Nejste přihlášen/a.
Zdravím, co to je dneska za děcka? Nic jiného než chlastat a kouřit to neumí, jen by sáli peníze, přitom sami v budoucnu nevydělají nic, protože je ani na uklízeče záchodů nevezmou.. Navíc teď jak končí prázdniny, tak to jsou samé akce na ukončení prázdnin a ta verbež chodí nalétá ještě teď tak pozdě, řve po ulici a nějaký inteligent u nás před chvilkou i zvonil.. Je to jen u nás, nebo všude? Fakt mě to pije krev, lidi zitra ráno vstávají do práce a ti f.k.ni jim ani nedovolí se vyspat... Nic lepšího než čekat za rohem a ty zm.tky potom pořádně domlátit mě nenapadá..
¨Haha, tohle je hodně dobrý vtip. Víte, ono to bylo vždycky stejný, akorát nebyl internet a tak rozšířená TV, aby se o tom mluvilo tak otevřeně. Vzpomínám si, jak mi už prababička vyprávěla, jak chodili v mládí na zábavy a posílali starší kamarády pro pivo. Važte si mládeže, to oni vám budou platit důchod...
No, důchod.. Jak páni politici zvedli věk pro důchod, tak myslím, že se ho většina z nás nedožije..
Bylo to potřeba... jinak by za pár let byla víc jak polovina lidí v důchodu. Holt se prodlužuje život a když je průměrný věk 80, tak je nesmysl odejít do důchodu v 50.
kolikokoli:
kdyby tupolánek neutratil všechny peníze co byly na důchody za 3,14čoviny tak se nic prodlužovat nemuselo a už se těším na 75leté chirurgy a piloty letadel. Copak nevidíš jaký je to nesmysl! Lidský věk se sice prodlužuje, ale výkonost člověka není nic moc ve vysokém věku. Důchodci budou jen zabírat pracovní místa mladým. Na jednu stranu máme nezaměstnanost a na druhou stranu budem nutit starce makat. To je opravdu kocourkov. Nechápu jak může někdo takto ujetě přemýšlet, lidi to jste tak zmasírovaní? Už aby byl ten 21.prosinec, aby se to konečně obrátilo správným směrem...
A co je to dneska za lidi, že pořád tak paušalizujou? Tohle hromadný odsuzování skupin zase s.re mě :-/ Stejně jako najdete slušnou mládež, která o prázdninách chodila na brigády, tak najdete ty povaleče. Stejně jako nejeden rom nemaká, tak jich spousta pracuje. Ne každý důchodce je nerudný dědek ,jsou i milé babičky a dědečkové. Ne každý pražák je nabubřelý blb atp. ... Nikdy to není o skupině,ale o jednotlivcích.
Nadáváte na mládež. Kolik potkáte přiopilých nechutných ožralů pořvávajících po sídlišti? Děcka ještě nemají rozum, ale 40tiletý chlap co se chová jako hovado?
A hlavně - není to trochu vina těch, co ty děti vychovávají? V rodině mám několik učitelů. Pokud si učitel rodiče zavolá tak nepřijdou, popř. přijdou a mluví s ním stylem že je kretén a ať se do výchovy nemotá. Jak je možné, že se14ti leté dítě fláká po nocích a pije? Je to vina dítěte a nebo rodiče,který to dovolí? Kolika dětem je vtloukáno, že učitelky jsou krávy a jen ať děcku něco řeknou, tatík jí to půjde vytmavit...
Mohou za své chování skutečně ty děti?
Jo, chápu co chceš říct, ale nevykládej mě, že 14ti letí nemají rozum.. Jasně, neni to ještě uplně 100%, ale mohli by aspoň chápat činy, které dělají.. A neříkej mě, že když dělají bordel uprostřed noci, tak že je nenapadne, že někoho zbudí.. Napadne a právě proto to podle mě většina dělá.. Jak si psal, možou za to rodiče, že je nechají. Většinou. Ono stačí, aby se děcko stýkalo se špatnou partou a pak ani nejpřísnější rodiče nepomožou..
Upřímně... no a? Jsou mladí, tak ať si života užívají, dokud můžou... Většina z nich z toho vyroste, budou pracovat a založí rodiny. Pokud se nevyřádí v pubertě, tak z toho koukaj trable v budoucím životě. Sama to znám. Měla jsem hromadu kamarádek, co "neprošly pubertou" a svými vrstevníky, co "jen chlastali a flákali se" pohrdali. Ti vrstevníci dospěli a většina študuje nebo pracuje. A tyhle "nezlobivé" holky? Těhotné (svobodné), "sluts" (opravdu mě nenapadá vhodný český překlad) a podobně. Holt se nevybouřily tehdy, tak teď to musí dohnat... ale obvykle ještě s mnohonásobnou silou.
To není o tom, z čeho mají rozum, ale o tom, jak jsou vychovaní! Pokud je jim to tolerováno, jim to přijde normální. Jeden příbuznej měl spolužáka - sotva dodělal učňák. Od tý doby je nezaměstnanej. Přepsal si bydliště k babičce a dostává 3500,- nějaké životní minimum či co (to mu poradila maminka). Nejsou nějak extra bohatá rodina, ale parchant má všechno - děda koupil auto, z babči tahá peníze na benzín, soc.dávky prohulí. Nemá důvodjít do práce, protože má všechno bez ní. Proč by do ní tedy lezl? Je to už dospělý jedinec, ale vzhledem k tomu, v čem a jak byl vychovanej, není hlavním viníkem své blbosti on sám.
Když budete dítě od dětství krmit nezdravě, sice bude ve 14 vědět, že je tlusté, ale zřejměs tím nic moc dělat nebude. V rodině, kde se dělaj zabijačky, lemtá se pivo a jablko je sprosté slovo těžko přijde s tím, že chce zdravou dietní stravu. Proto i já chápu vás, ale nemyslím, že je to až tak vina těch dětí. A bude jich přibývat s dnešní volnou výchovou
A co je to dneska za lidi, že házejí všechny do jednoho pytle?
Jsou mladí, kteří se tak nějak divně protloukají, ale to bylo i v minulých generacích.
A jsou mladí, kteří mají vznešené zájmy, jsou kultivovaní, vzdělaní a tak dále. A nemluví sprostě. Ani když to vytečkovávají. To jen tak například.
Ó jaký časy, ó jaký móresy...
A víš, Bohušu, kdo to pronesl? - Cicero, žil několik desítek let před naším letopočtem...
Takže určitě nejsi první, kdo si stěžuje - a určitě ani poslední...
BTW - copak ty - ´za mlada´ - byl´s vzorné dítko se samýma jedničkama a bezvadnými mravy?
Neber se tak vážně - nebo ti ´šlehne´...
Co jsou to dnes za rodičové, že to tak vychovávají, vlliv školy a autorit v řiti...o médiích nemluvě.
No mladý by vám nato asi odvětil " se přizpůsob ne vole " a místo toho slova vole by bylo možná i horší slovo nadruhou stranu to zvonění běhaní po venku a podobně když se tak otočím byli sme až tak moc jiní?
Ikdyž kdybych nějaké staré paní řekl něco sprostého asi bych ju schytal možná i od té paní a kdyby se to dozvěděl táta tak bych dostal takovou že by mě oči zalezli
Dnešní mládež nutno podotknout že ne všechna některá se vážně chová jako by tu byli sami uctu ke starším nebo k dospělím lidem postrádají jednou v tramvaji v Brně na mě mladej kluk 15 letej řekl jestli bych se laskavě nemohl zvednou že si chce sednout
no to sem se nestačil divit ale doba je taková jaká je a na ostrou dobu se musí ještě ostřeji odpovědět tak sem mu suše odvětil "sedni si nazem vole nebo ti ju natáhnu "
a byl klid
někdy je to vážně o nervy když sem byl malej a řekl bych to někomu v tramvaji tak bych asi schytal slušnou nálož od toho pána co bych mu to řekl a doma bych mlčel, ale dnešní děti mají tolik drzosti jít domů nažalovat to a ještě lhát že ho pán udeřil z ničeho nic bezdůvodně
nic méně i přesto že když jedu do práce tak vidím 11 leté děti s cigaretou v ruce PŘI NEJLEPŠÍM s cigaretou tak znám i plno slušných dětí které pomáhají starším lidem a jsou slušně vychované bohužel doba je horší a horší a už to snad neovlivní ani rodiče , já se jen děším toho že by mé děti byli takové
. Ale jak sem psal NA OSTROU DOBU SE MUSÍ JEŠTĚ OSTŘEJI.
ale děti jsou "stejné" jen doba je horší.
Jakési problémy mezi mladeží a staršími spoluobčany tu budou vždy...Říka se tomu myslím populační propast...
Starší populace si myslí,ale opravdu jensi to myslí,že ví o životě všechno...Myslím,že opak je pravdou...Když se teměř jakehokoliv strašího občana zeptáte na život,tak vám odpoví z většina,že život stál a stojí zaprd...tak tohle byl ten jejiich život?
Samé trable,nikdy nic neměli,na vše si museli řadně vydělat,potom přicházejí nemoci a pomalu je konec.Co jim pak zbyde?
Tohle byl jejich život,pouze zatrpklost,ktera se později změni v cosi nechutného co pak mají teměř všeci starší občané v sobě...lide hledaji chyby a závist jim v tom pomaha na druhych,totiz nechtěji nikomu nic dopřat...nikde žadna radost,užíváni si života...užívat si,život mít rád...
Nic...atd...
Pamatuji jak na nás lila z balkonu z prvního patra jedna důchodkyně vodu,když jsem vysedavali jako malý pod jejím balkonem.Bydleli sme v tom samém domě,ale o patro výše.Vždy zalezla,že ona nic.Už tehda dělala z nas blbce.Tak je to pořad dokola.Genera po generaci.Pořád dál...dokola...
Prostě ti staří vidi na mladych jem to špatne.
Jen mala hrstka krasnych dědečku a babiček,ktere koukaji na mladež s usměvem a řikaji,že byli takovy taky... a to je krasné...
No, osobně bych typoval, že když byl Bohuš v pubertě, nic jinýho neuměl než chlastat, kouřit, sát peníze a přitom si všichni starší a rozumní mysleli, že v budoucnu nic nevydělá, protože ho nevezmou ani na uklízeče záchodů...
Čoveče, myslíš si, žes byl jinej? Nene, to ti jen tenkrát připadalo normální to, co starší považovali za kraviny. Ovšem pouze rozumný člověk takovou věc uzná. Jinak souhlasím skoro se všemi ostatními názory, co tu už padly. Dřív totiž nebyl internet, takže o takových kravinách si řekli maximálně tátové v hospodě nebo mámy u kafíčka, tudíž to vypadalo, že se toho zase tolik neděje.
Vy co zde prosazujete názor, že dřív to bylo úplně stejné ale pouze se o tom tolik neinformovalo protože nebyl internet a tolik rozšířena televize asi jste natolik mladí, že si nemůžete pamatovat to co bylo kdysi. Jinak by jste až takové nesmysly zde asi nepsali. Je rozdil něco posuzova pouze podle dojmů nebo podle toho co někdo sám prožil.
Urcite se to meni. Ti dnesni smradi jsou drzi az to hezky neni. Ja kdyz sem chodil do seste tridy a sel okolo devataku tak sem mel pomalu blato na hristi jak jsem se jich bal. Nyni jdu do devitky ja a sestaci se chovaji jako kdyby jim to tam patrilo. A nedela jim zadnej problem nam nadavat. Tohle udelat my v sesty tride tak dostanem na pres drzku.
doplněno 27.08.12 19:59:Hm, ja jsem mírumilovné povahy. Krom mýho o 5 let staršího bratra nikoho nemlátím.
vlazy: babkazov má pravdu, už pár desítek let za sebou mám a tady seš mimo mísu hlavně ty.
Já to porovnávám se skutečnosti tak jak to skutečně bylo, protože si to dobře pamatuji a ne podle nějakých dojmů tak jak bych si mohl myslet, že to možná bylo. Vy všichni co si myslíte, že kdysi před nějakými 30 a více léty bylo zcela běžné tak jako nyní, že děti ze základní školy si cestou do nebo ze školy klidně vykuřovaly a co druhé slovo které vyslovili bylo sprosté a ve škole se chovali drze nebo dokonce i ohrožovali učitele jste naprosto mimo. Nevím jestli zde lžete záměrně a nebo z neznalosti proto, že jste tuto dobu nezažili a nemůžete si to proto pamatovat, ale pravdu příliš nemáte. Samozřejmě nějaké výjimky byly, jsou a asi určitě i vždy budou.
No, mi přijde, že si myslíte, že jste tu jediná osoba nad 30 let... Neřekla bych, že je to pravda. A ano, k pozorování tohoto jevu vám nemusí být 50, stačí se ohlédnout o 10 zpátky. Byly jsme děcka, všichni jsme mluvili sprostě, lítali po venku a zpívali si nahlas po desáté večer. Ano, i to zvonění u cizích lidí jsme dělali. Většinou u starších, o kterých jsme věděli, že jsou zatrpklí a "zlí" (alespoň podle nás). Taky jsme kouřili a pili.
A teď uběhlo JENOM deset let a občas mám chvilky, že si říkám, jaká ta dnešní mládež je hrozná, že my jsme takoví nebyli. Chvilku mi trvá, než si uvědomím, že ano - byli. Jenže většina z toho vyroste (akorát to kouření jim většinou zůstane). Babička kouří od 15 a prababička byla prý pěkná "rajda" - myslíte, že tohle se naučily při vyšívání? Ne, blbli stejně jako všichni mladí. Upřímně lituju děcka, co neměly pořádné dětství a neužívaly si a neblbly.
Jak už tu někdo psal - už Cicero psal o tom, že staří budou vždy odsuzovat mladé za "nevychování"... A vyrostli z toho. Téměř všichni z toho vyrostou...
Určitě si nemyslím, že bych zde na poradně byl jediný nad 30 let. Dobře vím, že jsou tu i někteří starší než já. Vidím, že ty to ale posuzuješ z pohledu jak to bylo před 10 léty. Před těmi 10 nebo i 15 - 20 léty to opravdů nebylo příliš lepší než je to nyní. Já to ale posuzuji z pohledu jak to bylo v dobach mého mládi před nějakými 30 a více léty, protože si tu dobu ještě docela dobře pamatuji a vím jak to skutečně bylo a nejsou to pouze nějaké dojmy jak to asi mohlo být nebo převzaté vyprávění od jiných. Nejde o to lítání po venku a zpívání nahlas třeba i po desáté večer, ale hlavně o to jak se ty děti vyjádřovaly a co všecno dělaly kdysi a jak je to nyní. Podle toho jak popisuješ co jste všichni dělali, tzn. i ty tak z toho vyplývá, že z tebe v dětství musel být asi docela pěkný lump. Jinak neházej všechny do jednoho pytle tím, že tvrdíš, že všichni takoví byli protože to není pravda.
Vlazy, už mluvíš z cesty. Já před třiceti lety mluvil sprostě, řval po nocích a zvonil na zvonky. Samozřejmě že ne každý den a samozřejmě , že bohuš neposlouchá to samé každý večer a neslyší každého pubescenta. Prostě kolem něj prošla partička ožralých mladíků. Jenže před 30ti lety se nemohl kdekdo jít vybrečet do poradny, leda na lampárnu.
ladaadal: Pokud ses před 30 léty choval tak jak to zde popisuješ tak to tě tvoji rodiče asi příliš dobře nevychovávali a nebo kašlali na to. Samozřejmě, že byly i vyjímky, ale morálka a chování děti tehdy nebyla až tak zla jako je to v mnoha případech nyní. Rozhodně to ale s morálkou a chováním děti nebylo úplně stejné jako nyní, tak jak to zde někteří tvrdí a to zda se někdo mohl jít vybrečet do poradny s tím nemá vůbec nic společného.
Nesmíte házet všechny lidi do jednoho pytle! Ano, znám ve svém okolí několik mladých jedinců, co akorát chlastají a kouří, ale taky ve svém okolí znám mnohem víc mladých lidí, kteří jsou celkem slušní, neřvou na veřejnosti, nejsou od rána v lihu a v kouři.
Chápu Vás, že Vás to obtěžuje, ale od toho tu je městká policie nebo policie vůbec, aby jim domluvila. Sice to většinou k ničemu nepovede, ale pokud jim je méně, než 18 let, začne se o to zajímat sociálka a tam už nějaká šance je.
Ikdyž si vezměte, že děti se často chovají jako jejich rodiče, protože to u nich vidí. Pokud jsou rodiče doma sprostí, neuklízí, kouří, chlastají, tak děti to přirozeně láká a ty pak to toho snadněji skočí a hůře z toho vylézají.
Vy jste si nikdy nedal?Nemyslim si ze by byly decha horsi nez driv.Pokud vas nekdo rusi po 22hod.mate pravo zavolat policii.Ale jen jestli to nebude horsi.Proc zrovna vam zvoni na dvere,kdo vi.Laskave nenadavejte mladezi,ze je k nicemu,jenom proto,ze se nejaci mladi zrovna rozparadili.Nahodou dnesni mladi budou mit hodne tezky zivot,vubec jim ho nezavidim a nekdy se ani nedivim,ze si daj.
Jak můžete všechny mladé lidi házet do jednoho pytle? Znám rozmazlené a nezvladatelné mladé lidi, které evidentně mají nějaký problém, ať už se svým okolím nebo sami se sebou. Ale znám také spoustu - a těch je daleko více - slušných, pracovitých mladých lidí. Nelíbí se mi, jak o nich mluvíte, jak jim nadáváte. Co pak tedy čekáte od nich, máte-li jim být vzorem. Jsou to naše děti, my jsme si je vychovali, jsou naše vizitka. Tak nečekejte za rohem a zkuste se nad tím zamyslet, než něco tímto tónem a stylem napíšete.
Je to prostě asi tou,,dobou,,mládež není ani horší,ani lepší,než jsme byli my. Prostě taky chtějí užívat života a ,,urvat,co se dá,,.člověk se snaží být tolerantní,ale někdy to opravdu nejde,to se dá pochopit.Akorát mi vadí a divím se těm mladým ,,dámám,,že jich spousta má slovník,že by se za takový styděl i kde jaký,,dlaždič,,! Nic proti dlaždičům.Ony si ,,děvčátka,,tak 13-17 let myslí,že to klukům inponuje,ale opak je pravdou! Máme v rodině 3 kluky 19-22 a ti sami říkali,že se jim holky,co mluvily hodně sprostě vždy úplně hnusily! A jejim kámošům taky. Mezi sebou si prý vždy říkají: např.,,To je moc pěkná holka,ale chodit bych s ní nemohl,protože má v hubě kanál,,! Takže milé slečinky,tedy některé z vás,zamyslete se nad sebou a nad svým slovníkem! Uvidíte,že budete pro kluky přitažlivější,když sprostá slova ze svého slovníku vypustíte.
Co svět světem stojí, tak starší generace měla za to, že s ní ten lepší svět odchází, kdežto mladší generace si myslí, že naopak s ní ten lepší svět přichází. Začínám být ve věku, kdy této moudrosti dávám za pravdu...
tesyk: a to počkej, až se dostaneš do stádia, kdy si budeš říkat o této zkurv...době - zlatý starý časy
Nepovažuji tuto dobu za zkurvenou. Jsem relativně zdráv, mám práci která mě baví i živí, žiju klidným a pohodovým životem bez války a to, že se dějí nějaké lumpárny, to není výdobytek této doby. Ty se děly vždy, akorát nebyl internet, aby se o nich tak moc vědělo. Zastávám názor, že se lidem nikdy v minulosti nedařilo lépe. To pouze ta jejich neskromnost a nenažranost je vrhá do dluhů a exekucí.
No, abyste věděli, nejsu zatrpklý starý děda, je mi 18 Takže ti jedinci, kteří si načetli nějakou psychologii z časopisu a teď podle ni odhadují můj věk, se možou jit zahrabat. Všechny odpovědi jsem nečetl, ale vlazy to vidí asi tak jak já.Je to čimdál horší a z naši dědiny neznám jediného slušného puboša. To je asi všechno, dál už reagovat nebudu, protože už teď su za zlého dědu, který nedovolí dětem, aby se vyřádili (mimochodem, přesně tento přístup ''aby se vyřádili'' vedou nejspíš jejich rodiče.. Jinak si to vysvětlit nedovedu). Hezký den
V tom pripade je to jeste horsi,kdyz nejste zatrpkly deda,ale 18 lety,tak to bych chtela co budete delat v 80.Asi jste hodne sam,ze?
Říkal jsem, že reagovat už nebudu, ale toto si neodpustím. Víš, ono se stačí stýkat s lidma, kteří se umí zabavit aj bez chlastu a NORMÁLNĚ. Protože ne všechno je o tom ožrat se do němoty. Chápeš?!
Jsem abstinentka,mam pratele,kteri vubec nepiji,nekteri si daj i se obcas striskaj,kdyz si mladi pohulakaj je mi to jedno,byli jsme taky mladi.Kdyz mi bude nekdo rvat pod oknem a potrebuji spat,ta to prijemne neni,okriknu je,nebo domluvim,podle toho co je potreba.ale nebudu rikat co je to dnes za decka a premyslet jak stary fotr.Ti kteri holdovali alkoholu a radili je na prvni ,misto a jino zabavu neznali,tak ti byli za nas a budou vzdycky.tkze neni to o dnesku,ale ze to jsou treba slabsi jedinci.ale s tim se moc nenadela.tady se lididotklo,hlavne ze hazite dnesni mlade do jednoho pytle,byt si daji jednou.Chapete?
bohus: Díky za stejný pohled na to jako já. Mne je více než 2x tolik co tobě a tak to můžu ještě lépe porovnat s minulosti a potvrdit, že je to s těmi dětmi a mládeži opravdu čím dál horší. Ono asi nejde o to vyřádění se těch dětí, ale hlavně o to jakým způsobem se vyřádí. V současné době není ničím neobvyklým, že ty mnohé děcka si vyřádění snad ani nedokážou představit bez cigaret, alkoholu, sprostých slov, dělání si legrace s dospělých atp.. Něco takového kdysi nebylo a pokud ano tak to byly pouze ojedinělé výjimky. Samozřejmě i v současné době mezi těmi děckama jsou výjimky které se dokážou chovat slušně a tak nejde všechny házet do jednohopytle.
Z toho, že tě zde někteří považují za "zlého dědu" si nic nedělej. Ono přece ti někteří jsou stejní jako ty mnohé děti a mají také potřebu se na někom vyřádit.
Je ti 18, bydlíš na vsi a toto se ti stalo? To myslím nebude celkovým stavem mládeže, ale něčím mezi tebou a danými účastníky z dotazu. Dle dotazu mi původně přišlo, že se jedná o nějaké chuligány ve městě, ale tydy mluvíš o své vlastní generaci a navíc z vesnice, to ses, myslím měl zamyslet spíš nad sebou... tohle bych typoval, že ti to neudělali náhodní vagabundi a ani to neudělali náhodně.
Z deti jsme si udelali kult. Dnes uz i male deti rozhoduji v rodine skoro vsechno.Co se nakoupi, kam se pojede na dovolenou, co se bude varit. Syn pracoval v hotelu v zahranici a meli zakazano deti omezovat, kdyz skakali v botach po drahych kozenych sedacich soupravach na recepci, tak ani nesmeli upozornit rodice aby jim zuli boty, protoze deti jsou potencialni zakaznici. Kdyz reknou tam pristi rok nepoletime, protoze tam nemaji deti radi, tak tam rodice nepoleti a jeste daji na internet, ze personal nema rad deti. Dnes uz dokovne existuji poradny pro rodice tyrane vlastnimi detmi. Takze proc nadavat na mladez, meli by jsme se zamyslet, jak ze jsme to deti vychovali...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.