Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak osladit čaj bez cukru

Od: kristka01® odpovědí: 7 změna:
Ahoj, nevíte náhodou, jak osladit čaj bez cukru, nebo medu? Jsem sama doma a peníze u sebe zrovna nemám. :(

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ahoj. Napadá mne jedině, pokud doma máte buď umělé sladidlo, nebo když je nouze, vanilkový, či skořicový cukr. Ale to čaj změní příchuť.

doplněno 30.08.12 09:51:

Nebo do čaje vymačkat pomeranč, pokud máš po ruce.

hodnocení

0x

Dobrý den, Kristko. Nemáte doma šťávu? Nějaký džem, nebo marmeládu?

doplněno 30.08.12 09:54:

Nějaký zavařený kompot, trochu šťávy si dát do čaje.

doplněno 30.08.12 09:56:

Čaj nemusíte sladit, stačí když k němu budete něco přikusovat, třeba namazaný chleba se sýrem. Chuť čaje se tak neutralizuje.

petr123*
hodnocení

0x

Zkus tuhle rostlinku - cs.wikipedia.org/... , semínka by měla jít běžně koupit. Na netu jsem našel za cenu kolem 50 Kč za balíček.

doplněno 30.08.12 10:05:

PS: přestože jsem vyrostl na slazeném čaji, tak nejlepší čaj je bez cukru. Pokud se vám zdá hořký tak ho buď louhujte kratší dobu nebo zkuste nějaký jiný - jemný je třeba bílý čaj.

Ta stevia je moc dobrý nápad, petr mne předběhl.

bena*
hodnocení

0x

Umělá sladidla, pokud nemusíte, nepoužívejte.

Když si vezmu běžné stolní sladidlo (cukerín), tak obsahuje cyklamáty (E952), které jsou zdraví škodlivé, mohou poškozovat močnový měchý, sacharin (E954), který je též zdraví škodlivý, protože poškozuje močový měchýř a není dobrý pro ženy, protože může poškozovat dělohu.

Jiná sladidla jsou založená na bázi aspartamu (E951), který je též zdraví škodlivý, může v některých příadech poškozovat mozek, snižuje kyselost moči - zvyšuje se riziko infekce. Hlavně ho nesmí lidé co mají problém s metabolismem (fenylketonurií) a těhotné a kojící ženy (aspartam se rozkládá v těle na methanol - velmi nebezpečný alkohol, který je ve špatně vypálených lihovinách).

Nejlepší je sladit medem, ale ne žádným ze supermarketu, ale od blízkého včelaře. Med z cizích krajů je příčinou alergii.

cajomil
hodnocení

0x

Nejlepší je naučit se pít neslazený ;) Dá se to - dřív jsem pil jen sladký, pak jsem se náhodou ocitl bez možnosti sladit*plac*, pár dní jsem neslazený přežil jen s odporem*ee**blee*, ale pak mi nějak zachutnal a od té doby nesladím:)...

Umělá sladidla ala aspartam jsou pěkné svinstvo, a hlavně cukr je nejlevnější dostupné sladidlo...

hodnocení

0x

Jako diabetik sáhnu po sušené stevii, koupí se běžně v pytlíčku asi po 100 G.

Jinak mám doma pěkně rostoucí rostlinu Sugar baby /z názvu je zřejmé, že je to cukr pro báby/, je to ale také odrůda stevie. Stačí ustřihnout do čaje 2-3 čerstvé lístky a je oslazeno. Čím víc se ostříhává, tím bujněji roste.

Rostlinu koupíte u Starkla okolo 60 Kč, nyní jsou v akci o něco levnější. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]