Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potkali jste se s energetickým člověkem?

Od: krkovicka* odpovědí: 11 změna:
Dobrý den.V místě kde bydlim je paní(hádám jí už v důchodu).Ta každý ráno vstane a jede na metro,tam si počká na výtisk deníku Metro,náloží si dvě igel. tašky a po cestě zpátky domů deník rozdává.Když malí obchodníci-masna,pekařství,lahůdky,kadeřnictví...začnou otvírat,drze tam vleze a deník tam dodá.Nezapomene Metro nabídnout lidem co se ráno plouží do práce,mává deníkem na projíždějící řidiče autobusu-neváhá se rozběhnout do vozovky,řidičům čekajícím na červené,dětem co jdou do školy...Tohle dělá každý ráno,co dělá o víkendu to nevím:) Tahle služba není nikým zaplacená.Usmívá se,pokecá s lidmi-vnuti jim Metro.Proč to dělá to nevím?Může sedět taky doma.Snad je blázen?Máte ve svém okolí taky tohohle člověka,byť na něco jiného,ale ráno bez něj není ani hezké?Ona má velké charisma,doslova ta energie sní srší...
doplněno 28.08.12 11:42: ...z ní...
doplněno 28.08.12 15:49: Teď mě napadá-energickým nebo energetickým? :-D zřejmě tam mám chybu a to velkou:)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michaltopic*
hodnocení

0x

Hele buď rád, že ji znáš, že někoho kolem sebe takového máš ... sálá z ní energie, tak jí využij ;)

Je to asi paní, co nechce sedět doma, tak si vymyslela, že bude ranní ptáče, dál doskáče, s e spoustou lidí pokecá, dozví se nový věci, zabije čas, rozdá deník a úsměvy ... vždyť tak tomá být.

Podle mne není blázen, jen prostě ráno vstane a už to lítá a večer ulehá s pocitem naplnění :)

polinek*

já to sice nepochopím,ale závidím jí. Cítí se dobře a to je dobře.Já zas bych nešla do práce ani za šílený prachy.Nevěděla bych proč.

buss
hodnocení

0x

Snad je blázen?
Té bychom měli závidět, jiní sedí doma, čumí z okna, pohodlně hnijí a nadávají. Takovým se vyhýbat. Znám, 90 let, v zimě na kole, aktiivní, jiní turistují. To bych chtěl... Aspoň něco má ze života.

petr123*
hodnocení

0x

Možná právě doma už seděla, jestli je v důchodu tak tam možná taky už byla sama... A jednou si řekla DOST a vyrazila mezi lidi. Není to o penězích, jde o to že je mezi lidma, prohodí s nima pár vět a má pocit že je užitečná. Mě se to líbí a držím jí palce aby jí ten elán ještě dlouho vydržel :)

hodnocení

0x

Umět si odpočinout je velice důležité,tojo...jestli ta paní je plna charisma či energie nebo jen blázen to nelze z vašeho psaní vycítit...

Každopádně si ale zaslouží svou pozornost a važme si takových lidí,těch už moc beztak nezbýva...*andel*

Teď něco zase z mého okolí...:)

V našem menšim městečku,okolo 8 tisic obyvatel,bydlí jedna důchodkyně.Ta téměř pravidelně navštěvuje každý pohřeb,ktery se ve městě udá.S každým poplká,popřeje pozůstalým aleluja,pomodlí se nad neboštíkem a jde domu.Je fakt,že to v hlavě nemá v pořadku,charisma maximální a té energie na rozdáváni dost.K tomu ještě bydlí na charitě,kde svým spolubydlícím a nemohoucím důchodcum chodí na nákupy.Prostě jen tak,za nic...

filuta*

Když jsem si to četl, hned se mi vybavila povídka Jana Nerudy O měkkém srdci paní Rusky. :) Nevěřil bych, že i dneska se tyhle typy lidí najdou. ;))

hodnocení

0x

Je to sice moc pěkné, ale současně moc smutné. Její život je rozdávání novin. *placni*. Až se svatý Petr zeptá: Co jsi na světě dělala? Řekne : Rozdávala jsem noviny. A dušička za ní řekne: Stála jsem s novinami Strážní věž. *bzum* Žádné- Starala jsem se o děti, muže, zvířata, milovala jsem a z lásky jsem dělala spoustu věcí, keré oni potřebovali. Však koukni dolů, kolik lidi pláče. *hi* Pan Carnegie dal podivnou otázku: Myslíte si, že jste oblíbení? Spočítejte lidi, kteří by plakali, kdybyste zrovna teď, v tuto chvíli zemřeli. *sok*Kolik lidí by si všimlo, že tato paní už není. Kromě dodavatele těch novin. Komu by chyběla? Omlouvám se, ale teda já mám dnes náladu! *plac*

krkovicka*
hodnocení

Kapánek jsem Váš příspěvek nepochopila.Ona určitě žila plnohodnotným životem.Jen teď na stáří místo toho aby seděla doma a koukala na telenovely právě tímto naše místečko v životě naplňuje.
petr123*

Paní v důchodu bude mít děti už dávno odrostlé a klidně na druhém konci republiky a partner mohl již zemřít - muži prostě statisticky umírají dříve. *plac*
Ale i přesto může ta paní říct - denně jsem rozdávala kapku radosti a nepatrně pomohla řadě lidí. To podle mě není špatné a je to víc, co o sobě může říct řada jiných lidí.

.

PS: já třeba dneska můžu říct - udělal jsem dobrý skutek. Neměl jsem z toho ani korunu, ale přesto mi to udělalo větší radost než kdybych na ulici našel stokorunu *slunce*

majsterjoe*
hodnocení

0x

Za rozdavani deniku Metro jsou penize. Treba to dela proto.

U nas mam taky jednoho, ten ve svem veku uz by mohl odpocivat na zahradce, ale protoze je sam a sam se nudi nejhure, tak ve ctyri rano uz roznasi noviny, pak si zajde do obchodu, prijde domu, tam se venuje svym psum, sve zahradce a vecer jde s klidnym svedomim spat. Kdyby bydlel v panelaku, zcvokne :(

krkovicka*
hodnocení

Nene.Nedělá to pro prachy.Ona je z těch stojanů bere.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]