Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zasekl jsem se v myšlení

Od: mxrider odpovědí: 3 změna:

Ahoj, chci se s Vámi podělit o můj ,,problém, nebo jak jinak to říct..

Mám problém s tím, že často něco zapomenu a vždycky musím hledat souvislosti s tím, na co jsem zrovna zapomněl, abych si na to vzpomněl.. Po chvilce na to přijdu, ale nepřijde mi to normální. Je mi 22 let a někdo se mne zeptal, kolik mi vlastně je, já jsem skoprněl a začal uvažovat kolik mi je? Zase po chvilce jsem na to přišel. Nebo jsem nedávno ležel v posteli a uvažoval nad věcma a nějak jsem přišel k mému jménu a nevěděl, jak se jmenuju? Zase po pár sekundách jsem na to přišel.. Nebo bratranec, se kterým se vídám tak 3x za dva roky, se mě zeptal, kolik mi teď je, a já mu řekl, že 20 a přitom mi bylo 22... Za malou chvíli jsem se opravil.. Tento problém mám asi 3 měsíce.. Je pravda, že do cca těch 20 let jsem seděl většinou za PC a nic nedělal, a pak přišel skok a já začal chodit do práce, která mne nijak psychicky nezatěžuje.. Taky je pravda, že teď u PC trávím denně max. 1 hodinu, někdy ani dva dny k tomu nesednu.. Začal jsem jezdit motokros, pracuju i po brigádách, abych něco víc vydělal. Chodím pomáhat blízké rodině se stavbou domku.. Taky práce kolem rodinného domku se vždy najde.. Přes týden zkrátka nemám čas na nějaké uvažování nebo něco, jako jsem měl před tím dvacátým rokem.. Přijdu večer domů a jdu si pustit hudbu, zabubnovat si, nějak se uvolnit a poté spát. Pořád něco v té palici nosím ale nad ničím nepřemýšlím, jen funguju jak stroj.. Televizi nebo knihu jsem neviděl ani nepamatuju.. nepiju ale občas si zakouřím. Drogy žádné..

Nevíte, co to může být? Psychciky a nebo fyzicky vyčerpán si nepřipadám.. Nebo si musím navyknout na nějaký režim? Nebo začínám bláznit?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jamamba*
hodnocení

0x

Ahoj,

letos jsem měla narozeniny a zjistila s úžasem, že je mi o rok méně, než jsem myslela...Když mi přítel blahopřál, spočítala jsem si, kolik mi vlastně je*smich*. To je normální, občas se stane, že člověk řeší důležitější věci, je nucenej pracovat v režimu multitaskingu a pak neví, jak se jmenuje...Než jsem si přečetla poslední věty, chtěla jsem se zeptat kolik THC v tom hraje roli. Každopádně já žádnou degenerativní poruchu nemám a stává se mi to také. Někdy v sedmi letech, i když se normálně dělají později, jsem podstoupila vyšetření s testy z mensy v pedagogicko psychol. poradně. Okamžitě mi bylo nabídnuto členství v menze v tom věku a rodičům i mě bylo vysvětleno, proč a jak jsem taková, jaká jsem, včetně chvilkového zapomínání nepodstatných věcí. Zkus jít do testování taky, třeba budeš nejen mile překvapen, ale naučíš se, jak s těmito dispozicemi pracovat.

ohneta*
hodnocení

0x

S tím věkem je to normální, já si taky musím vždy přepočítat, kolik mi vlastně je :-D

buss
hodnocení

0x

Je-li problém, proč nejít k dochtorovi? Číst je třeba, zajímat se o informace, co nového, bičovat mozek. Věk svůj neřeším, nepřemýšlím nad ním. To by se mnozí museli po...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]