Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce pro studenta VŠ? Podnikání?

Od: a1b2c34d odpovědí: 6 změna:

Zdravím všechny,

Mám asi tak trochu hloupý dotaz, ale třeba mi tu někdo poradí, či dá někdo nějáký tip...

Budu nastupovat na VŠ a po celou dobu středoškolských studiích jsem neustále přemýšlel co bych jednou mohl dělat a odmaturováním se přemítání mých myšlenek zintenzivnilo...

Poté co jsem se zbavil své "závislosti" na gamesení PC her, jsem se ocitl ve fázi, že nemám žádný hobby, neboli koníček, něco co by mě bavilo.. Hledám nějáký koníček, kterým bych si mohl také během studia na VŠ přivydělat třeba i nějákou tu korunu.

Velmi mne baví tvořit, plánovat a tvořit si "různé strategie" a tak mne napadlo, že bych mohl zkusit například podnikat ( vytvářet si nějáký brand apd...) či zkusit investovat.. ( Nějáký kapitál jsem si vydělal..) . Jelikož budu i studovat dosti ekonomické zaměření, vedení podniku apd.. Bylo by pro mne něco takového ideální..

Zkrátka najít si něco co by mne bavilo, vydělal bych si s tím, bylo by to pro mně přínosné a začal bych tím třeba pracovat na své "kariéře", zkrátka abych měl něco čím bych se mohl svým způsobem "vyšvihnout" před ostatními, při nějákém pracovním pohovoru apd, zkrátka abych si utvořil nějáké své profesní "portfolio" . Zatím mám jen maturitu, umím tvořit jednoduché statické webové stránky, umím perfektně anglicky, avšak nevím jak tyto své přednosti bych mohl zúročit. ( Pokud bych třeba v něčem podnikal mohu si do začátku vytvořit vlastní web a též bych třeba uplatnil svou znalost AJ..)

Avšak nevím kde začít ( nevím třeba v jaké oblasti bych podnikal), nebo co jiného bych mohl zkusit aby to splňovalo tato má očekávání...

Doufám že pro mne někdo bude mít s tímto pochopení, myslím to vskutku vážně nejsem jen puberťák co by si dělal šoufky...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. No podnikat můžete v ledačems, co vás baví. Ale co vás baví? Co umíte opravdu dobře? Někdo je třeba šikovný manuálně, tak něco vyrábí. Někdo umí řečnit, tak pojišťuje... Další zase umí programovat, tak vytváří aplikace pro mobily ... Někdo má eshop s knoflíky, jiný se žrádlem pro papoušky. Zkuste se zamyslet nad tím, co by vás nejvíce bavilo dělat. Protože podnikání vás musí bavit. Jinak to nemá cenu dělat. Nic konkrétního vám poradit neumím, protože podnikat se dá opravdu různými způsoby.

a1b2c34d
hodnocení

Při otázce co umím opravdu dobře musím odpovědět, že jediná věc ,v které jsem vždy své spoluvrstevníky převyšoval byla znalost AJ, umět plynule mluvit... Ale nevím jak bych toto zúročil..

A své charakteristické vlastnosti jako je spolehlivost,píle a pracovitost a rychlost učit se neumím zúročit též..

Spíše mám široký všeobecný přehled a umím se relativně dobře prezentovat..

eulalie*

Umíte perfektně anglicky... No napadá mě doučování angličtiny, psaní článků v angličtině na weby nebo něco na ten způsob. Zkuste zapátrat na nějakých fórech, o co je zájem v souvislosti s angličtinou. Pravda je však většinou taková, že má-li někdo nějaký dobrý nápad v podnikání, tak si ho nechá raději pro sebe, aby mu ho někdo nevyfoukl.

a1b2c34d
hodnocení

Nejdříve se asi budu muset trochu rozkoukat a popřemýšlet nad něčím v které oblasti to zkusit..

Nicméně mnohokrát děkuji za odkaz!, Nevěděl jsem že něco takového existuje vypadá to velice zajímavě a možná zde pochytím i nějákou inspiraci :)

anniefe
Zdravím, pro začátek chci říct, že obdivuji váš přístup :) Jsem věkově k vám a většina spolužáků brigádničí v hospodách atd., tedy nic, co souvisí s oborem, hlavně že je na pivo :D Protože nastupujete, nic extra si zatím neplánujte (věřte, že rozvrh na papíru je trochu jiný než realita), zatím se trochu rozkoukejte. Pro začátek se zkuste zapojit do nějakého projektu ve škole nebo oslovte sympatického vyučujícího, jestli by pro vás něco neměl na práci. Obávám se, že na podnikání "z ničeho" musíte mít opravdu dobrý a neotřelý nápad. Přeji hodně úspěchů. :)
a1b2c34d
hodnocení

Děkuji za obdiv, nicméně zatím toho není podle mne moc k obdivu, zatím se mi nic nepodařilo spíš jsem si nastolil nějáké koleje, po kterých bych chtěl jet...

Snažím se k tomu přistupovat zodpovědně a jelikož vím, že mi škola toho tolik nedá rád bych se souběžně věnoval "něčemu svému" , pracoval na tom a aby to bylo v oboru mé působnosti.. a také abych po škole nekoukal jak puk. :)

Já pivo moc nemusím, a todle by pro mě bylo takový hobby a navíc užitečné.

Máte pravdu, nejdříve by to asi chtělo počkat na to jaký vůbec budu mít rozvrh, po škole se nejdříve rozkoukat a poté pokračovat s tímto zamyšlením čemu bych se mohl věnovat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]