Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autem přes Srbsko

Od: kony* odpovědí: 4 změna:

Krásné dopoledne,

chtěl bych se zeptat cestovatelů do Černé hory na jejich postřehy z cest. Přemýšlím letos o zpáteční cestě přes Srbsko. Pojedeme dva, s desetiletým dítětem. Z diskuzí na internetu, které jsem do teď pročetl, jsem celkem vyděšený :-D Zkorumpovaná policie, až půldenní čekací doby na hranicích, silnice postrádající na některých úsecích asfalt...

Jel někdy někdo z Vás do MNE nebo zpět přes Srbsko? Je to opravdu risk nebo povídačky jako o Bosně?

Díky za každý postřeh :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mmmmmmmm
hodnocení

0x

A to ještě nevíš, že Srbové jedí děti a občas nepohrdnou nějakym vyděšenym a vykrmeným paštikářem.*andel*

kony*
hodnocení

Takhle jsem to nemyslel :-D Nepředpokládám, že tam po nás budou střílet domorodci lukem a číhat za keřem... :-D Spíš mě zajímají ty nezpevněné cesty a čekací doby na hranicích. Zajímá mě ten průjezd, ne bludy o nebezpečné zóně :-D

hodnocení

0x

Jela jsem autobusem přes celé Srbsko už po 2 roky, letos pojedu potřetí. Česko, Slovensko, Maďarsko, Srbsko, Makedonie, Řecko. Celá ta trasa přes Srbsko je dlouhá asi 650 km, ujede se autobusem zhruba za 9 hodin. Silnice /dálnice/ se mi zdají lepší, než u nás. Jen na jednom místě, někde u Niše /bylo to v noci/, dálnice skončila a jeli jsme asi 60 km po takovém tankodromu. Ale pak se najelo znovu na dálnici.

Je to tam smutné,nehostinné, nic zajímavého není vidět. V dálce pár domů, u nich často díry místo oken, rozbitá střech /pozůstatky války/. občas poblíž dálnice stádo ovcí či osamělá benzínová pumpa. Vesnice, ma jaké jsme zvyklí u nás, jsme nikde neviděli. Všude je ale vidět jejich velká chudoba, nedostatek.

Malá políčka, jako když prostře šátek, plno remízků, křovin. Nic.

Těšili jsme se na Bělehrad. Vysoké paneláky jsou občas ještě v nejvyšších patrech rozbořené, dole se bez problémů bydlí. Ale většina v centru města už je dostavěno. Měla jsem ze Srbska stísněný pocit.

Na hranicích to někdy jde rychle, někdy se čeká déle. Třeba i 1,5 - 2 hodiny. Nejhorší je to v pátek,kdy snad každý cestuje. Ve všední dny to jde rychleji.

Stejné čekání bývá i u mýtných bran, nebo jak to nazvat. Prostě, kde si vyzvednete lístek a následně za určitý počet km zaplatíte. Jsou tam takové budky s výběrčími, jde to vcelku svižně, ale když se sejde hodně aut, taky to chvíli trvá.

Nebezpečí tam snad nehrozí, pokud se budete držet té dálnice. Ale sjíždět někam mimo a chystat si tam třeba nocleh, to bych neradila.

A tohle je pohled na Bělehrad a řeku Sávu. Jaga.

Autem přes Srbsko

mp*
hodnocení

0x

Podívejte se na stránky našeho ministerstva zahraničí, tam bezpečnost v jednotlivých státech komentují. Osobně jsem byl nejdál v Chorvatsku a přejížděl jsem přes Bosnu do Dubrovníku. Ale obecně Balkáncům bych moc nedůvěřoval. Mají obecně prchlivou povahu, snaží se všechno řešit hned, a jsou velice citliví na urážky. Smysl pro humor jim trochu chybí. Takže průměrný Čech by tam mohl narazit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]