Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomoci při požáru?

Od: drapsko1* odpovědí: 2 změna:

Ahoj te máme takovou soutež, a jsou tam 2 otázky...Jak pomoc při požáru lidem na vozíku a nevidomým lidem. Mohl by mi někdo z vás přesněji popsat jak? Nikde na netu nemůžu najít odpovědi, možná jenom špatně hledám. Děkuji za odpovědi.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já bych otázku pochopil tak, že těm postiženým lidem pomůžeš právě tím, že jim poskytneš svoje síly a smysly.

Lidé na vozíku potřebují například snést ze schodů.

Nevidomí zase potřebují popsat situaci a najít východ.

Při požáru se mohou hodit i přikrývky namočené vody, které vytvoří ochrannou vrstvu.

Toto všechno je pro zdravého člověka samozřejmost, ale postižení mají nějaké omezení, se kterým jim ostatní lidé musí pomoct.

lidus*
hodnocení

0x

knihovnahk.cz/... velmi zajímavé jak se vůbec k nevidomému chovat. Při mimořádné události (požár, povodeň..) na nevidomého promluvíme a řeknemu mu co se stalo a co chceme udělat (nepopadneme ho za ruku a netáhneme bezeslova ven), každý svůj krok na něj budeme mluvit, říkat třeba ohneme hlavu, překročíme práh...

Jak pomoci člověku na vozíku (sama na něm sedím) jistě vidím, že hoří a řekla bych, že stačí takovou osobu rychle odvézt, odnést do bezpečí. Ze všeho nejdřív bych se měla zeptat zda postižený o moji pomoc stojí, co když má lepší místní znalost než záchranář a ví, že jít-jet musí tudy a ne tou cestou co ho záchranář nutí.

Nerada bych aby vaše družstvo bylo díky mě poslední, raděj vyčkejte, možná někdo ví víc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]