Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo se připojil?

Od: zdenula* odpovědí: 14 změna:

Zdravím,asi sem jdu s nesmyslnou otázkou.Ale zajímalo by mě,jestli se mi může někdo připojit na síť a jak to popřípadě poznám? Na liště dole mám u ikonky pc, SÍŤ 3.,a když si odpojím kabel od mého pc,můžu se na někoho z nich napíchnout? Některé jsou nezabezpečené,co to znamená?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pripojit na jakou sit? Wifi? Kabel? Sit tahana v kabelech ej vetsinou v ramci bytu nebo domu a tak je ochranena pred neautorizovanym pouzitim. Tj nekdo by k Vam musel vlest a pripojit se.

Wifi se da chytit i mimo objekt, tam zalezi na urovni zabezpeceni, ale v podstate se prolomit da a pripojit se k ni take. To by jste zjistl na Vasem routeru, ne PC. Jestli se Vam dole ukazuji site, ktere nepouzivate, muze to byt tim, ze mate vice sitovych adapteru.

doplněno 13.05.15 13:38:

Jestli myslite vir, tak to Vam samozrejme hrozi pri pripojeni na internet. Osoba, ktera by vas internet pouzivala - toho by jsem se nebal

zdenula*
hodnocení

Zdravím dakon,mám ho přes kabel,jenom jsem měla obavy,jestli mi hrozí možnost nějakého parazita.Wifi zatím nepoužívám,ntb zbytečně nepřenáším.dÍky za uklidnění.z

klid

Buďte klidná po kabelu se Vám na internet nikdo nedostane. Ale notebook radši vůbec nepouštějte. Není problém aby si někdo stáhnul všechny Vaše hesla na Facebook a další, pokud máte internetové bankovnictví tak vybral účet, podělil se s Vámi o fotografie a dokumenty které máte v notebooku.

zdenula*
hodnocení

Zdravím klid®,internetové bankovnictví jsem vzdala.Bankomat mám u baráku a pak nebylo možný se tam ani přihlásit,tak jsem se na to vybodla.Hesla si pořád měním a jsou většinou úplně nelogický,s ničím mě to nespojuje a nikoho na ntb nepouštím.Po,ne zrovna dobrých zkušenostech mé sestry facebook , ani náhodou.Hledat virtuální kamrády v metrixu...ne,nejsem blázen*zed*.díky za dobrou zprávu.z

klid

Ani bankomat není bezpečný. Náchodskému podnikateli vybrali statisíce. Jedině slamník, ale pořídit kočku, aby to nesežrali myši.

joudic*

podle me si z vas "klid" vystreluje... nebo neni normalni

doplněno 13.05.15 17:24:

no to je sice fajn ale musite ho prvni do pocitace pustit ne? :) toto je proste chyba uzivatele, ze otevira nejake kraviny z mailu, nikdo nikdy nic takto neposila a tim tuplem vetsi instituce, se siti a puvodnim dotazem to nema nic spolecneho... a jestli je na bankomatu ctecka se da poznat

doplněno 13.05.15 17:26:

resp co je toto za nesmysl... cituji: "Ale notebook radši vůbec nepouštějte. Není problém aby si někdo stáhnul všechny Vaše hesla na Facebook a další, pokud máte internetové bankovnictví tak vybral účet, podělil se s Vámi o fotografie a dokumenty které máte v notebooku."

doplněno 13.05.15 17:37:

to ze je nekdo podnikatel jeste neznamena, ze neni trouba...

klid

To chce klid

nachodsky.denik.cz/...

doplněno 13.05.15 17:29:

Co vypravuješ. Ten podnikatel asi není takový trouba a přesto to udělal. Z dotazu vyplývají takové znalosti, že to udělá při první příležitosti. Jediné notebook zahodit.

doplněno 13.05.15 17:40:

S tím podnikatelem dávám za pravdu. A tady takových píše. Ještě, že nejsem podnikatel.

joudic*

podnikatel neni zadny typ cloveka, bud umi clovek rozumne uvazovat a nebo neumi, a je jedno jestli je podnikatel, zamestnanec, nezamestnany a nebo cigos... nicmene u cloveka, ktery se umi o sebe a svou rodinu postarat tim, cim umi a ovlada, sehnat si zakazky sam, pripadne dokonce zamestnat par lidi apod se jaksi ocekava, ze neni trouba, ale evidentne to nema souvislost :)

doplněno 13.05.15 19:06:

predpokladam tedy, ze mate svych par hektaru a hromadu zvirat, osivo mate svoje a jste uplne nezavisly na potravinach, reznicich, zeleninach, netankujete na benzine, tudiz mate svou bionaftu ze zvirat, auto si opravujete sam, nabytek si delate sam, koberce jste si sam upletl, pocitac jste si sam vyrobil z kremikovych desek, sestrojil monitor, nadobi jste si utocil z hliny a vypalil ve vlastni peci, pribory jste si ukul z vlastni zelezne rudy, boty a obleceni usil z kuze z vasich zvirat a nebo pestujete len, ze ktereho jste si na vlastnorucnim kolovratku udelal prizi a z ni na vlastnorucnim stavu vyrobil latku :) a takhle bych mohl pokracovat az do te doby, kdy me to prestane bavit, coz se stalo :)

doplněno 13.05.15 19:26:

me je to uplne jedno, jen me pobavila vase demagogicka hlaska :)

klid

Souhlas. Jen někteří mají smůlu. Dnes jich několik dostalo 10 let. Někteří I doživotí. Naštěstí se bez podnikatelů obejdu. Slivovici mám vlastní

doplněno 13.05.15 19:24:

Hektarů ne pár ale 18. Nějak ti to leží v hlavě. Tak medituj.

doplněno 13.05.15 20:42:

Prostě kdo se bojí nesmí do lesa

A kdo je blbej stejně si nedá poradit

joudic*

vtipny je ze se bojite hlavne vy, a nabadate tazatele vubec nespoustet notebook, aby mu neukradli celou internetovou identitu a nevysali ucet :)

klid

To je jediné řešení toho kdo se bojí vlastního stínu. Frštenzi

doplněno 13.05.15 20:56:

A pochopitelně všechno mám na internetu. Tři banky. Nakupují v Aliexpress tam je číslo karty uloženo. Chce to jen mít na používáním účtu nula korun a nepoužívat chytrej mobil na zprávy od banky. A není čeho se bát

zdenula*
hodnocení

Dobrý skoro večer joudic®,v dnešní době mě nic nepřekvapí.Jestli si ze mne dělá srandu,nevím.Jen jsem se zeptala,jestli je ožný,abaý se na mne někdo napíchl. Nevěřím bankovnictví přes počítač a mejly typu co běžely o nějaké půjčce - nepůjčce dávám do spamu anebo hned mažu.Jeden takový,co řešily na seznamu mi taky došel.Ale žádné půjčky nemám,takže nemůžu nic dlužit.Ale v první chvíli jsem na to hleděla jak puk.Banku jsem neznala.Jedna od nás to otevřela a přišla o prachy.z

joudic*

podvodnici zkratka zkousi vsechno mozne, a protoze se vzdycky najde nekdo, kdo se nachyta, porad se jim to vyplaci. Casto v takovych mailech byvaji i schvalne gramaticke chyby, aby se vyselektovali ti chytri a podezrivavi, a zustali ti spravni podojitelni, u kterych se ocekava, ze i pak na sms z banky zareaguji a nekam to preposlou ... a sup penize jsou fuc :)

nicmene alespon uz trochu probiha v TV osveta

zdenula*
hodnocení

joudic®,mě bylo taky divné,jak běželo v tv,že přišli o peníze tak, že jim nějaká údajně kamarádka napsala o poslání nějaké nízké částky.Snad mám trošku rozumu,že by mě asi těžko někdo žádal o zaslání částky pod 100kč.Jinak podvodníci jsou fiškuntálci,pořád vymýšlijou něco nového.Největší ubohost je,když okrádají staré lidi.A vůbec v dnešní době je to svoloč,škoda,že je nemůžeme sami spráskat .Někdy si to lidi dělají sami.Třeba,když jsou vchodové dveře otevřené,není žádný problém člověka zatlačit do bytu a další kradou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]