Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Už jste viděli tuto bankovku?

Od: hankas® odpovědí: 11 změna:

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

0x

S těma blábolama samozřejmě nikoliv, ale za tuto jednu jedinou bankovku jsem chodil jako kluk do hospody na vynikající drštkovou polévku.

hodnocení

Tak to už asi hodně pamatujete :)

Také jsem s touto bankovkou chodívala nakupovat. A pamatuji, jak moje babička vždy komentovala, když se malé bankovky z oběhu odebraly, že co není papírové, nemá žádnou hodnotu. Pamatuji tuto korunovou, modrou tříkorunovou, zelenou pětikorunovou...

hodnocení

Já pamatuji jen zelenou a modrou a ty mám také :)

richardwusting
hodnocení

0x

Pokud není náhled bankovky upraven v nějakém programu, tak bych to viděl jako sběratelskou raritu. Mohu se zeptat na jakou částku si ji ceníte?

hodnocení

Vnitřní pošta :)

adamr
hodnocení

0x

Něco jsem našel zde:

aurea.cz/...

litvinov.sator.eu/...

x®
hodnocení

0x

To byly letáčky "Hladové koruny", které k nám dopravovali západní imperalisté pomocí balónů po peněžní měně v r. 1953.

bambula*

Správná odpověď, Strýček Sam za velkou louží měl starosti o blaho národa v Československu, které přišlo až po Velkém sametu

hodnocení

0x

Jako někteří tady ,pamatuji modrou papírovou tříkorunu,pětikorunu a taky takový větší kovový pětadvacetník a menší padesátník,oboje bylo i do telefonního automatu-tedy postupem let.Doba hovoru neomezena:) Ale jednokorunovou bankovku nepamatuji.

Jsem na tom stejně. Tuto nepamatuju, ale modrou tříkorunu a zelenou pětikorunu ano. Babička mi občas nějakou podstrčila, když u nás byla pouť a já bankovku hbitě proměnila za houpačky.

Na ten bílý a dost velký pětadvacetník vzpomínám. Když jsem šla okolo hospody a tento peníz měla, zašla jsem si pokaždé pro lízátko. Měli je ve sklenici, takové podlouhlé, jakoby lupínky v barvě bílé, žluté, oranžové, červené a zelené. Hospodská mi podala celou sklenici a já si mohla vybrat barvu. Mamka nerada viděla, že mám zase lízátko z hospody, byly z toho kouře takové "vyuzené" :-DAle pro mě byly neodolatelné.

A taky vzpomínám na bankovku - modrou, 25 korun. Byl na ní Jan Žižka s páskou přes oko. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]