Nejste přihlášen/a.
Dobrý den! Před měsícem jsem měla vši, ale vůbec jsme nemohli přijít kde jsem k nim přišla. Koupili jsme na to ten přípravek a do týdne bylo po nich. Je možné, že bych je teď měla znovu? Vlasy si myji pravidelně, podle času, ale tak po 3 dnech si je myju... Kde bych je mohla chytit? Nejsem si zcela jistá, jestli je teď mám znovu, čekám než mamka příjde z práce a prohlídne mi vlasy... Strašně se bojím, že je budu mít zase. Jen při představě na to se mi hrnou slzy do očí. Prosím vás poradila byste mi? Děkuji
Když máte vši, je důležité důsledně vyprat a zničit je všude, kde by mohly být - oblečení, obzvlášť límce, kapucy, klobouky. Všechno povlečení, potahy sedaček v autě, gumičky do vlasů, hřebeny, sedačky... Chytit je můžete třeba od kamarádky, která je má. Nebo je má někdo v rodině. Možností je spousta... smaozřejmě, že se vám mohou, bohužel, vrátit. Držím palce, ať se to ale nestalo a je to planný poplach.
Tak je možné, že nějaká veš v hlavě přežila, dospěla a začala se množit.
Anebo je taky možné, že jste chytla tam, kde poprvé. Znám to od vlastních dětí - škola, školka, vodák... takmile tam má někdo vši, tak je pak neustále předává dál a člověk může odvšivovat, odvšivovat a odvšivovat, ale je dítě furt domů nosí Nepíšete, jak jste stará, ale jako riziková místa přenosu bych považovala rodiny s dětmi školkového či mladšího školního věku či děti/dospívající/dospělé které s takovými dětmi byly ve styku třeba teď přes léto na táboře. Ale jinak samozřejmě vši mohou mít i jiní lidé, jenom tady je větší pravděpodobnost, zvlášť když to menší školkové dítě je třeba dlouhovlasá sestřenice, která si s vámi ráda spiklenecky šušká z ouška do ouška nebo se k vám tulí...
Je mi 15 let, asi v pátek jsem si hrála s dcerkou od známé, ale ta má kratší vlásky a vši neměla. jediné co mě napadá jako "příčinu/původ" tak jsou koně. Jezdeckou přilbu mám schovanou v takové té bedýnce na jablka jak je ta plastová a kolem je spoustu koček. Jinak kamarádky vši nemají tím sem si jistá. No každopádně kouíme ten přípravek a vlasy ním umyjeme... Doufám, že se toho co nejříve zbavím. Máma říkala, že jich tam mám jenom malinko a že je možné,že se nějaká zapomenutá vylíhla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.