Nejste přihlášen/a.
Po cca dvaceti letech mi vypadla ze stoličky / pětky / bílá plomba. Vzhledem k tomu, že šestku nemám, tak jsem se rozhodla, že si nechám udělat můstek. Zubařka mi odstranila nervy, vyčistila kanálky a zatím mi tam dala nějakou léčivou vložku s tím, že za tři týdny zub zaplombuje.Už za tento výkon jsem platila pěknou pálku. Před asi 10 lety jsem za stejný výkon neplatila nic. Ale budiž. Nicméně mě překvapilo, že mi chce zub plombovat bílou plombou, která je narozdíl od amalgámu pěkně drahá.Když jsem ji řekla, že to bude stejně překryté můstkem, tak je to jedno, tak mi řekla, že pod můstek le lepší bílá, protože je kvalitnější. Co si o tom myslíte? Tmavá plomba mi nikdy nevypadla zatímco bílá ano. Nehtějí se mi vydávat další tisíce jen tak, aby si zubařka vydělala.
Kvalitní nebo nekvalitní plomba se nerozlišuje podle toho jestli někdy vypadla, nebo ne... Vždy jde o konkrétní případ a konkrétní zpracování dané výplně. Nezmiňujete se o jakou bílou plombu jde, variant je víc. Každý zubař má nějaký svůj preferovaný postup a je jen na vás, jestli s tím budete souhlasit. Máte možnost také vyhledat konzultaci jiného zubaře, pokud se vám něco nepozdává.
Zubařka mi dělá vždy jen jeden druh bílé plomby, takže nevím jaký jiný ještě existuje. Asi to tedy nechám na ni. Mmch. joudič... ten můstek mne výjde stejně co ten implantát a už mám dva a jsem spokojená. A na opíkání špeků se každý rok vždy peníze najdou .
no nebavime se o cene @mmm123, ale opravdu jste ochotna obetovat zdrave zuby kvuli mustku? ja ne...
mustek 1 zubu = zbrousit a v podstate znicit 2 zdrave zuby vedle, a to je zatracene vysoka cena, protoze je to navzdy a nejde to uz nikdy napravit
doplněno 15.05.15 01:52:radeji se trochu omezim necham si dat sroub + implant a vse je vyreseno, bez toho aniz by se znicily/rozvrtaly zdrave zuby... je to jako kdyby vam zubarka udelala plombu jen tak, na zdravem zubu, celistvy zub a vrtany zub je zatracene rozdil
Pokud lekar vidi v pouziti amalganu opravdu problem, tak to muze rict/napsat a potom by to mela zaplatit pojistovna, protoze ve vasem pripade je to jedina moznost oproti hrazenemu zakroku pojistovnou. Jenze to by bylo pro lekare nevyhodne, tak vam rekne ze je lepsi bila, ale sam si starosti pridelavat nebude. Bezny postup u lekaru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.