Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koláče bez práce

Od: zlatko odpovědí: 30 změna:

Asi je to blbá otázka, ale když půjdu na pracák a neseženu práci budu za to brát plat, třebas životní minimum? *modla**plac*

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Plat ani mzdu zcela jistě ne. Maximálně podporu v nezaměstnanosti, případně nějaké sociální dávky...

zlatko
hodnocení

A kolik přibližně?

martinaa*

To zde nikdo neví, pokud nemáte v posledních dvou letech důchodově odpojištěno 12 měsíců, nedostanete nic. Jinak se podpora vypočítává z posledního platu, ale jak, to Vám poví až úřednice.

doplněno 30.08.12 21:30:

Pokud jste dokončil školu,jste tím přopraven na zaměstnání.

zlatko
hodnocení

sem dokončil teprv školu, takže nic brít nebudu a za co si budu kupovat jídlo?

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem z důvodu porušení pravidel poradny. ]

iz*

Omyl. Podpora "nejde zařídit" pro nikoho, kdo nesplnil podmínky pro její přiznání.do nesplnil podmínky pro přiznání.

Vím, že to sem nepatří, ale už mne vážně štvou příspěvky, které nemají za cíl nic jiného, než popouzet proti některým skupinám obyvatel.

buss
hodnocení

0x

Bože můj, za co tak brát mzdu? Za nicnedělání?

humr
hodnocení

0x

To je docela humor. Končí prázdniny a letošní maturanti, vyučenci, kteří nepokračovali ve studiu se teprve teď začínají zajímat o to, co vlastně budou od září "žrát", když už rodiče překvapivě nechtějí financovat? Trochu života do toho...

gustav*
hodnocení

0x

ARBET macht FREE - G. :)*cert*

výtka
Upozornění od sys hejkal 31. 08. 2012 06:45:18
Gustave Gustave, aspoň si dej záležet! Mateš tu tazatele! "Arbeit macht frei" je německá věta, která v překladu doslova znamená "práce osvobozuje", "práce činí svobodným" či "prací ke svobodě".
iz*

Překlad věty je správný, znamená "Práce osvobozuje" - alespoň v tomto významu je nacisté používali nad vstupními branami koncentračních táborů.

hop®
hodnocení

0x

No na druhou stranu je dneska průser být absolvent školy. Bez praxe neberou a kde má ten mladej člobrda tu praxi získat - takže začarovaný kruh...

martinaa*

Brigád je spousta... aspoň na nějaký čas.

doplněno 30.08.12 22:23:

Maturitu budeš mít za měsíc a světe div se, můžeš mezitím hledat nějakou brigádu:)

doplněno 30.08.12 22:50:

Jééé Hope, promiň:) To se stává jednou za 10 let:)

hop®

Martino, já ne... ;)

doplněno 30.08.12 23:44:

*haha*;)

zlatko
hodnocení

Praxi sme měli ale mě je k ničemu když nemám maturitu. *cert*

mno. já si spíš myslím, že maturita bez praxe (znalosti, dovednosti a chuť do práce) vám bude k ničemu. už jsem viděl hodně majitelů maturitního vysvědčení, kteří nepochopili význam slova práce (pracovat). a viděl jsem i hodně pracantů (schopných a spolehlivých) bez toho cáru papíru. . . pokud na trhu práce máte co nabídnout, neztratíte se.

Přesně tak.

Znám Slováka který má sice 8 tříd základky ale pod palcem má 13 titutolš ing. hňupů...

Když jsem je viděl pochopil jsem... tady máte smeták a prozatím budete zametat, ale já jsem inženýr, dobře tak já to ukážu 2x.

Papír dnes není nic, bohužel bez známostí se to špatně dokazuje...

askmenow*
hodnocení

0x

Můžeš se zaregistrovat na pracáku, pokud už nemáš status studenta, a aspoň nebudeš muset platit pojištění.

Jinak je ale na tobě, jak se o sebe postaráš.

Doporučuji nějakou brigádu. Když nebudeš vybíravý, něco na skromný pronájem pokojíčku a jídlo vyděláš vždycky. Sklady, manuální práce, atd.

Je ale možné, že se třeba budeš muset za prací šoupnout do jiného města. Chce to chtít.

aman
hodnocení

0x

welcome to the real world ,,, bez práce chcípneš! Makat musíš, protože makat musí každej!

cvach07
hodnocení

0x

U MacDonalds nabírají stále nové lidi. Podívejte se na Práce.cz.

daniell*
hodnocení

0x
Vítej v realném světě od toho co ti říkaly v televizi a ve škole se celkem dost liší nikdo ti nebude přát když ti něco dobře půjde ostatní ti budou házet klacky pod nohy aby tě zpomalily - je lepší poctivý nepřítel než nepoctivý přítel - když budeš mít problém okolo z toho budou mít radost musíš se umět ohánět mít ostré lokty zatím asi brigády - nad první práci nepohrnuj nosem co řekne šéf je zákon a když se splete tak to udělej tak že nepozná šéf že to řekl špatně. Jinak KFC , Mcdonalds to jsou místa kde dostaneš dobré peníze pracovala tam známá a plat měla dobrý střídaly se každý den dělal každý něco jiného (pokladna , kuchyně , sklad , operátor obědnávek ) a takhle dělaly pořád do kola.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Jestli bydlis u rodicu, pocitej s tim, ze narok na socialni podporu taky mit nebudes. Jsou povinni ti prispivat.

To je krasne v teto dobe co?

100% musis k prvnimu zari bud nastoupit na urad prace, nebo zajit na socialku a platit si socialku sam. Ikdyz nic nevydelavas. Takzte nejlepsi je urad prace, tam ti poradi co a jak. Jestli se prace nebojis, nechej si udelat rekvalifikcani kurz (cim vice clovek umi, tim se mu lepe hleda prace) a hrn se do prace. Nepocitej v dnesni dobe s nejakym velkym vydelkem. Dnes opravdu clovek nemuze moc vybirat. A ze vybiravych studentu letos bude *ee* Bohuzel v dobe kdy prace neni povinna, neni ji malo, ale zamestnavatele si muzou vybirat. Zacarovany kruh. Bez praxe te nevemou, praxi nemas jak ziskat. Silena doba. *modla*

martinaa*

Pokud bylo tazateli 18 a jeho příprava na povolání končí brzkou maturitou (dále již studovat nebude), bude připraven na povolání a rodičům končí vyživovací povinnost.

majsterjoe*

To se pletete.

doplněno 31.08.12 13:42:

Jinak, prectete si mou prvni vetu. Pokud bydlis u rodicu... (mysleno tim ve spolecne domacnosti)

Bohužel máte pravdu, ale asi není nic jednoduššího přehlásit se jinam.

martinaa*

Tak to mě překvapuje, to jsem netušila.

Takže když žije ve společné domácnosti, mají rodiče i nadále povinnost ho živit? A do jakého věku?

Děkuji.

doplněno 02.09.12 17:18:

Proč se tedy uvádí, že rodiče jsou povinni živit dítě nejdéle do 26 let věku, dokud není připraveno na povolání?

Vyživovací povinnost rodičů k dětem a dětí k rodičům je na celý život!

zlatkoaspol
hodnocení

je mi 20 let, mám SOŠ bez maturity (zatím),... a s čeho bych si měl platit sociálku?

spíše jde o zdravotní pojištění (v ČR by správně mělo být zdravotní daň).

vítejte v reálném životě! státní instituce toto (z čeho) neřeší. kdo jiný by vám ji měl platit? pokud tedy chcete být, v případě nemoci nebo úrazu, ošetřen .

askmenow*

Když jsi zaregistrovaný na úřadu práce, neplatíš nic.

zlatko
hodnocení

A rekvalifikační kurz na co? A kde se to třebas dělá? A na to nemusím mít maturitu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]