Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příčina vší-problém?

Od: sunnyj* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den! Před měsícem jsem měla vši, ale vůbec jsme nemohli přijít kde jsem k nim přišla. Koupili jsme na to ten přípravek a do týdne bylo po nich. Je možné, že bych je teď měla znovu? Vlasy si myji pravidelně, podle času, ale tak po 3 dnech si je myju... Kde bych je mohla chytit? Nejsem si zcela jistá, jestli je teď mám znovu, čekám než mamka příjde z práce a prohlídne mi vlasy... :( Strašně se bojím, že je budu mít zase. Jen při představě na to se mi hrnou slzy do očí. Prosím vás poradila byste mi? Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

askmenow*
hodnocení

0x

Když máte vši, je důležité důsledně vyprat a zničit je všude, kde by mohly být - oblečení, obzvlášť límce, kapucy, klobouky. Všechno povlečení, potahy sedaček v autě, gumičky do vlasů, hřebeny, sedačky... Chytit je můžete třeba od kamarádky, která je má. Nebo je má někdo v rodině. Možností je spousta... smaozřejmě, že se vám mohou, bohužel, vrátit. Držím palce, ať se to ale nestalo a je to planný poplach.

sunnyj*
hodnocení

Všechno jsme vyčistili, vyprali a zbavili se toho. V rodině je nikdo nemá a u kamarádky jsem byla,ale ta vši nemá, to vím. Děkuji za rady a i za ty palce :) Snad to bude planný poplach moc v to doufám, při nejhorším to vše budeme muset znovu opakovat :'(

hahanaj*
hodnocení

0x

je třeba tím přípravkem vlasy mýt vícekrát - stačí jedna hnida a máte je znovu - rychle se množí .

sunnyj*
hodnocení

Dělali jsme to tím přípravkem 3-krát a potom mi to máma ještě vybírala... :(

hodnocení

0x

Tak je možné, že nějaká veš v hlavě přežila, dospěla a začala se množit.

Anebo je taky možné, že jste chytla tam, kde poprvé. Znám to od vlastních dětí - škola, školka, vodák... takmile tam má někdo vši, tak je pak neustále předává dál a člověk může odvšivovat, odvšivovat a odvšivovat, ale je dítě furt domů nosí *nevi* Nepíšete, jak jste stará, ale jako riziková místa přenosu bych považovala rodiny s dětmi školkového či mladšího školního věku či děti/dospívající/dospělé které s takovými dětmi byly ve styku třeba teď přes léto na táboře. Ale jinak samozřejmě vši mohou mít i jiní lidé, jenom tady je větší pravděpodobnost, zvlášť když to menší školkové dítě je třeba dlouhovlasá sestřenice, která si s vámi ráda spiklenecky šušká z ouška do ouška nebo se k vám tulí...

sunnyj*
hodnocení

Je mi 15 let, asi v pátek jsem si hrála s dcerkou od známé, ale ta má kratší vlásky a vši neměla. jediné co mě napadá jako "příčinu/původ" tak jsou koně. Jezdeckou přilbu mám schovanou v takové té bedýnce na jablka jak je ta plastová a kolem je spoustu koček. Jinak kamarádky vši nemají tím sem si jistá. No každopádně kouíme ten přípravek a vlasy ním umyjeme... Doufám, že se toho co nejříve zbavím. Máma říkala, že jich tam mám jenom malinko a že je možné,že se nějaká zapomenutá vylíhla.

krkovicka*
Vši můžeš chtnout i v autobuse.Často sleduji lidi jak sedí a na obracenych sedadlech zezadu se opírají hlavami.Taky je můžeš chytnout s půjčováním pokrývky hlavy.A nestrachuj se i pan prezident může mít vši.

hodnocení

0x
ahoj,vši můžeš chytit všude možně.můžeš je chytit třeba od kamošky,na tabore, nebo od nekoho znameho.prohlidnete celou rodinu a pokud je budete mít,nebo budete chtit mit jistotu,ze je opravdu nemate,tak kupte sampon Capissan forte.kupovali jsme ho v lekarne.meli jsme v tom baleni balzam proti vsim a hreben na vytahovani vsi a hnid.a navic jsou po nem krasne vlasy. :) doufam ze to pomuze. kristka01 :)
sunnyj*
hodnocení

Děkuju za radu, my máme nějaký doporučený od doktorky a nikdo z rodiny je nemá :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]