Nejste přihlášen/a.
Hele buď rád, že ji znáš, že někoho kolem sebe takového máš ... sálá z ní energie, tak jí využij
Je to asi paní, co nechce sedět doma, tak si vymyslela, že bude ranní ptáče, dál doskáče, s e spoustou lidí pokecá, dozví se nový věci, zabije čas, rozdá deník a úsměvy ... vždyť tak tomá být.
Podle mne není blázen, jen prostě ráno vstane a už to lítá a večer ulehá s pocitem naplnění
Možná právě doma už seděla, jestli je v důchodu tak tam možná taky už byla sama... A jednou si řekla DOST a vyrazila mezi lidi. Není to o penězích, jde o to že je mezi lidma, prohodí s nima pár vět a má pocit že je užitečná. Mě se to líbí a držím jí palce aby jí ten elán ještě dlouho vydržel
Umět si odpočinout je velice důležité,tojo...jestli ta paní je plna charisma či energie nebo jen blázen to nelze z vašeho psaní vycítit...
Každopádně si ale zaslouží svou pozornost a važme si takových lidí,těch už moc beztak nezbýva...
Teď něco zase z mého okolí...
V našem menšim městečku,okolo 8 tisic obyvatel,bydlí jedna důchodkyně.Ta téměř pravidelně navštěvuje každý pohřeb,ktery se ve městě udá.S každým poplká,popřeje pozůstalým aleluja,pomodlí se nad neboštíkem a jde domu.Je fakt,že to v hlavě nemá v pořadku,charisma maximální a té energie na rozdáváni dost.K tomu ještě bydlí na charitě,kde svým spolubydlícím a nemohoucím důchodcum chodí na nákupy.Prostě jen tak,za nic...
Je to sice moc pěkné, ale současně moc smutné. Její život je rozdávání novin. . Až se svatý Petr zeptá: Co jsi na světě dělala? Řekne : Rozdávala jsem noviny. A dušička za ní řekne: Stála jsem s novinami Strážní věž.
Žádné- Starala jsem se o děti, muže, zvířata, milovala jsem a z lásky jsem dělala spoustu věcí, keré oni potřebovali. Však koukni dolů, kolik lidi pláče.
Pan Carnegie dal podivnou otázku: Myslíte si, že jste oblíbení? Spočítejte lidi, kteří by plakali, kdybyste zrovna teď, v tuto chvíli zemřeli.
Kolik lidí by si všimlo, že tato paní už není. Kromě dodavatele těch novin. Komu by chyběla? Omlouvám se, ale teda já mám dnes náladu!
Paní v důchodu bude mít děti už dávno odrostlé a klidně na druhém konci republiky a partner mohl již zemřít - muži prostě statisticky umírají dříve.
Ale i přesto může ta paní říct - denně jsem rozdávala kapku radosti a nepatrně pomohla řadě lidí. To podle mě není špatné a je to víc, co o sobě může říct řada jiných lidí.
.
PS: já třeba dneska můžu říct - udělal jsem dobrý skutek. Neměl jsem z toho ani korunu, ale přesto mi to udělalo větší radost než kdybych na ulici našel stokorunu
Za rozdavani deniku Metro jsou penize. Treba to dela proto.
U nas mam taky jednoho, ten ve svem veku uz by mohl odpocivat na zahradce, ale protoze je sam a sam se nudi nejhure, tak ve ctyri rano uz roznasi noviny, pak si zajde do obchodu, prijde domu, tam se venuje svym psum, sve zahradce a vecer jde s klidnym svedomim spat. Kdyby bydlel v panelaku, zcvokne
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.