Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jak přistupujete k prodeji očividně kradených věcí, které někteří vykukové nabízí na ulici, parkovištích apod.? Mému otci např. nabízeli příborový servis, nářadí a mě parfémy a oblečení. Kupujete? Nebo odmítáte a odkazujete je do patřičných končin? Někdy jsou ceny lákavé... Ale myslím, že vše je otázkou nabídky a poptávky. Když toto zboží nebudeme kupovat, budou ho i dál krást?
Dobrý den, odmítám, nekupuji a odkazuji - hodinky nebo parfém (nabídka před "Masaryčkou" v Praze). JIž prodejce je "zvláštní". Zdravím!
doplněno 03.05.15 09:28:martinas - tak, např. na žádost o drobné mince reaguji slovem: "Děkuji!" To ty lidi rozhodí a já mám čas pokračovat v cestě .
martinas - ano, někdy je to těžké posoudit. Ale, jednou jsem nabídl "hladovému", který žádal drobné mince, že jdu zrovna nakupovat, tak mu tam koupím tři rohlíky a donesu je. A on mě odeslal do řiti - tak, patrně zase takový hlad neměl nebo očekával větší hody.
Hahanaj a Bene, reagujete jako já. Ale pravděpodobně je stále dost lidí, kterým to nevadí a zlodějíčky tím podporují. V poslední době bych řekla, že se to trochu utlumilo nebo je na mě na dálku vidět, aby mě neoslovovali. Nicméně tyto lidi asi neodradí nic.
Já někdy přispěji. Ale není to pravidlo. Nedávno to bylo staré paní, která nevypada na známou firmu. Plakala, protože jí nepřišel důchod a měla hlad. Vzhledem k tomu, že jsem nesla nákup mi bylo hloupé jí nepřispět. Ale třeba jsem naletěla.
Myslím,že ty supermarkety nás okrádají dost,tak jestli někdo okradá je,tak mi to nevadí.Snad každému se stalo,že měl na účtence namarkováno více či záměrně špatné cenovky a až u pokladny se dozvíte,že akce už skončila a protože jsou pořád fronty,tak se člověk ani(většinou)nehádá a zaplatí.Na ulici jsem se s tím nesetkala,ale chodili nám do domu (ti co kradou v obchodech kafe,tuňáky,toaletky...)za sousedy a to mi vadilo,protože jsem nechtěla ať se nám taková"idividua"schází v domě...protože časem by se jich tam scházelo čím dál víc.Takže nekupuji od nich nic.
Rozhodně kupujte a všemožně zloděje podporujte. Až okradou nebo vykradou vás, budete se zcela jistě tvářit velmi pohoršeně a pak by chtělo, aby jste své ukradené věci nalezli třeba u přátel, kteří je koupili. Není poptávka, nebude nabídka. Není úžasné, když vám na dovolené třeba v Chorvatsku ukradnou auto, které koupí nějaký ten Rumun či Polák a vy pojedete domů plni zážitků s úřady a za vypůjčené peníze domů vlakem?
Pro odlehčení - v chodbě před suprmarketem se manžel opozdil u auta a já šla napřed. Prodejci mne oslovili, neuspěli neboť jsem jim řekla, že tuto drogerii už nemám doma kam dávat. Popošla jsem a vidím jak zastavili manžela, je to dobrák od kosti, neumí lidi poslat do zadele. Stála jsem o 5 kroků dál a pozorovala.
Pane, tutu voňaku máte zdarma, tento parfém je také zdarma, a ještě zdarma vám přidám tělové mléko atd. Manžel už měl náruč plnou (asi 8 -10 ks) když mu prodejci povídají, teď si kupte xxx za xxx Kč a bude vše vaše. Manžel se usmál a povídá - o to drahé zboží nemám zajem, otočil se a odcházel s plnou náručí.
Nastal křik, prodejce udělal tři kroky za manželem a rychle se obrátil zpět k východu. Uviděl policajty. Ti šli na jistotu, dva prodejce sbalili a my tam stáli s kosmetikou. Na parkovišti jsme policajtům předali náš výhodný nákup.
Takovým způsobem nikdy nezbohatnu, vracím i dary (stejně kradené).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.