Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej mimo aukro

Od: ivcak odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, chtěla jsem se poradit jak se zachovat. Na Aukru jsem přihodila do aukce a ještě týž den mě kontaktoval prodejce zda bych se sním nechtěla domluvit mimo Aukro. Příjde mi to dost podezřelé a nevím zda na to neupozornit Aukro ikdyž to se mi moc nechce. Rozhodně jsem na to neodpovídala. Jak by jste se zachovali? Moc díky za názor.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x
Takto bezne nakupuju. Prodejce nemusi platit poplatky z prodeje. Ale zase chybi jistota aukra a centra sporu.

hodnocení

0x

Koukla bych se na hodnocení prodejce a podle toho bych jednala.:)

hodnocení

0x

Poslední dva nákupy na aukru mne stály nad 2000,- a jejich centrum sporů mi místo pomoci psalo něco o podvodníkovi... Jako že prodejce prokázal, že je vše ok z jeho strany a já se svými 400 kladnými hodnoceními jako kupující jsem nedůvěryhodný...

oba prodejci mají cca 10tis položek-komentářů. Jejich negativní komentáře jsou do určitého procenta, takže jim vydělávají velké prachy a aukro o ně nechce přijít blokací díky negativům za poslední období..

osobní převzetí bych bral, dobírku či poštu předem ne..

doplněno 15.05.15 18:44:

Prodejce může z určitých důvodů aukci ukončit - napíše třeba "ukončeno z důvodu ztráty, rozbití..." Uhradí aukru jen poplatek za vystavení, ale neplatí za prodej.

Někde je prodej ceněn více, někde méně... dokázal jsem věc prodat za 2000 a poplatek byl snad 200,- :(

za vystavení tedy může být třeba 1%, z prodeje pak marže dle typu - třeba 10%..

doplněno 15.05.15 19:10:

Nekupoval bych - s ohledem na vaši poslední informaci...

hodnocení

0x

Taky jsem takto parkrat nakoupil i prodal. Nemusi pak clovek platit poplatky z prodeje :)

hodnocení

0x

Můžu do toho vstoupit otázkou?.?.?

To ten prodávající tu aukci zruší?.?.? Nehrozí mu něco od toho Aukra za zrušení?.?.?

Kolik platí prodávající aukru, nějaký procento z ceny?.?.?

ivcak
hodnocení

Ctěla bych ještě dodat, prodejce nemá žádná hodnocení je to jeho první prodej. Prodává věci, které když jsem se dívala stojí normálně okolo dvou tisíc a on začíná na pouhé koruně. Píše že je to nové a nepíše důvod prodeje. Přišlo mi to trochu podezřelé, jestli nechce vylákat peníze, protože mimo aukro nejsem nijak chráněna ve smyslu vrácení peněz, když to bude podvod.

Pokud je to na aukci a je jiz hozene , tak je nevhodne toto ukoncovat.

Jinak pokud neni prihozene , je to treba kup ted a domluvite se na nizsi cene , tak to lze ukoncit. Prodavaji plati jen za zverejneni aukce.

marfusa*
hodnocení

0x

Je to podezřelé a přišla byste o peníze.

hm*
hodnocení

0x

Mimo Aukro - asi ne. Jednak to není správné a jednak - jestli bude cena zanedbatelná (začalo se na koruně), tak to nemá cenu, jestli bude cena "vysoká" (pro každého to znamená něco jiného), měl bych obavy nakoupit od prodejce bez hodnocení i kdyby se o nic nepokoušel.

ivcak
hodnocení

Nedalo mi to a prodejci jsem včera odepsala. Napsala jsem mu, že to musím odmítnou, protože nemá žádné komentáře ani prodeje a tudíž nevím zda mu můžu důvěřovat. Odepsal mi asi toto: že už několik sad prodal a že má zájem o poctivý prodej a jestli chci nastaví cenu kup teď což mě zaručuje ochranu aukra,kdyby nastal problém a ať navrhnu cenu.

Jediná možnost proč to dělá a je opravdu poctivý je, že sada je stále v korunových položkách a nová stojí okolo dvou tisíc a on by na tom nevydělal a tím by to musel zrušit a nevím zda se za zrušení něco platí.

Asi mi nezbyde než se ho přímo zeptat nebo to nechat tak a počkat na konec aukce.

joudic*

rovnou to nahlaste co nejdrive aukru a predmet od nej nekupujte, je to proti pravidlum a je to znacne podezrele, vyhrana aukce by se vam mohla zatracene prodrazit...

smiler
hodnocení

0x

Nechal bych to být a asi bych vůbec nic nekupoval aby se Vám ten nákup neprodražil.Na aukru se pohybuje velké množství podvodníků.Odvolání u aukra těměř žádné.Je to riziko.Už jen to že je to nový prodejce ! nemá žádné hodnocení,a už "špekuluje" co jak "očurat" prodejem mimo aukro atd..Spíše to vypadá na starého zkušeného prodejce pod novou identitou.

Prostě to smrdí...Nový prodejce-podezřele levné zboží-prodej mimo aukro-máte si určit cenu atd..Skoro už vidím co bude následovat.Osobní převzetí nelze,jen peníze předem na učet.

Ale třeba ae mýlím.A vše je ok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]