tolerovano kapesniku papirovych. Napriklad staneli se "nehodaů memu doprovodu, kapesnik latkovy urcite uvita.

hodnocení

1x

Dobrý den, přeji všem. Asi nejsme normální rodina, ale všechny muži u nás v rodině, mají v každé kapse kalhot, látkový kapesníky.

Manžel se do papírového kapesníku, neumí vysmrkat. Papírové kapesníky neuznává.

Já mám v kabelce papírový kapesníky, ale jeden malý dámský látkový kapesník. Když jdu někam v kostýmku, tak v kapse kalhot, mám také jeden látkový kapesník. Látkové kapesníky kupují, když vidím nějaké pěkné, jen na doplnění na hromádce ve skříni. I stará teta, která už má hodně křížků, většinou polehává, používá jen látkové kapesníky. Vnoučata, ty už mají, papírové kapesníky.

iz*
hodnocení

1x

Používáme výhradně papírové kapesníčky, v období s častějším nachlazením, větší rýmou apod. si trháme toaleťák (= velikost si můžeme určit).

PS: Překvapuje mne, kolik lidí je ještě dnes ochotno vdechnout dříve vysmrkané bacily před dalším vysmrkáním.

cocinkamichalka*

Tak to já zase při nachlazení přecházím z papírových kapesníků na velkou látkovou plenu, protože to bych měla spotřebu tak 150/ks za hodinu :-D

frame*

Tu plenu při rýmě jsem dříve také používal, ale zjistil jsem, že je z ní velmi brzo odřený nos. Takže na rýmu je určitě lepší papír.

martinhajek*
Překvapuje mne, jak někdo dokáže smrkat do chatrného hajzlpapíru ;)

ron*
hodnocení

1x

Dobrý den.

Používám oboje, mám v kabelce papírové i jeden normální. Manžel i syn papírové kapesníky nechtějí. Takže jim kupuji, peru a žehlím kapesníky látkové. A nevadí mi to, látkové kapesníky se mi líbí.

askmenow*
hodnocení

1x

Většinou s sebou nosím kapesníky papírové, doma používám ty lákové. U látkových se mi líbí ekologičtější stránka věci a také to, že je můžu mít pod polštářem a použít opakovaně. U papírových zas to, že nemusím v kabelce nosit nic posmrkaného.

daniell*
hodnocení

0x
po pravdě ne máme nějaké doma ale dlouho sem ani nikde neviděl látkové kapesníky. Více kupuji papírové je s nimi méně "práce" .

ladaadal*
hodnocení

0x

Já jo, nedávno jsem si objednával na netu dva balíky. Barevné a bílé, ale dalo to dost hledání. Mám rád velké a velikosti se liší i o 7 cm, což je už hodně znát. Papírový rád nemám, protože si vždycky nasmrkám do ruky, když se protrhne*smich*.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Přítel hodně smrká, takže on má kapesníky látkové. Většinou na každý den jeden a nosí je v kapse u kalhot. Já dávám přednost papírovým kapesníčkům.

krkovicka*
Michalko a víš co je nejhorší? :-Dkdyž jdeš prát a ten zelenomokry kapesník musíš z té kapsy vytáhnout:)

hodnocení

0x

Už jen proto, kolik se musí na světě prosmrkat a jinak zneužít papíru, dávám pro běžné použití přednost látkové verzi - je podle mě víceúčelnější. Pravdou je, že se poslední dobou shánějí dost těžko.

Ovšem když jednou za přestupný rok ulehnu doma s pořádnou chřipajznou, podlehnu pohodlnosti a trhám papírové čtverce )alespoň trojvrstvé) z krabičky a pak je hážu kolem sebe:), dokud je někdo neuklidí*smich*

doplněno 31.08.12 11:52:

holt chlap umí být nemocný...

olaf71*
hodnocení

0x

kapesník používám mninimálně, ale když, tak jedině hadrovej. papírovej je jako nic, to bych musel použít pap.kuch.utěrku

ducati996*
hodnocení

0x
Používám kapesník látkový. Jen když jsem nemocná a mám silnou rýmu, tak kupuji papírové-není po nich odřený nos, ale jejich spotřeba je vždy veliká.

jerrysek*
hodnocení

0x

Já používám kapesníčky papírové. Líbí se mi na nich to, že se jich můžu hned po použití zbavit :D Navíc použitý látkový kapesník je pro mě poměrně rozměrný a v kapse u mých kalhot většinou vypadá jako bomba :D Zato přítel papírové kapesníčky používá jen v případě "nouze", když nemá zrovna po ruce látkový, protože má vousy jak dráty a papírový kapesníček se o ně drolí :)

daniell*
hodnocení

0x

taky mamé doma nějaké látkové celkem dost ale už jako malému mě mamka nadávala za to že "posmrkuju" a nesmrkám *smich*;) a nezměnil sem se *hi*

hodnocení

0x

Popravdě nechápu jak se někdo může do toho nastříhaného hajzlpapíru vysmrkat... nedát jich 6 přes sebe tak jsem bez šance...

Látkové kapesníky vivat ... :)

hop®
hodnocení

0x

Ano, jedině látkové! Papírové s sebou nosím pouze jako pohotovostní náhražku toaletního papíru pro případ nouze... :)

ladaadal*
hodnocení

0x

No jak jsem tak vysledoval po okolí, tak většinou, ženská vytáhne diskrétně papírové kapesníčky, foukne a zahodí, kdežto chlap vytáhne pořádnou hadrovou plachtu, párkrát zatroubí, že i pavouci ustrnou strachem a strčí zpět do kapsy. Ženský zřejmě smrkaj decentněji, nebo mají menší "smrky". Možná to mají jako něžnější pohlaví v genech. Taky jsem nepotkal ženskou, která by se kapesníkem šťourala v nose a tahala holuby, což mnozí chlapi dělají běžně*smich*.

Já používám látkové kapesníky. Manžel trpí celoroční rýmou. Zkoušel používat papírové kapesníky, ale vrátil se k látkovým, prý se lépe vysmrká.

askmenow*

Je to spíš o způsobech. Kdybych chtěla, budud smrkat ještě hlučneji, než chlap. Jenže co? Nechci.

martinaa*

Jojo, a když takhle kapesník vytáhne za den čtyřikrát, je to humus... špinavý smotaný kapesník nacpaný v kapse.

Mnozí zde uvádějí, že se jim papírové kapesníky trhají. Ono totiž hodně záleží na značce a vrstvení, levné dvoujvrstvé se trhají hned, ale kvalitní třívrstvé vydrží, a to i mou alergickou rýmu:)

doplněno 01.09.12 11:29:

:D Teď jste mne pobavil. Víte, co je alergická a astmatická rýma? Jak se člověk může usmrkat, protože to nejde ven? Když na to přijde, zničím i dva balíčky za den, a svým troubením jsem byla pověstná už na základce.

Takže tím to nebude:)

"Decentně smrkající holčičí nosánek si asi vystačí"

1 balíček kapesníků=2 smrky.

Kupuji akorát mokré ubrousky z teska na dětské prdelky, skvěle s tím pouští šmír z kola, celkově vazelína vůbec... velmi levné a účinné skoro jako PERCHLORETYLEN.

Dítěti bych tím v životě zadek neutřel.

hodnocení

0x

Pro všechny, co nadávají na (ne)kvalitu papírových kapesníků. Zkuste kapesníky z Lidlu zn. Floralys, v modrém obalu, 4-vrstvé. Jsou sice o něco dražší, ale už je používám asi tři roky a ještě se mi nepodařilo je při smrkání protrhnout. A to mívám pořádné rýmy. Klidně se do něho dá vysmrkat dvakrát, samozřejmě napodruhé z druhého, čistého konce.

jarous*
hodnocení

0x

Já látkový nepoužívám. Když mám rýmu, tak smrkám do papírových kapesníčků, nebo do toaletního papíru -můžete si utrhnout, kolik potřebujete:)) Podle mě jsou papírové při nachlazení nejlepší a nejhygieničtější. Látkové už ke smrkání nepoužívám, ani nevím, jestli doma ještě jsou. Látka už vyšla z módy.;) No a nic se nemusí prát!

Je to asi stejné, jako u dětských plen. Je to pohodlnější, laciné, tak co by ne. A je to módní... Jenže když se vám použité dětské pleny povalují na různých místech, u laviček, u popelnic, už to tak hezké není, nehledě na to, že likvidace je mnohem náročnější než vyprání té látkové.

Já tedy zůstávám staromódně u látkových kapesníků. Myslím si, že to je mnohem ekologičtější, než likvidovat jeden papírový kapesník za druhým s každým utřením nosu. A pak jej odhazovat do různých košů taky není úplně ono.

martinaa*

Jako za sebe upřímně říkám, že kdyby krásný chlap na rande vytáhl usmolený látkový kapesník s předešlým obsahem, tak si ani neškrtne...

Kdo tvrdí, že se mu při smrkání protrhne, tak kupuje šmejdy:) Mě papírové vydrží astmatickou rýmu, a příteli, který má 125kg/209 cm, při alergické rýmě vydrží také:)

doplněno 06.09.12 12:38:

Nebylo by to poprvé, co potkám pěkného chlapa, a ejhle - za minutu tahá z kapsy holubí dům:D

Krásní chlapi nenosí po kapsách usmolené kapesníky... Mluvím z vlastní zkušenosti...*smich**smich*

Ale vážně. Je to asi stejné, kdyby zmíněný krásný chlap měl děravé ponožky, chybějící knoflíky u košile nebo roztrhané a zablácené boty. Takže asi tu jde o jakousi celkovou čistotu.

mil®
hodnocení

0x

Celá naše rodina smrká do látkovejch kapesníků. Máme jich dost velkou zásobu takže žádný nekupujem. Papírový používáme velmi málo. Je to jak smrkat do srapíru.

hodnocení

0x

My máme na smrkání radši ty látkový - jsou příjemnější a jemnější na nos. Ale samozřejmě mám v šuplíku v práci nebo v autě i balíček papírových pro případ, že nemám zrovna látkový s sebou - takže používám obojí. Papírový se hodí i na otření rukou apod... v případě nouze

bena*
hodnocení

0x

Když látkové kapesníky, tak jedině z Milety. Ty číny, to se nedá...když člověk má rýmu, hlen si akorát rozetře po nose a navíc jsou takové hrubé...

Takže my kupujeme převážně papírové a nebo použijeme ty Mileťácké.

lolaprasatkova
hodnocení

0x

Používáme látkové, v létě se do nich krásně utře pot. Papírové jsou elegantní . V kabelce mám hadrový i papírový. Když je velká rýma tak obojí. Stačím posmrkat i 50 za den. Učím děti ekologii. Strom roste dlouho. To stejné platí i v kuchyni, papírové nepoužíváme.

hodnocení

0x

Také jsem chtěl být IN, použil jsem při rýmě papírový, utřel nos. Měl jsem nějaký divný pocit, při pohledu do zrcadla - vypadal jsem jako Santa, všude papír na strništi, na bradě, pod nosem ... Zásadně látkový, bohužel ty nové jsou po vysmrkákání prázdné - vše proletí tou síťovinou. Sorry za ten nechutný popis

bohemica*
hodnocení

0x

*srdce*Když jsem se jako holka učila žehlit, věděla jsem přesně, komu žehlím kapesník. My děti měly jiné než matka a jiné byly tátovo pánské. Papírové kapesníky uznávám, protože mají mnohem širší možnosti využití a jsou praktické. Musím ale upozornit na důležitou stránku tohoto fenoménu. Papírové kapesníky ano, ale jen někde a hlavně kvalitní. Tenké mokré papírky, které mnoho lidí používá , to je hrůza, kvalitní několikavrstvé a event.parfemované- klidně. Použít v období nachlazení , vyhodit a nazdar.*srdce*

Tak všem parfémovaným "troubům" přeji příjemné užívání...

PS: Za čas až vám naskočí alergie je třeba stěžovat si na nekvalitní jídlo a špatné životní prostředí...

doplněno 09.09.12 14:12:

Jelikož se znám s jedním zkušeným alergologem tak vím velmi dobře že mi argumenty nedochází...

Původně to mělo být ve spojení s větout "troubit" ale nějak ta mrška z textu utekla...

A nikomu nic neberu, a když řeknu že tu kupu parfémů si vyžerou až něčí děti... asi budu za "mistifikátora" ...

martinaa*

Hangar, a v čem perete prádlo, tím pádem i kapesníky? Že by v pracím prášku a aviváži, co dělá pěknou vůni a může způsobit kožní reakce a alergie?:D Já mám třeba alergii z dětství, kdy jsem používala výhradně látkové kapesníky. Tím to taky nebude, takže Vám nějak dochází argumenty.:)

Papírové kapesníky jsou také daleko "čistotnější". Kvůli tomu se řadím mezi trouby?

To je mi novinka*uspech*

doplněno 09.09.12 19:10:

Už jsem se lekla:) Ta informace o alergiích mě tedy překvapila, pokud je to pravda, je to hnus. Nicméně parfémované já nepoužívám, to je hnus. A děti ve školce mají v 99% látkový:)

No, nikdy nezapomenu, jak jsme si na závodech s kamarádkou odskočily do křoví na malou, já si od ní vypůjčila papírový kapesník a po použití jsem s děsem poznala, že byl mentolový:D:D

cobrak*
08.09.12 22:32

Je to víc než pravda... kapesníčkoubrousky s parfémem a údajně ještě o mnoho horší "samostřiky" Brise do domácností...

Interval 15,30,45 min... kdo by neodolal... ideální kombinace zavřený alergik v "oné" místnosti bez větrání s tímto kouzlem...

gumidek*
hodnocení

0x

Používám jen látkové. Do papírového se ani normálně zatroubit nedá, když chci, aby vše z nosu vylítlo. Navíc papírovým se nedá ani utřít obrazovka u notebooku, jak po něm zůstávají prachové papírové částečky. Látkový je nej! *smich*

frame*
hodnocení

0x

Já používám papírové. Pokud někdo vytáhne na veřejnosti rozesmrkanou kouli - no fuj...je mi zvracení. Používám papírové všude a myslím si, že člověk se základními etickými návyky tohoto století by je měl používat alespoň na veřejnosti.

Pokud se někomu kapesník protrhne při smrkání, tak neumí smrkat nebo má zase nějakej zázrak tesco kvality. Ohledně ekologie bych řekl, že je to také diskutabilní. Kapesníky jsou vyrobeny ze 100%ně recyklovaného papíru a jejich likvidace je zcela nezávadná. Což se o pracích prášcích asi moc říct nedá.

Jsou navíc mnohem univerzálnější. Když přijdete na wc, kde není papír, tak asi nevytáhnete z kapsy jako náhradu látkový kapesník, což mě přivádí na "ekologickou" myšlenku: Šetřme naše lesy a přestaňme vyrábět toaletní papír. Používejme látkové čtverce, které pak budeme prát.

Jsem jen pro papírové.

hodnocení

0x

Smozřejmě papírové kapesníčky. Je to hygienické a dnes se dají přece koupit kvalitní a i hezké na pohled. Nikdy mi nevymizí z paměti, jak jsem ve svém mládí mydlila s babičkou látkové kapesníky jádrovým mýdlem s "jelenem",pak se to muselo vyvářet v kotli a pak prát. Bylo to hnusné, slizké. Proč bych se bránila dnešním moderním vymoženostem? Kdyby moje babička žila, tak by určitě dala přednost papírovým kapesníkům. Chudáček malá, nedožila se takového luxusu. Tnekrát jsme neměli na záchodě ani toaletní papír, ale nastříhané noviny, které se musely napřed v ruce jakoby požmoulat, aby změkly, a byly k použití. Ale to dnes málokdo pochopí.

itan71*
hodnocení

0x

Nerad spolupracuji na ničení lesů ale používám papírové a látkový by mi byl na prd,látkový bych měl minimálně na 14dní a hygiena?*blee*Tahat to suché stále sebou*blee*

doplněno 09.09.12 14:35:

Dá se použít i jinde kde chybí papír obzvlášť na pánských, ženy tam májí většinou lepší komford.*hi*

doplněno 09.09.12 19:29:

@suzymon a bylo i ideální velké RUDÉ PRÁVO

hodnocení

0x

já mám nejradši ty látkové, zvlášť když mám rýmu, navíc, když v noci lovím pod polštářem kapesník, tak je mi daleko milejší ten látkový, kde si můžu být jistá, že mi sopl zůstaně v kapesníku *smich*. Ale mám ráda ty klasické české, ne ty vietnamské, kde to prosákne skrz, fuj *blee*Mimochodem látkové kapesníky prosávají různé galanterie, švadlenky nebo obchody s látkami.

kacu*
hodnocení

0x

Já používám látkové, mám jich doma spoustu ve skříni :) Když mám rýmu, hodíse vždycky, mám je vždy v kapse a když jsou všechny posmrkané ve špinavém prádle sáhnu po papírových. Ale člověk to musí umět, při silné rýmě je um nepošpinit si ruku :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]